Ελεύθεροι και επίσημα οι πρώην αθλητές του Κύδωνα.Οι επιστολές των πρώην αθλητών και της διοίκησης του Κύδων..


Και επίσημα αποδεσμεύτηκαν οι αθλητές του Κύδωνα Χανίων που πέρυσι ζητούσαν την ελευθερία τους , για να αγωνιστούν στον ΑΟΚ Χανιά.

Η διοίκηση του Κύδωνα απατώντας στην ενυπόγραφη αίτηση όλων των αθλητών που ζητούσαν την ελευθερία τους, είχε κάνει δεκτό (όπως αναφέρει) το αίτημα και με μια μακροσκελή (αιχμηρή) ανακοίνωση , δίνει τέλος στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί εδώ κι ένα χρόνο.

Αναλυτικά οι δυο μακροσκελής ανακοινώσεις:

Των αθλητών (δεν παρουσιάζουμε τις υπογραφές):



Του Κύδωνα Χανίων:
Αξιότιμοι Κύριοι, πρώην Αθλητές του ΑΟ ΚΥΔΩΝ,

Απαντώντας στην από 10-5 σχετική επιστολή σας, θα θέλαμε πριν οτιδήποτε άλλου, να σας ευχαριστήσουμε για τις ευχές σας, που αντικατοπτρίζουν το σύνολο του Χανιώτικου Μπάσκετ και να σας ευχηθούμε τόσο προσωπικά όσο και συλλογικά, το καλύτερο. Ο ΑΟ ΚΥΔΩΝ δεν έχει προσωπικές αντιπαραθέσεις με αθλητές και αυτό θέλουμε να το ξεκαθαρίσουμε, ανεξάρτητα της προσωπικής συμπεριφοράς τους. 

Παρόλα αυτά και λόγω του γεγονότος ότι στην σχετική επιστολή σας ζητάτε την ελευθέρα σας και την – επί της ουσίας – αποδέσμευσή σας, θα θέλαμε να κάνουμε (2) παρατηρήσεις. 
Πρώτον ότι, η επί τους ουσίας αποδέσμευσή σας έχει συντελεστεί κι απομένει η τύποις, ενώ η «κακιά στιγμή» την οποία διατείνεστε ήταν κάτι παραπάνω!

α. Η διάσπαση. Δεν είναι η πρώτη διασπαστική κίνηση που δέχθηκε ο ΑΟ ΚΥΔΩΝ στην πολύχρονη ιστορία του. Ήταν απλά, ίσως η πιο αηθώς μεθοδευμένη. Η πρώην, άτυπη, επιτροπή Μπάσκετ του Συλλόγου, έκανε αίτημα προς το Πρωτοδικείο Χανίων για την αναγνώριση νέου σωματείου από τις 20-06-2016 προδίδοντας το πιο σημαντικό στοιχείο των διαπροσωπικών σχέσεων, την Εμπιστοσύνη και χωρίς φυσικά να υπάρξει η παραμικρή ενημέρωση στο Σύλλογο.

Η συνέχεια είναι εν μέρει γνωστή, με το «άδειασμα» των προπονητών των υποδομών του Συλλόγου, τις ανακοινώνεις για τις ακαδημίες που είχε εσκεμμένα αφαιρεθεί το τηλέφωνο των γραφείων του ΑΟ ΚΥΔΩΝ, στο οποίο απαντάει η Γραμματέας του Συλλόγου, μια προσπάθεια
διάλυσης ενός Τμήματος με ιστορία 68 ετών, για την οποία, καλό είναι να αντιληφθείτε τις ευθύνες σας.

