Κατάθεσε ψυχή ο ΟΦΗ, στο ματς με ΠΑΟ (52-57).


Ένας ψυχωμένος ΟΦΗ, με καρδιά λιονταριού πάλεψε στα ίσα τον Παναθηναϊκό (που μπορεί να είχε το μυαλό του στο αυριανό ματς), ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά, που πήγε να κάνει επική ανατροπή, ηττήθηκε στο τέλος, με 52-57, στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων στη Νέα Ιωνία Βόλου. 

Η ομάδα του Νίκου Δελατόλα, με πλάνο σε άμυνα και επίθεση, ανέδειξε στις κατά πολύ ψηλότερες και δυνατότερες αθλήτριες του ΠΑΟ, τα εξαιρετικά τεχνικά στοιχεία που διαθέτει, ενώ συγκινητικές ήταν οι μάχες στις επαφές και τις διεκδικήσεις, καθώς δεν είναι υπερβολή να τονίσουμε ότι όλα τα κορίτσια του ΟΦΗ, έφυγαν από το παρκέ γεμάτο μελανιές.

Το πρώτο ημίχρονο συνολικά, είχε καλύτερο ρυθμό, υψηλότερα ποσοστά και εν τέλει, πιο άρτια ποιότητα και θέαμα, από αμιγώς μπασκετικής άποψης. 

Εντυπωσιακά ξεκίνησε ο ΟΦΗ που προηγήθηκε με 9-0. 

Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 11-10, όμως το προβάδισμα για τις Κρητικές διατηρήθηκε μέχρι τις αρχές τις δεύτερης περιόδου, όταν οι «πράσινες» πέρασαν με 13-14, με το ημίχρονο να κλείνει 25-32.

Ο Παναθηναϊκός  στο δεύτερο μέρος έκανε ένα ξέσπασμα, εκμεταλλεύτηκε την κόπωση των βασικών ατού του ΟΦΗ και πήρε σημαντικό προβάδισμα, όπου στο 26ο λεπτό,  η διαφορά έφθασε σε διψήφιο νούμερο για τον Παναθηναϊκό (28-38).

Και στο τέταρτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ξεκίνησε με τους ίδιους προσανατολισμούς και στο 33:00' το σκορ είχε εκτοξευθεί στο 33-52.

Κάπου εκεί και μετά του τάιμ άουτ που πήρε ο Νίκος Δελατόλας, ο ΟΦΗ , άσκησε ολοκληρωτική πίεση, έκλεψε πήρε κατοχές , είχε ωραίες δημιουργίες που κατέληξαν σε  καλάθια και κατάφερε να μειώσει σε 52-57, 1:10  πριν το τέλος, με βολή της Παπαμαρκάκη .

Εκεί το ματς έγινε "ροντέο" κι αν ο ΟΦΗ εκμεταλλευόταν πιο στοχευμένα και σωστά τις επιθέσεις του θα διεκδικούσε την νίκη στα ίσα.

Σημαντικό στοιχείο έπαιξαν και οι διαιτητές  του αγώνα οπού έδειξαν ανοχή σε πολλά φάουλ  που έγιναν, με χέρια (κυρίως) και πόδια στην πίεση στα 4/4 του γηπέδου ενώ είχαν διαφορετικά κριτήρια στις επαφές. 

ΟΦΗ-ΠΑΟ   52-57
Δεκάλεπτα: 13-11, 25-32 (ημ.), 32-46, 52-57
Διαιτητές: Τσουμαχίδης-Φραγκούλη
ΟΦΗ (Δελατόλας-Καραπαναγιώτη): Φραγκάκη, Ιατράκη 7(1), Παπαδάκη, Βατσινά 8(1), Κουρατόρα 13(1), Παπαμαρκάκη 17(1), Σφακιανάκη 6, Λιόντα 1.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καντζιλιέρης-Αρχιμανδρίτης): Κοιλιά Π. 2, Στεφάνου 6, Μουρίκη, Κάραλη 10(1), Τζερεμέ 8, Κοιλιά Ν. 5(1), Μπεζαϊτη 2,Τάρλα, Ζάρρη 4, Μαυράκη, Εζέτζα 12, Γάτου 6(2).
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.