Πανευρωπαϊκό U20 | Δηλώσεις Παπαθεοδώρου- Χαραλαμπόπουλου-Κόνιαρη.


Δηλώσεις στα ΜΜΕ παραχώρησαν παίκτες και προπονητής της Εθνικής Νέων Ανδρών, μετά την πρωινή προπόνηση του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού.

Όλοι οι παίκτες της Εθνικής Νέων Ανδρών έχουν το δικό τους κίνητρο μπαίνοντας σε μια μεγάλη διοργάνωση, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 που φιλοξενείται 15-23 Ιουλίου στην Κρήτη.

Η ελληνική ομάδα έχει δύο παίκτες που νιώθουν κάπως... διαφορετικά, αφού η... σκούφια τους κρατάει από το νησί.

Ο λόγος για τον Αντώνη Κόνιαρη που θα αγωνιστεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο που έχει ρίζες στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά: 

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ): 

«Η προετοιμασία συνεχίζεται με κάποια προβλήματα και τραυματισμούς που κουβαλάμε εδώ και κάτι εβδομάδες. Αλλά με την προσπάθεια των παιδιών, των γιατρών, των φυσιοθεραπευτών, πιστεύουμε πως οι τραυματίες μας επιστρέφουν σε καλύτερη κατάσταση και θέλουμε να τους έχουμε εδώ, μαζί μας στην προπόνηση από εβδομάδα, έτοιμους να μπουν σε αγωνιστικό ρυθμό, να προπονηθούμε όλοι μαζί».

Για τον Παπαθεοδώρου ο στόχος είναι τριπλός: «Το πρώτο είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ, το δεύτερο να το ευχαριστηθούν τα παιδιά και να κερδίζουμε. Αυτό ουσιαστικά απαντά και στην ερώτηση περί διάκρισης. Αν γίνουν αυτά τα τρία, τότε θα έρθει και η διάκριση».

Σε ότι αφορά τις ιδιαιτερότητες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ο Παπαθεοδώρου τονίζει: «Είναι ένα συνηθισμένο τουρνουά «μικρών» ηλικιών. Έχουμε ξαναμπεί σε αυτή τη διαδικασία. Τα παιδιά παίζουν αρκετά χρόνια μαζί. Υπάρχουν κάποιοι καινούριοι παίκτες που προσπαθούν να μπουν στη νοοτροπία της ομάδας, αλλά προχωράμε μαζί».

Το γεγονός πως οι περισσότεροι παίκτες είναι μαζί στις «μικρές» εθνικές εδώ και αρκετά χρόνια είναι σίγουρα ένα μεγάλο συν για την ελληνική ομάδα: «Αυτό ισχύει για κάθε ομάδα, πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για μια προσπάθεια που ουσιαστικά διαρκεί ένα μήνα, οπότε μετράει ξεχωριστά κατά πόσο οι παίκτες νιώθουν καλά μεταξύ τους, έχουν καλή συνεργασία. Είναι πιο εύκολο όταν γνωρίζονται καλά και είναι πιο εύκολο να βγάλουμε κάποια πράγματα που έχουμε δουλέψει όλα αυτά τα χρόνια. Σε συνδυασμό και με το καλό κλίμα και φυσικά την ώθηση που θα μας δώσει ο κόσμος, καθώς το τουρνουά θα γίνει στην Κρήτη, είναι στοιχεία που μπορούν να μας βοηθήσουν».