Μην βιασθείτε να σκεφθείτε το κοινότυπα ειπωμένο «δεν μας ενδιαφέρουν τα διοικητικά» και τούτο γιατί με την επιστολή την οποία αναρτήσατε εν Δήμω, αποτελέσατε σαφώς τμήμα της ως άνω προσπάθειας, τίποτα παραπάνω από διασπαστικός μοχλός, στο βωμό όσων σας προέτρεψαν. Ακόμα και το γεγονός ότι τεχνηέντως τώρα, συγχαίρετε τους «παίκτες της ομάδας» χωρίς να κάνετε αντίστοιχη αναφορά στο όλον του σωματείου (Διοίκηση, Προπονητές, Εφόρους) είναι ενδεικτικό της πρόθεσής σας! 

Πόσο ευγενικό είναι αυτό απέναντι στη Διοίκηση στην οποία απευθύνεστε με το παρόν για την «ελευθέρας» σας; Γίνατε κομμάτι της διάσπασης χειραγωγούμενοι ή και από προσωπική άποψη και στη συνέχεια την ενισχύσατε δηλώνοντας δημοσίως και κατηγορηματικά ότι «είστε διατεθειμένοι να σταματήσετε το άθλημα που τόσο αγαπάτε, για να δείξετε σε αυτούς τους ανθρώπους, πόσο κακό κάνουν, στο Χανιώτικο Μπάσκετ!». 

Αν όπως λέτε «αναγκαστήκατε» να μην παίξετε, αναζητείστε την αιτία σε εσάς. Κακή Στιγμή, ή μέρος ενός Κακού Σχεδίου;

β. Ο Αντίλογος. Πάντα, ένα νόμιμα εκλεγμένο σωματείο, οφείλει να ακούει με όλες του τις αισθήσεις τον αντίλογο. Εξάλλου αυτό γινόταν ήδη από το 2015, όταν είχαν γίνει ξεκάθαρες οι «προθέσεις» της Επιτροπής όπως, η άνευ έγκρισης ή καν πρότασης «αλλαγή» του ονόματος «ΚΥΔΩΝ» σε «Χανιά», η συστηματική αντιδεοντολογική «διαχείριση» των προπονητών που ήταν πιστοί στον ΚΥΔΩΝΑ, η «πολιτική» να εισπράττονται «δεκάρικα» από τα παιδιά των μικρών αποστολών, η «πρόταση» της επιτροπής να μετακινούνται με το ΚΤΕΛ οι αποστολές εκτός του ανδρικού, η απουσία της από τους αγώνες των υποδομών, τις διεκδικήσεις για τις προπονητικές ώρες, τις διαδικασίες του Συλλόγου, ως την ώρα του Πρωτοδικείου! 

Η λογική «μας έδιωξαν» της επιτροπής είναι ένας αντίλογος που εμείς οφείλουμε να  ακούσουμε και  ακούσαμε, σκεφτήκαμε και συλλογικά κρίναμε ότι έπρεπε να προστατεύσουμε το Σύλλογό μας από μια μονόπλευρη διαχείριση εις βάρος των υποδομών μας. Ο ΚΥΔΩΝ θα βγει πολύ πιο δυνατός από όλο αυτό, εσείς, σκεφθείτε ως μέλη της ανδρικής ομάδας, ότι οφείλαμε να προστατεύσουμε τους μικρούς αθλητές μας και ότι η Επιτροπή υπερέβη το δικαίωμα διαχείρισής της βαφτίζοντας τους προπονητές «ανεπαρκείς κι αδιαφανείς». Οι παραπάνω ενέργειες της ίδιας της Επιτροπής, σε ποιο δίκαιο πέραν του ηθικού ανήκουν;

