H παρουσίαση των 4 ομάδων στο 2o International Basketball Tournament Crete/Heraklion.


Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το 2ο International Basketball Tournament Crete/Heraklion, που όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα φιλοξενηθεί στην πανέμορφη και φιλόξενη σάλα του κλειστού Γυμναστηρίου στα ΄"Δύο Αοράκια", στο Ηράκλειο Κρήτης, από 22-24 Σεπεμβρίου, με την συμμετοχή του Ολυμπιακού, της Μακάμπι Τελ Αβίβ, του Ερυθρού Αστέρα και της Ούνιξ Καζάν.


Το τουρνουά διοργανώνεται από ALFA PLUS A.E, Promotion & Event Services, και το FERIAS TRAVEL έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίοι πάντα είναι αρωγοί σε τέτοιου είδους διοργανώσεις.

Θέλοντας να κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με τις τέσσερις ομάδες του τουρνουά, αυτό που μπορούμε να τονίσουμε  ότι σε σχέση με την περυσινή περίοδο είναι αρκετά ανανεωμένες. 
Ήτοι:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Οι « Ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν μία εξαιρετική χρονιά στην Euroleague, την οποία   εξαργύρωσαν φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Final 4.
Ο ελληνικός κορμός και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ διατηρήθηκαν και έγιναν αξιόλογες προσθήκες σε όλες τις γραμμές, προκειμένου να δημιουργηθεί μία ανταγωνιστική και πλήρης ομάδα. 
Συγκεκριμένα, από την ομάδα του Πειραιά αποκτήθηκαν οι Χόλις Τόμπσον, Μπράιαν Ρόμπερτς, Τζαμέλ ΜακΛιν, Κίμ Τιλί, Γιώργος Μπόγρης και Γιάνις Στρέλνιεκς. 
Έτσι, ο Ολυμπιακός, με μπροστάρη τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη, και πλαισιωμένος από ικανούς παίκτες, θα βάλει πλώρη για την επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης.


ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
Η προηγούμενη σεζόν ολοκληρώθηκε επιτυχώς εντός συνόρων για τον Ερυθρό Αστέρα, (σερβικό πρωτάθλημα, κύπελλο και Αδριατική Λίγκα), αλλά στην Euroleague ο σύλλογος του Βελιγραδίου κατετάγη 9ος στην Regular Season και έμεινε εκτός playoffs. 
Η νέα σεζόν τον βρίσκει έντονα ανανεωμένο, καθώς πραγματοποιήθηκαν πολλές αλλαγές. Στον πάγκο της ομάδας, θα βρίσκεται ο φέρελπις 31χρονος Σέρβος προπονητής, Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς, ο οποίος είναι και ο νεότερος προπονητής στη φετινή Euroleague. Αποχώρησαν συνολικά οκτώ παίκτες και έγιναν ισάριθμες προσθήκες. 
Συγκεκριμένα, στην ομάδα του Βελιγραδίου θα αγωνίζονται οι Μάρκο Κέσελ, Νίκολα Ραντίτσεβιτς, Πέρο Άντιτς (είχε παίξει στο Ολυμπιακό, ΝΒΑ και είναι πολύ αγαπητός στους φιλάθλους του Ολυμπιακού), Τζέιμς Φελντίν (πέρυσι αγωνιζόταν στον παναθηναϊκό), Νίκολα Γιοβάνοβιτς, Στέφαν Γιάνκοβιτς, Τέιλορ Ρότσεστι και Ματίας Λεσόρ, οι οποίοι θα συμπληρώσουν το υλικό που διατηρήθηκε από την περσινή ομάδα.


ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Τις τελευταίες σεζόν, η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει μείνει μακριά από τον καλό εαυτό της, έχοντας απωλέσει τα πρωτεία στο εγχώριο πρωτάθλημα και μένοντας μακριά από ευρωπαϊκές διακρίσεις. 
Γι' αυτό και το καλοκαίρι έγινε ριζική ανανέωση στην ομάδα με κύρια χαρακτηριστικά τη δύναμη, την αλτικότητα και το επιθετικό ταλέντο, με σκοπό και πάλι να επιστρέψει στα ψηλότερα σκαλιά της Ευρώπης.
Στη θέση του προπονητή, επιλέχθηκε ο 54χρονος έμπειρος Κροάτης τεχνικός, Νέβεν Σπάχια, ο οποίος είχε καθίσει ξανά στον πάγκο της ομάδας τη σεζόν 2006-07. 
Αναφορικά με το ρόστερ, με τα χρώματα της Μακάμπι Τελ Αβίβ θα αγωνιστούν τη φετινή σεζόν οι ΝτεΣον Τόμας, Τζον ΝτιΜπαρτολόμεο, Άλεξ Τάιους, Τζέικ Κοέν, Μάικλ Ρολ, Καράμ Μασούρ, Πιερ Τζάκσον, Τζόνα Μπόλντεν, ΝτεΆντρε Κέιν, Νόρις Κόουλ, Άρτσιομ Παραχούσκι, καθώς και ο νεαρός Γιοβέλ Ζούσμαν, ο οποίος άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών που φιλοξενήθηκε στο Ηράκλειο.


ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ
Η περσινή πορεία της Ούνιξ Καζάν στα playoff της VTB League σταμάτησε στα προημιτελικά, με αποτέλεσμα η ρωσική ομάδα να μείνει εκτός της νέας Euroleague. Έτσι, θα αγωνιστεί στο Eurocup, όπου αναμένεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο, καθώς το ρόστερ της διαθέτει παίκτες έμπειρους στο υψηλότερο επίπεδο. 
Παράλληλα, η ομάδα από το Καζάν θα έχει ελληνικό στοιχείο και στην κεφαλή του πάγκου, αφού πέρα από τον Κώστα Καϊμακόγλου, προπονητής ανέλαβε ο Δημήτρης Πρίφτης. Η μη συμμετοχή της ομάδας στην πρώτη διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης οδήγησε σε αλλαγές στο ρόστερ, όπου προτιμήθηκε η εμπειρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 
Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν: Εβγκένι Κολέσνικοφ, Βλάντισλαβ Τρούτσκιν, Τρεντ Λόκετ, Πάβελ Σεργκέεφ, Γκριγκόρι Σουχόβστσοφ, Μέλβιν Ετζίμ, Στεφάν Λάσμε, Τζαμάρ Σμιθ και Μάρτινς Μέιερς, οι οποίοι, μαζί με όσους παρέμειναν από το περσινό ρόστερ, θα αποτελέσουν τη φετινή ομάδα.


Το πρόγραμμα του τουρνουά έχει ως εξής: 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
18.00 - 20.00                     Ούνιξ Καζάν  - Μακάμπι Τελ Αβίβ
20.30 - 22.30                     Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
18.00 - 20.00                     ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
20.30 - 22.30                     ΤΕΛΙΚΟΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια του τουρνουά(ξεκινούν από 10 ευρω) από τους κάτωθι τόπους διάθεσης:

•Crete IBT Web (μόνο print@home)  www.crete-ibt.com
•Καταστήματα Cosmos sport  
•Tickethour Call Centre (μόνο print@home)
•Tickethour Web (μόνο print@home) buy.tickethour.com
•Kαταστήματα Γερμανός και ΟΤΕ (A4 εισιτήριο)
*Δημοτικό Γυμναστήριο στο Παγκρήτιο στάδιο
*Κλειστό Γυμναστήριο  μπάσκετ στις Πατέλες ( είναι ανοικτά όλη σχεδόν την ημέρα)».



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.