Όσο για τη λέξη «φαβορί» που για τους περισσότερους προπονητές είναι «απαγορευμένη», αλλά ο Παπαθεοδώρου δεν έχει πρόβλημα να απαντήσει στη σχετική ερώτηση: «Υπάρχουν όπως κάθε χρόνο 5-6 ομάδες που μπορούν να χαρακτηριστούν φαβορί. Θα εξαρτηθεί όμως από το ποια ομάδα θα έρθει τελικά με όλους τους παίκτες της. Δεν είναι πια παίδες ή έφηβοι όπως ο πρώτος στόχος είναι η Εθνική Ομάδα. Κάποιοι παίκτες βρίσκονται σε Εθνικές Ανδρών, κάποιοι στο ντραφτ, κάποιοι στο ΝΒΑ, είτε απλά έχουν άλλους στόχους και η Εθνική Νέων δεν είναι προτεραιότητά τους. Να δούμε πως θα έρθουν οι άλλες ομάδες για να δούμε ποιος θα μπορεί να χαρακτηριστεί φαβορί».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ (ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΙΚΤΗΣ):

«Κάποια παιδιά δεν παίζουν όλη τη χρονιά και είναι ευκαιρία να διακριθούμε, να διακριθούμε και μαζί να κερδίσουμε όλοι μαζί κάτι σημαντικό».

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστούν οι περισσότεροι από τους παίκτες στην Κρήτη, ενώ ο ίδιος έχει αγωνιστεί και στο All Star Game  που είχε γίνει στα Χανιά: «Έχουμε ξανάρθει. Αυτό που ελπίζουμε όλοι είναι να γεμίσει το γήπεδο και να είναι ο κόσμος κοντά μας».

Έμπειρος από τέτοιες διοργανώσεις, αρνείται να κάνει προγνωστικά: «Αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει τι θα γίνει στον όμιλο. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με τρεις νίκες στα τρία αυτά παιχνίδια και βλέπουμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Γνωρίζουμε τους αντιπάλους μας, υπάρχουν πραγματικά καλές ομάδες και μέτριες, αλλά για εμάς το ζητούμενο είναι ένα: Να τις αντιμετωπίσουμε όλες με την ίδια σοβαρότητα».

Όσο για το αν ο ίδιος αισθάνεται ηγέτης σε αυτή την ομάδα; «Όλα τα παιδιά έχουμε το ρόλο μας σε αυτή την ομάδα. Και θα το δείτε και μέσα στο παιχνίδι, μέσα στο γήπεδο, σε κάθε αγώνα».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΝΙΑΡΗΣ (ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΙΚΤΗΣ):

«Είναι πραγματικά ωραίο το συναίσθημα να παίζω στην πόλη μου, μπροστά σε ανθρώπους που ξέρω, με ξέρουν και που αγαπάω. Θέλω να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, να έρθουν να μας δουν και να μας βοηθήσουν. Από εκεί και πέρα προτιμώ η ομάδα να πηγαίνει καλά, να το χαίρονται όλοι, από το να παίζω εγώ και να μην πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο Κόνιαρης είναι δεμένος με τον τόπο του, όπως δεμένος είναι και με την ομάδα αυτή, με τους συμπαίκτες του, που πορεύονται μαζί σχεδόν έξι χρόνια πια: «Σίγουρα μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Είναι καλή ευκαιρία να πετύχουμε τους στόχους που θα θέσουμε. Είμαστε «δεμένοι», αλλά απλά αυτό δεν λέει τίποτα από μόνο του, αν δεν εμφανιστούμε καλοί στο γήπεδο. Κάνουμε σκληρή δουλειά και θα πάμε καλά».

Η παρουσία του στο πρωτάθλημα, ο χρόνος που πήρε στον ΠΑΟΚ ήταν ένα μεγάλο συν για τον Κρητικό γκαρντ που αρκείται να πει πως ήταν «μια καλή χρονιά στην Α1», πριν αναφερθεί στους στόχους: «Έτσι είναι... Θα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν μπορούμε να μιλάμε για το τι θα γίνει στο τέλος, πριν καν αρχίσουμε. Είναι αρκετά μεγάλο το τουρνουά και δνε μπορούμε να βάζουμε τέτοιους στόχους. Ξεκινάμε με τους ομίλους, προχωράμε και τα νοκ άουτ και βλέπουμε».
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.