Εργασιακό Αγ. Νικολάου | Το Moritz Cafe, το κύπελλο.



Θετικές εντυπώσεις σε αθλητές και θεατές άφησε το 1ο Εργασιακό Κύπελλο Καλαθοσφαίρισης Αγίου Νικολάου με την διεξαγωγή του Final Four μέσα από το οποίο αναδείχθηκε Κυπελλούχος  2017 το Moritz Café. 

Πηγή ρεπορτάζ - φώτο : "ergasiako-lassithiou.blogspot.gr"

Η διοργάνωση είχε διερευνητικό χαρακτήρα αλλά ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τους αθλητές που συμμετείχαν και πλέον έχει μπει σε  δρόμο εδραίωσης και καθιέρωσης σαν ο δεύτερος θεσμός του Εργασιακού Καλαθοσφαίρισης Αγίου Νικολάου. 

Ο παράγοντας που δεν επέτρεψε στον κόσμο να έρθει στο θερμό λόγω κλίματος κλειστό Αγίου Νικολάου ήταν ο καύσωνας και δικαιολογημένα αρκετοί  φίλαθλοι επέλεξαν τις παραλίες της πόλης.

Οι αγώνες πάντως ήταν πολύ ψηλού επιπέδου μεγαλύτερου από αυτού του Εργασιακού, καθώς συμμετείχαν αθλητές με μπασκετική παιδεία και ποιότητα. Ένας από αυτούς ήταν ο αθλητής του Moritz Café Δημήτριος Μαντέλλος, ο οποίος με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις, τις ενέργειες, τα καλάθια και την οξυδέρκεια του, δικαίως πήρε τον τίτλο του κορυφαίου στο τουρνουά. 

Το Moritz Cafe αναδείχθηκε κυπελλούχος κερδίζοντας στον ημιτελικό σε ένα γκρα γκινιόλ παιχνίδι το Peppermint 75-69 και στον τελικό επικράτησε του κουρασμένου ΤΕΙ, το οποίο είχε κερδίσει σε ματς θρίλερ τον Κρούστα 73-68, με 69-55 κατακτώντας τον τίτλο.  Την 3η θέση κατέλαβε ο Κρούστας που σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ επικράτησε 60-59 του αξιόμαχου Peppermint.


Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησαν οι απονομές τις οποίες έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Ελευθέριος Ραφαϊλάκης, ο οποίος ήταν ο εκπρόσωπος του Δήμου .Την ηχητική κάλυψη και εφέ παρείχε το ToutouSound. 

Ημιτελικοί:
Κρούστας-ΤΕΙ 68-73
Σε «μάχη» σώμα με σώμα εξελίχθηκε ο ημιτελικός του ΤΕΙ με τον Κρούστα και τα πάντα κρίθηκαν σε μια… λεπτή κλωστή με τους φοιτητές να βρίσκουν μεγάλα σουτ στο τελευταίο λεπτό και να κερδίζουν 68-73. Ήταν ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακός με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν σε μια σκυταλοδρομία εναλλαγής στο σκορ με διάφορα διαστήματα επιβολής ρυθμού της κάθε μιας. Τελικά οι φοιτητές που είχαν το καθαρό μυαλό στο τελευταίο 3λεπτό να ανταπεξέλθουν στο ξέσπασμα του Κρούστα και να ανακτήσουν το προβάδισμα και με καθοριστικό τρίποντο του Φραγκιαδάκη 39 δευτερόλεπτα πριν το τέλος πήραν προβάδισμα 67-69 και εκμεταλλευόμενοι τις λάθος επιλογές στην επίθεση του Κρούστα κράτησαν τη νίκη.
Δεκάλεπτα: 18-15, 12-13, 13-17, 25-28
Διαιτητές: Δεμέτζος, Κουτσάκης
Κριτές: Πετρόσογλου, Μακριδάκης
Κρούστας(Κωνσταντίνος Σγουρός): Ιωάννης Μήλας 2, Ζερβός 25(3), Αγαπητός 17, Σγουρός, Δατσέρης 1, Βιδάλης 7(2), Βάρδας, Εμμανουήλ Μήλας 10, Κοζύρης.
ΤΕΙ(Κωνσταντίνος Χατζηδάκης): Γιαννόπουλος, Ρουστέμι 5(1), Καραμανωλάκης 6, Σαμαριτάκης 29, Ομηρόλης 11, Δαπουλάκης 18(1), Φραγκιαδάκης 6(1), Μαργέλος.

