Ελληνική ψυχή, νίκησε την Λιθουανία, στους "8" της Ευρώπης! (pics).


Με τον Σλούκα να κάνει το παιχνίδι της ζωής του (21π, 5/7 τρίποντα) και άμυνα από ατσάλι, η Ελλάδα νίκησε κατά κράτος τη Λιθουανία με σκορ 77-64 και πήρε την πρόκριση στην οκτάδα του Ευρωμπάσκετ 2017. 

Καλάθης (14), Μπουρούσης (11), Πρίντεζης (8), Παπανικολάου (11) ήταν συνοδοιπόροι του γκαρντ της Φενέρμπαχτσε.
Δεκάλεπτα:  17-25, 30-37, 48-61, 64-77
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Αντομάιτις):  Καλνιέτις 11 (1/6 τρίποντα, 7 ασίστ), Γιουσκεβίτσιους, Ματσιούλις 5 (1), Γκετσεβίτσιους, Βαλαντσιούνας 13 (15 ριμπάουντ), Κουζμίνσκας 20 (7/12 σουτ), Μοτιεγιούνας 1, Μιλάκνις 1, Γκριγκόνις 7 (1), Γκουντάιτις, Ουλανόβας 7 (1)
ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας):  Καλάθης 14 (2/6 τρίποντα, 6 ασίστ), Μπουρούσης 11 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Σλούκας 21 (5/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Παππάς 3, Παπαγιάννης 4, Πρίντεζης 8 (1), Παπανικολάου 11 (1), Μάντζαρης, Παπαπέτρου, Μπόγρης, Αντετοκούνμπο 5 (1)

ΑΝΑΛΥΣΗ:
Μια σειρά από προσαρμογές έφεραν ευεργετικά αποτελέσματα στο παιχνίδι της «γαλανόλευκης», τόσο που δεν μπορούν να αγνοηθούν. Και που πιστώνονται προφανώς στο προπονητικό τιμ που απέφυγε τις εμμονές και δεν το έβαλε κάτω μετά τις διαδοχικές φάπες που μας κλόνισαν το ηθικό. 

Τα έβαλε κάτω, ψάχτηκε, δοκίμασε λύσεις, και βρήκε τη συνταγή που λειτούργησε.

Η μπάλα, πάει να πει η ευθύνη των αποφάσεων και ο έλεγχος του ρυθμού επέστρεψε στους νόμιμους κατόχους της, δηλαδή στους περιφερειακούς. 

Μετά την απώλεια Γ. Αντετοκούνμπο το κέντρο βάρους της ομάδας έπεσε στο low post κίνηση που  αποδείχτηκε ατυχής. 
Οι Πρίντεζης και Μπουρούσης ήταν η σταθερή, σχεδόν μονότονη επιθετική στόχευση, το pick n’ roll απών (αφού ουδείς από τους δύο διακρίνεται στο να βουτά και να τελειώνει φάσεις), η εικόνα στο 5 vs 5 βαριά, δυσκίνητη, ελάχιστα παραγωγική, ευάλωτη στο λάθος και στο κακό αμυντικό transition.
Καλάθης και Σλούκας ανταποκρίθηκαν εντυπωσιακά στην αλλαγή τακτικής και ταυτόχρονα ωφελημένοι βγήκαν και οι προαναφερθέντες ψηλοί, που βρήκαν τρόπους να γίνουν πιο αποτελεσματικοί χωρίς να σπρώχνονται σε κάθε κατοχή. 

Παράλληλα το rotation μίκρυνε εντυπωσιακά, ενώ η ενεργοποίηση του Γιώργου Παπαγιάννη να αποδυκνείεται  κίνηση – κλειδί. 
Η αυτοπεποίθηση που συσσωρεύτηκε ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω και το διαπίστωνε κάποιος, περίοδο την περίοδο.
Με μπόλικο εγωισμό στο πνευματικό κοκτέιλ, τα σουτ έγιναν στο σωστό χρόνο και η καμπύλη πιο γλυκιά
Μυαλό  καθαρό και αποφάσεις σχεδόν πάντα σωστή, ενώ είδαμε τα χέρια βγαίνουν πρώτα στη μπάλα, .
O Κώστας Σλούκας δεν κρύφτηκε ποτέ από τις προκλήσεις, αλλιώς δεν θα ήταν κάτοικος Βοσπόρου. Όπως άλλοι ηγέτες του παρελθόντος, έχει μότο το “lead by example”: ηγέτης δίνοντας πρώτος το παράδειγμα.
Δεν χρειάζεται να δώσουν απαντήσεις και δεν χρειάζεται να απολογούνται σε κάθε αποτυχία. 

Αν πρέπει να απολογούνται οι δικοί μας παίκτες, τι θα πρέπει να κάνουν οι Λιθουανοί που έχασαν από έναν προπονητή του γυναικείου μπάσκετ;;;; Κοιτούσαν μετάλλιο, δεν έδειξαν σεβασμό και πήραν το αεροπλάνο για το σπίτι τους

Εντυπωσιακή η ελληνική κερκίδα στο «Σινάν Ερντέμ», έκλεψε τις εντυπώσεις 
Ο Κώστας Μίσσας και οι παίκτες του είχαν στο πλευρό τους, στη «μάχη» με τη «Λιέτουβα» για τη φάση των «16» του 40ού Ευρωμπάσκετ, και τη δυναμική παρουσία του κόσμου τους. Με σημαίες, περικεφαλαίες και φουστανέλες οι Έλληνες φίλαθλοι έκαναν αίσθηση στην Κωνσταντινούπολη, όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες που ακολουθούν…

Το ταξίδι συνεχίζεται λοιπόν και την Τετάρτη έχουμε ακόμα μία μάχη, μια έναν εκ των Ρωσία-Κροατία.






Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.