Ευρωπαϊκό U20 | Σήκωσέ το στο Ηράκλειο, το… τιμημένο!


Η Εθνική Νέων Ανδρών καταπληκτική εμφάνιση στον δεύτερο ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στο Ηράκλειο και δίχως να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, διέλυσε την Ισπανία με 77-56.


Το αντιπροσωπευτικό μας "συγκρότημα" πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, έριξε την Ισπανία από τον… θρόνο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μια και ήταν η κάτοχος του τίτλου την προηγούμενη χρονιά και με διαφορά 21 πόντων (77-56) πήρε το "εισιτήριο" για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Πολλά κιλά  κοχόνες για ακόμα ένα βράδυ είχαν τα δικά μας παλικάρια, από τον Χαραλαμπόπουλο (που δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό) τον Μουράτο (που δεν έκανε για τον Ολυμπιακό) ,τον "δικό μας"  Κόνιαρη, μέχρι τον νεαρό τον Αγραβάνη (αδελφό του Δημήτρη) όλοι έδωσαν τα πάντα στο παρκέ για να έχουν την ευκαιρία μέσα σε λίγες ώρες να διεκδικήσουν το χρυσό.

Αυτός ο δρόμος για ακόμα μια φορά οδήγησε την Ελλαδάρα στο βάθρο αφήνοντας πίσω μεγαθήρια. 

Ανατροπή 15 πόντων με Λιθουανία, με έναν σεληνιασμένο Κόνιαρη και ένα Μουράτο να βγάζει μάτια (για Χαραλαμπόπουλο ότι και να πούμε θα είναι λίγο). 

Στη συνέχεια επόμενη στάση Ισπανία. Μόνιμη πρωταθλητές, που τα παλικάρια μας τους σκόρπισαν σε όλη την Ελλάδα. Οι 20 πόντοι στο κεφάλι των πρωταθλητών δεν το λες και λίγο πράγμα.

Στο τέλος του δρόμου το Ισραήλ με προπονητή τον γνωστό μας Κάτας (παίκτης του ΠΑΟ) και με παίκτη ορχήστρα τον νεαρό Μπλατ ενώ πριν από μερικές εβδομάδες, οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί σε φιλικό παιχνίδι στην Ιταλία, όπου οι Ισραηλινοί είχαν πάρει τη νίκη 81-68. . 

Το αποτέλεσμα θα το μάθουμε σε λίγες ώρες αλλά στη πραγματικότητα πρωταθλητές είναι τα αμούστακα μωρά του Ηλία.

Λεβεντόπαιδα σας ευχαριστούμε που κρατάτε την γαλανόλευκη στην κορυφή της Ευρώπης, και που θα φέρετε ένα ακόμα μετάλλιο στην πονεμένη τούτη χώρα.

Τα δεκάλεπτα: 14-24:, 24-37, 45-60, 56-77.
ΕΛΛΑΔΑ: Λούντζης 5, Μιλεντίγιεβιτς, Κόνιαρης 10 (2 τρίπ., 5 ασ.), Φλιώνης 4, Καρράς 16 (8/10 δίπ.), Σκουλίδας 5, Δίπλαρος 7 (1), Αγραβάνης, Χρηστίδης 5, Χαραλαμπόπουλος 19 (3), Μουράτος 4, Τάταρης 2.
ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Λα Ρουά, Γκαρσία 12 (1 τρίπ., 3/13 σουτ), Λόπεθ 5, Βίλα 2, Χου 1, Ρίγκο, Γιούστα 4 (1/5 σουτ), Σορόγια, Μάρτι 12, Βίλα 11, Μπαρέιρο 6, Μαζάιρα 3 (1).





Ευρωπαϊκό U20: Ελλάδα-Ισπανία 77-56, Ημιτελικός (Στιγμιότυπα)





Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.