γ. Η παράλληλη πορεία των δυο πλέον ομάδων. Ο ΚΥΔΩΝ δεν αποδέχεται τη λογική της μιας ομάδας για τα Χανιά. Αντίθετα, πιστεύει ότι σε μια Περιφερειακή Ενότητα που οι ομάδες του εργασιακού ξεπερνούν τις 30,το να υπάρχει μια ομάδα είναι άτοπο. Δεν διαφωνούμε σε αυτό, διαφωνούμε σε κάθε άνανδρη ενέργεια διάλυσης ή από-στελέχωσης της υφιστάμενης ομάδας κι εσείς, υπήρξατε τμήμα αυτής της πολιτικής. Η «υπεύθυνη και γεμάτη από δηλώσεις» επιστολή σας, μετατράπηκε γρήγορα, στην καλύτερη περίπτωση σε ευγενή τηλεφωνήματα από καλλιεργημένους ανθρώπους – αθλητές που γνωρίζουμε καλά και τους τιμούμε, αλλά στην χειρότερη σε ύβρεις, απειλές, απαράδεκτες ενέργειες προς παίκτες ακόμα κι αυτοί αν είχαν απομακρυνθεί από την επιτροπή, διαδικασίες «πειθούς» σε αθλητές μικρότερης ηλικίας, ρηχών παραγόντων και παραγοντίσκων και εν τέλει, μιας διαδικασίας «αλλαγής πορείας», απόλυτα λογικής από την πλευρά σας, αλλά με μια σοβαρή ασυνέχεια, λόγων, έργων, συμπεριφοράς. Στιγμή ή έλλειψη συνέχειας;

Αν εσείς «βλέπετε» την πλευρά ότι «σας κόψαμε το μπάσκετ» γιατί δεν είδατε την πλευρά ότι αρνηθήκατε να συμμετέχετε στην ομάδα ακολουθώντας μια διασπαστική ενέργεια, διαδικασία η οποία θα σας ακολουθεί σε όλο σας τον αθλητικό και μη βίο; Η πρόταση να έρθετε συλλογικά στο ΔΣ όπως σας προτάθηκε από τότε, και η πρόταση του Προέδρου να συμμετέχετε λαμβάνοντας χωρίς κανένα αντάλλαγμα την ελευθέρα σας γιατί θεωρήθηκε ως προσβολή σας; Εξάλλου, αυτό δεν κάνετε και σήμερα;

δ. Η επόμενη μέρα, των δύο ομάδων. Όπως δηλώσαμε εμείς θα σας χειροκροτήσουμε στις νέες σας προσπάθειες, ελπίζοντας το καλύτερο. Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία! Διαφωνούμε όμως κάθετα στην λογική, να δίνουμε «μπράβο» στους αθλητές των ομάδων υποδομής, χωρίς να είναι καλοί οι προπονητές που τους έβγαλαν, που δεν στηρίχθηκαν ποτέ. Όσο ο αθλητής είναι η περιουσία του Συλλόγου, άλλο τόσο είναι και ο προπονητής και δείτε πλέον την συλλογικότητα που με απύθμενη ρηχότητα έχει λοιδορηθεί από αυτόκλητους «ακόλουθους» σας, οι οποίο στο παρόν «γράφουν» ανορθόγραφα αλλά είναι πολύ ιδιαίτερα αμφισβητήσιμο το τι προφέρουν για το μέλλον σας. Οι δυο ομάδες θα ακολουθήσουν πλέον το δρόμο τους
και οι δυο διοικήσεις πρέπει να προσέξουν, να τηρήσουν αυτό που οφείλουν να κάνουν. Το ευχόμαστε όλοι!