Moritz Café-Peppermint 75-69
Συναρπαστικός ημιτελικός αναδείχθηκε στο κλειστό Αγίου Νικολάου και το Moritz Café έχοντας έναν φοβερό και τρομερό Μαντέλλο επικράτησε 75-69 των πολύ καλών αθλητών του Peppermint. Ο αγώνας ήταν απολαυστικός, γεμάτος και με αμφίρροπη εξέλιξη, καθώς οι δύο ομάδες είχαν επιβάλλει τον ρυθμό τους στα διαστήματα της καλής τους απόδοσης. Οι «μπλε» εκτός από τον Μαντέλλο που έβλεπε το καλάθι σαν… βαρέλι έπαιξαν καλή άμυνα στο 3ο δεκάλεπτο και ανέτρεψαν την σε βάρος τους κατάσταση. Πήραν μια διαφορά 8 πόντων την οποία όμως ανέτρεψε το Peppermint στο 4ο δεκάλεπτο και εκεί μίλησε ο Μαντέλλος με την επιθετική του παραγωγή, δίνοντας την ώθηση που χρειαζόταν το Moritz για να κερδίσει.
 Δεκάλεπτα: 15-17, 19-19, 24-14, 17-19
Διαιτητές: Δεμέτζος, Κουτσάκης
Κριτές: Πετρόσογλου, Μακριδάκης
Moritz Café(Τιμόθεος Μπέρκοβιτς-Ιωαννίδης): Μαντέλλος 40(5), Αθανάσιος-Κυριάκος Μπέρκοβιτς-Ιωαννίδης, Καπελλάκης 1, Λιανουδάκης 9(2), Τιμόθεος Μπέρκοβιτς-Ιωαννίδης 8(1), Νικόλαος Αμπαδιωτάκης 2, Κουτσάκης, Γεώργιος Αμπαδιωτάκης 4, Δερμιτζάκης 11.
Peppermint(Ιωάννης Παπαδομιχελάκης): Κορνάρος 16(3), Κοντοπόδης 3, Ακουμιανάκης, Σπυριδάκης 17(1), Κασσωτάκης 5(1), Παυλίδης 6(2), Ρεμουντάκης 14.

Μικρός τελικός
Κρούστας-Peppermint 60-59
Ο μικρός τελικός είχε μεγάλο σασπένς με τον Κρούστα να έχει περισσότερη διάρκεια και να κάμπτει την σθεναρή αντίσταση του Peppermint με 60-59, τερματίζοντας στην 3η θέση της διοργάνωσης. Οι «μονομάχοι» παρά την απογοήτευση τους για την τρόπο που αποκλείστηκαν από τον τελικό, χάνοντας την πρόκριση στο… νήμα έβγαλαν όρεξη και διάθεση για μπάσκετ κάτι που απεικονίζεται στον αγώνα και από το σκορ αλλά κυρίως από το ωραίο θέαμα που προσέφεραν. 
Δεκάλεπτα: 15-14, 17-18, 16-14, 12-13
Διαιτητές: Δεμέτζος, Κουτσάκης
Κριτές: Πετρόσογλου, Χαβάκης
Κρούστας(Δημήτριος Αγαπητός): Κοζύρης, Σχοινιωτάκης 11(1), Ζερβός 13(2), Αγαπητός 14, Βαρδάκης 9, Δατσέρης 4, Εμμ. Μήλας 8.
Peppermint(Ιωάννης Παπαδομιχελάκης): Κοντοπόδης 13(1), Παυλίδης 2, Ακουμιανάκης, Σπυριδάκης 11(3), Χαϊτας 13, Κασσωτάκης 4, Ρεμουντάκης 16.


Μεγάλος τελικός
Moritz Café-ΤΕΙ 69-55
Ο μεγάλος αγώνας της διοργάνωσης δικαιολόγησε τον τίτλο αυτόν καθώς "μονομάχησαν" οι δύο κατά γενική ομολογία καλύτερες ομάδες. Το Moritz Café όμως είχε το κάτι παραπάνω, το οποίο βρήκε στο πρόσωπο του Δημήτρη Μαντέλλο, με 42 πόντους όπου οδήγησε την ομάδα στον τίτλο με 69-55 απέναντι στο αξιόλογο αλλά κουρασμένο ΤΕΙ. 

