Ολοκληρώθηκε η φετινή παρουσία του Ρέθυμνο Cretan Kings.


«Μεταμορφωμένη» η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο (επιμέρους σκορ 41-20), νίκησε στην Κρήτη το Ρέθυμνο Cretan Kings (81-70) και με σκορ 2-0 στην προημιτελική σειρά, προκρίθηκε στους ημιτελικούς των πλέι οφ της STOIXIMAN.GR Basket League. 

Παρά την ήττα η ομάδα της Κρήτης ολοκλήρωσε με μία πολύ καλή εμφάνιση τη φετινή τους παρουσία στο πρωτάθλημα τερματίζοντας τελικά στην 6η θέση και όντας η πρώτη περιφερειακή ομάδα της χώρας.

Αντίπαλος της Ένωσης στην ημιτελική σειρά θα είναι ο δεύτερος στην κανονική περίοδο Παναθηναϊκός Superfoods, ο οποίος έχει και το πλεονέκτημα της έδρας.

Η Ένωση άλλαξε τον ρυθμό στο δεύτερο μέρος με την εξαιρετική άμυνα της και την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και στόχευση στις επιθετικές επιλογές της. Από την ΑΕΚ ξεχώρισαν οι Ρόκο Λένι Ούκιτς, Δημήτρης Μαυροειδής, Μίλαν Μιλόσεβιτς (που εκτός από την επιθετική προσφορά του, έπαιξε πολύ καλή άμυνα στον Ουόλτερ Λέμον Τζούνιορ στο δεύτερο μέρος) και Ντούσαν Σάκοτα. Οι Ρο Σάφτενααρ και Μιχάλης Καμπερίδης προσπάθησαν περισσότερο από την κρητική ομάδα, που τερμάτισε έκτη στην τελική βαθμολογία της STOIXIMAN.GR Basket League.

Η σημερινή είναι η πρώτη νίκη της Ένωσης στο Ρέθυμνο μετά από τέσσερις επισκέψεις στην Κρήτη από την σεζόν 2007-8 και ισάριθμες ήττες για την κανονική περίοδο.

Το Ρέθυμνο Cretan Kings είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε με διψήφια υπέρ του διαφορά (50-40). Η κρητική ομάδα έβγαλε ενέργεια στην άμυνα, ενώ στην επίθεση είχε πολύ καλό επιθετικό ρυθμό. Τελείωσε το πρώτο μέρος με 8/16 τρίποντα, εκ των οποίων τα 4/5 ήταν του Ρο Σάφτενααρ, ο οποίος έκανε την διαφορά στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΑΕΚ άλλαξε τον ρυθμό στο δεύτερο μέρος χάρις στην βελτιωμένη άμυνα της και τον προσανατολισμό στην επίθεση της να περάσει την μπάλα στην ρακέτα στον Δημήτρη Μαυροειδή.

Το επιμέρους σκορ για την Ένωση στην τρίτη περίοδο ήταν 24-6.

Η ΑΕΚ ξέφυγε με 15 (73-58) στο 34’ ύστερα από σερί 9-0 με πέντε πόντους με ένα τρίποντο του Ούκιτς. 

Το Ρέθυμνο Cretan Kings προσπάθησε να επιστρέψει στην διεκδίκηση της νίκης με πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο και σερί 8-0 με δύο σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα των Μιχάλη Καμπερίδη, Τόαρλιν Φιτζπάτρικ. 

Έτσι πλησίασε στους 7 (73-66), 2’ και 51’’ πριν το τέλος της αναμέτρησης. 

Ο Χάρης Γιαννόπουλος με 2/3 βολές έφερε την κρητική ομάδα στο -5 (75-70) με 1’ και 20’’ να απομένουν για την λήξη του αγώνα, αλλά ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με τρίποντο (78-70), 1’ και 4’’ πριν το τέλος «σφράγισε» τη νίκη πρόκριση της Ένωσης.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 50-40, 56-64, 70-81.
Ρέθυμνο Cretan Kings (Νίκος Βετούλας): Κώττας, Χριστοδούλου 11(1), Άρνολντ 10, Φιτζπάτρικ 6(1), Λέμον 14(1), Ραζής, Σάφτενααρ 12(4), Τάλτον 3(1τρ., 9ασ.), Καμπερίδης 12(2), Λαγουδάκης, Παναρετάκης, Γιαννόπουλος 2.



Νίκος Βετούλας (προπονητής Ρεθύμνου Cretan Kings): «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη. Στο α’ ημίχρονο παίξαμε πολύ καλύτερα. Είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού. Στο β’ ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πολύ πιο δυνατά και σκληρά και μας δημιούργησε πρόβλημα.

Εμείς δεν ήμασταν έτοιμοι, περισσότερο πνευματικά και όχι σωματικά, να ανταπεξέλθουμε. Υπήρχαν πολλές φορές που έπαιξαν στα όρια του φάουλ αλλά δεν παύει να μας αποδιοργάνωσαν. Κάναμε κακές επιλογές παρά τα 10 λάθη που είχαμε. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί όλη την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά όλη τη χρονιά. Αξίζουν συγχαρητήρια και θεωρώ πως όταν κερδίζαμε αλλά και όταν χάναμε το κάναμε σαν ομάδα.

Όπως και σήμερα όπου χάσαμε και πήγα στα αποδυτήρια και είδα τα παιδιά λυπημένα και αυτό με ικανοποίησε. Είμαι περήφανος που συνεργάστηκα με αυτά τα παιδιά και σαν χαρακτήρες αλλά και σαν ποιότητα παικτών. Συγχαρητήρια σε όλους, στη Διοίκηση, στους φιλάθλους που μας βοήθησαν εντός έδρας».

Ρόλαντ Σάφτενααρ (μπασκετμπολίστας Ρεθύμνου Cretan Kings): «Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι και ελέγχαμε το κομμάτι των ριμπάουντ ενώ σουτάραμε με καλό ποσοστό. Γενικότερα δεν κάναμε λάθη. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά ως ομάδα και καταφέραμε να σκοράρουμε 50 πόντους. Στο 2ο ημίχρονο η ΑΕΚ στηρίχθηκε στο αμυντικό κομμάτι, έπαιξε σκληρά και εμείς δεν καταφέραμε να βρούμε ρυθμό.

Παρόλο που χάσαμε σήμερα τελειώνει η πορεία για μας πρέπει να είμαστε περήφανοι για τον τρόπο που παίξαμε στον β’ γύρο αλλά και στα πλέι οφ. Οι παίκτες, οι προπονητές και η ομάδα πρέπει να νιώθουν περήφανοι για αυτό το λόγο».

Πηγή: "esake.gr".
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.