ε. Το ύφος της επιστολής – αίτησης. Αποφύγαμε να κατονομάσουμε οποιονδήποτε από τους υπογράφοντες, για λόγους ευπρέπειας παρόλο που όπως αναφέραμε, οι ενέργειές τους κάλυψαν όλο το φάσμα των ενεργειών από το ευπρεπές έως το απρεπές. Καθένας γνωρίζει, ο ίδιος θα κάνει την αυτοκριτική του. Εντούτοις, θα πρέπει να στηλιτεύσουμε ότι το ύφος, όπως και η προθεσμία των (7) ημερών, δεν συνάδουν με την λογική ανθρώπων που ζητούν από το σωματείο που τους ανέδειξε να μην τηρήσει όσα ο αθλητικός νόμος με σαφήνεια ορίζει! 
Η επιστολή περιέχει συγκαλυμμένη εμπάθεια και πρόκληση και την αίσθηση ότι αδικηθήκατε από το Σωματείο. Το αντιλαμβανόμαστε αυτό και θα φερθούμε ανώτερα, όμως δεν αντιλαμβάνεσθε καθόλου ότι εγκαταλείψατε το σωματείο αποτελώντας μοχλό διάσπασης, ότι υπήρξαν φάσεις που φερθήκατε άσχημα σε συναθλητές ή μικρότερης ηλικίας παιδιά, ότι διακόψατε προπονήσεις, ότι εγκαλέσατε αδιάφορους για το σωματείο σας αθλητές να μην συμμετάσχουν σε μια προσπάθεια του ΚΥΔΩΝΑ που ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου του 2016. Δεν αντιληφθήκατε ότι από την συμπεριφορά αυτή, θιγόμενα δεν είν’τα πρόσωπα, αν και καταβλήθηκε προσπάθεια, αλλά η ιστορία του Συλλόγου ΑΟ ΚΥΔΩΝ.

Ο ΑΟ ΚΥΔΩΝ ως Σωματείο, θα πρέπει επίσης να μάθει από όλη αυτή τη διαδικασία, υπάρχει κριτική και για την δική μας πλευρά, πολύ μακριά όμως από το πλαίσιο που μπαίνει από εσάς, τους παράγοντες του ΑΟΚ Χανιά και τους «ακολούθους» δίκην διασκεδαστών, μέσω της εξουσίας που τους δίνουν τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Εσείς, αν θέλετε σκεφτείτε, ότι το μπάσκετ είναι απλά ένα στάδιο στην εξέλιξη μας ως άνθρωποι, επιστήμονες και προσωπικότητες και δυστυχώς ή ευτυχώς όχι το τελευταίο στην πορεία μας, μικρή ή μεγάλη.

Αξιότιμοι Κύριοι, πρώην αθλητές του ΚΥΔΩΝΑ, o ΚΥΔΩΝ, με το παρόν αποκαθιστά, δεν μπαίνει σε συζήτηση! 

Ο Α.Ο. Κύδων, πριν την κατάθεση του αιτήματός σας, στο Δ.Σ. της 8-5-2017, αποφάσισε με συλλογικότητα ότι δεν πρόκειται να δηλώσει φέτος στις καταστάσεις του, τους αθλητές που πέρσι δεν συμμετείχαν στις υποχρεώσεις της ομάδας τους κι έτσι να μείνετε ελεύθεροι. Χωρίς ανταλλάγματα. Όχι μόνο γιατί θέλουμε να ικανοποιήσουμε το αίτημα που υποβάλλατε, αλλά γιατί δεν θεωρούμε ότι είστε αθλητές που μπορείτε να αποτελέσετε υπόδειγμα αθλητή που αγαπά το σύλλογο του και να αποτελέσετε έτσι παράδειγμα για τους νεότερους αθλητές μας όπως θα οφείλατε. Κατά συνέπεια, δεν έχετε θέση στο ιστορικό μας σωματείο.

Ευχόμενοι να μην εθελοτυφλήσετε αναφερόμενοι στην πρώτη και τελευταία παράγραφο, ευχόμενοι εσείς και το σωματείο στο οποίο θα υπηρετήσετε να μην συνεχίσετε την ίδια διασπαστική λογική και στο μέλλον, άμεσο ή απώτερο, θέλουμε να ευχηθούμε το καλύτερο σε αυτή τη «νέα σελίδα» της αθλητικής σας ζωής, θεωρώντας όμως ότι αποτέλεσε μια κακή και μεγάλη παρένθεση, για τον Χανιώτικο Αθλητισμό!

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.