Οι φοιτητές απέδειξαν το πόσο άξια κατέκτησαν το πρωτάθλημα καθώς ανέτρεψαν μια διαφορά 16 πόντων στις αρχές της 3ης περιόδου μειώνοντας σε απόσταση βολής με έναν «φουριόζο» Δαπουλάκη. Όμως στο καθοριστικό διάστημα της 4ης περιόδου το Moritz βρήκε επιθετική ώθηση από τον Μαντέλλο που τα έκανε όλα μέσα στο γήπεδο και μαζί με την δυνατή-επιθετική άμυνα του ανέβασε την διαφορά ξανά σε διψήφιο νούμερο και τελικά επικράτησε 69-55.

Οι φοιτητές είχαν τον έλεγχο του ρυθμού στο ξεκίνημα με καλή αμυντική-αντιμετώπιση του αντιπάλου και με σωστές επιθετικές επιλογές. Πήραν τα ριμπάουντ έβγαλαν αιφνιδιασμούς και με τους Δαπουλάκη-Σαμαριτάκη να σκοράρει προηγήθηκαν στο 5΄ με εννέα πόντους διαφορά 6-15. Οι «μπλε» είχαν εγκλωβιστεί επιθετικά κάνοντας πολλά λάθη  αλλά κατάφεραν και μείωσαν την διαφορά στο τέλος 13-18 χάρη σε 6 σερί πόντους του Μαντέλλου. 
Το σύνθημα της ανατροπής δόθηκε στις αρχές της 2ης περιόδου με το Moritz να σφίγγει την άμυνα του και να περιορίζει τους Δαπουλάκη-Σαμαριτάκη και μαζί με την επιθετική άνοδο του Μαντέλλου  η διαφορά πήρε διαστάσεις για τους «μπλε» και έφτασε στο +11 του ημιχρόνου 37-26. 

Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε το Moritz μέχρι το 22΄ όταν το σκορ έγινε 44-28 και όλα έδειχναν να γέρνουν προς το μέρος του, Εκεί μίλησε η προσωπικότητα του Μύρωνα Δαπουλάκη ο οποίος πήρε  την κατάσταση στα χέρια του και με ένα εντυπωσιακό σερι 12-0 με 10 δικούς του πόντου η διαφορά έπεσε 44-40 στο 27΄ και μάλιστα έφτασε το -3 στο 29΄ 53-50 για να κλείσει το δεκάλεπτο 54-50. 

Άκρως καθοριστικό ήταν το διάστημα των τριών πρώτων λεπτών της 4ης περιόδου εκεί που το Moritz έπαιξε τα… ρέστα του στην άμυνα, πάνω στο όριο του φάουλ κέρδισε μπάλες και με τον εντυπωσιακό Μαντέλλο στην επίθεση έκανε το σκορ 60-50 στο 34΄. Το τρίποντο του Ρουστέμι στο 36΄ 60-53 έδωσε ελπίδες στο ΤΕΙ αλλά ένα σερί 6-0 με Μαντέλλο, Γ. Αμπαδιωτάκη και Τιμ Μπέρκοβιτς-Ιωαννίδη έκρινε τον τελικό με το σκορ να γίνεται 66-53 στο 38΄ και να τελειώνουν όλα με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται 69-55.

Δεκάλεπτα: 13-18, 24-8, 17-24, 15-5
Διαιτητές: Δεμέτζος, Κουτσάκης
Κριτές: Πετρόσογλου, Χαβάκης
Moritz(Τιμόθεος Μπέρκοβιτς-Ιωαννίδης): Μαντέλλος 42(3), Αθανάσιος-Κυριάκος Μπέρκοβιτς-Ιωαννίδης, Καπελλάκης 3, Λιανουδάκης, Νικόλαος Αμπαδιωτάκης 2, Γαντζούδης 7(1), Κουτσάκης, Γεώργιος Αμπαδιωτάκης 10, Δερμιτζάκης 4, Τιμόθεος Μπέρκοβιτς-Ιωαννίδης 4.
ΤΕΙ(Χατζηδάκης-Τριανταφυλλόπουλος): Γιαννόπουλος 3(1), Ρουστέμι 5(1), Καραμανωλάκης 3, Σαμαριτάκης 13(1), Ομηρόλης 6, Δαπουλάκης 23(2), Φραγκιαδάκης, Μαργέλος 2. 

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.