Παραιτήθηκε ο ο Γ.Μακράκης, σήμερα αποφασίζει ο Εργοτέλης.Alternatives : "Στα σκουπίδια η παραίτηση".



Σοκ στον Εργοτέλη! Ο προπονητής της ομάδας κ.Γιώργος Μακράκης, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης του Εργοτέλη  μετά τη νέα ήττα της ομάδας από το Κορωπί, θέλοντας να πάρει όλη την ευθύνη πάνω του, θεωρώντας ότι αυτός είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη κακή πορεία της ομάδα.

Ο κορυφαίος Κρητικός κόουτς, σε ομιλία προς τους παίκτες του στα αποδυτήρια, μετά την ήττα στο Κορωπί, τους είπε  ότι ο ίδιος δεν μπορεί να βρει τον τρόπο να τους "ξυπνήσει" αγωνιστικά, ίσως είναι καλύτερο να αποχωρήσει από την ομάδα και ίσως με ένα "ηλεκτροσόκ", αφυπνιστεί. 

Ο ίδιος ήταν προβληματιμένος από την πορεια της ομάδας του και σε αυτό το παιχνίδι και τόνισε στους παικτες, οτι με την αποχώρησή του, θα  δοθεί διαφορετικό κίνητρο στους παίκτες.

Την απόφασή του αυτή τη γνωστοποίησε και στον πρόεδρο, Βαγγέλη Γιαννουλάκη που είχε ταξιδέψει με την αποστολή της ομάδας, ο οποίος δεν θα πάρει βιαστικές αποφάσεις και σήμερα το βράδυ αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή μπάσκετ του Εργοτέλη με θέμα την παραίτηση του Γιώργου Μακράκη, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες πολύ δύσκολα η παραίτησή του θα γίνει αποδεχτή.

Όταν γνωστοποιήθηκε η απόφαση ο σύλλογος φίλων Alternatives Ergotelis, στην προσωπική τους σελίδα στο facebook, εξέφρασαν την άποψή να παραμείνει ο κόουτς Μακράκης στους "κιτρινόμαυρους" , τονίζοντας ότι η παραίτηση να "πάει στα σκουπίδια".


Αναλυτικά:

ΠΑΝΤΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ.

Κιτρινόμαυρη Κυριακή με ανάμεικτα συναισθήματα ήταν η χθεσινή.
Μεγάλο διπλό του ποδοσφαιρικού Εργοτέλη στην έδρα του Εθνικού Πειραιώς. Νίκη που δε προλάβαμε να χαρούμε, μιας που ακολούθησε η δύσκολη μάχη του μπασκετικού μέσα στο Κορωπί, που έληξε με άλλη μια ήττα για την ομάδα μας.
Σοκ και αγωνία για το μέλλον του μπασκετικού Εργοτέλη, προκαλεί η παραίτηση του Γιώργου Μακράκη. Βέβαια για όσους γνωρίζουν τον άνθρωπο Γιώργο και βρίσκονται κοντά στην ομάδα, ήταν αναμενόμενο.
Πέρυσι, τελευταία αγωνιστική, ο ίδιος πρόεδρος, ο ίδιος προπονητής και αρκετοί από τους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ γυρνούσαν από το Κορωπί με τη παραμονή στις βαλίτσες τους και ψυχολογία νικητή, μετά από μια σκληρή μάχη. Χθες βράδυ από ότι διαβάζουμε, μάλλον το κλίμα ήταν αντίστροφο. Μετά και την 7η συνεχόμενη ήττα φαίνεται πως όλα άλλαξαν και άρχισαν τα παρατράγουδα. Ο Γιώργος Μακράκης θέλησε να πάρει όλη την ευθύνη πάνω του, θεωρώντας ότι αυτός είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη κακή πορεία της ομάδας. 'Ομως τι πραγματικά φταίει; Γιατί η ομάδα που μας έκανε περήφανους με τη παρουσία της στα παρκέ, τώρα μυρίζει μιζέρια και δε μπορεί να σηκώσει κεφάλι; Όλο το πρόβλημα είναι το κοουτσάρισμα του Μακράκη;
Πάντοτε υποστηρίζουμε ότι σε μια κρίση φταίνε όλοι. Δε πιστεύουμε στα ηλεκτροσόκ όπως λέμε συνέχεια, εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος ή τεράστια διαφορά φιλοσοφίας ανάμεσα σε πρόσωπα και σε ότι πρεσβεύει ο Εργοτέλης μας. H λύση δε θα έρθει αν πληρώσει ένας το μάρμαρο. Είναι φυσιολογικό μετά από τόσες συνεχόμενες ήττες να υπάρχει κακό κλίμα, γκρίνιες και αρνητισμός. Όμως όλοι οφείλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να ψάξουμε λύσεις όλοι μαζί και ο καθένας από το πόστο του, για να ξεπεραστεί η δύσκολη φάση. Έτσι γίνεται στις ομάδες, έτσι γίνεται στις οικογένειες.
Το Γιώργο Μακράκη τον ξέρουμε. Είναι παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας. Δεν είναι απλά ένας υπάλληλος προπονητής. Οι αξίες του και οι ιδέες του ταυτίζονται απόλυτα με τη φιλοσοφία του συλλόγου. Έχει δώσει και τη ψυχή του για να κρατηθεί το μπάσκετ μας σε υψηλό επίπεδο, πολλές φορές παλεύοντας με τεράστιες δυσκολίες που δε βγήκαν ποτέ στην επιφάνεια. Ίσως επειδή δουλεύει πολύ, κάνει και τα περισσότερα λάθη. Δεν υποστήριξε ποτέ ότι είναι ο Ομπράντοβιτς. Έχει αδυναμίες και κολλήματα που τα ξέρουμε όλοι και τα ξέρει και ο ίδιος. 
Γιώργο Μακράκη, εμείς που αγαπάμε αυτήν την ομάδα, θέλουμε να συνεχίσουμε να σε βλέπουμε στον πάγκο. Βρες τα με τον εαυτό σου, μίλησε με τους παίκτες σου, ζήτα βοήθεια από τη διοίκηση. Βρες τον τρόπο όπως κάνεις πάντα! Είμαστε σίγουροι ότι τελικά η αγάπη σου για αυτή τη φανέλα θα επικρατήσει της απογοήτευσης σου.
Από εκεί και πέρα κύριοι υπεύθυνοι να σηκώσουν το βάρος της ανατροπής του κακού κλίματος είναι οι παίκτες. Αυτοί αγωνίζονται στο παρκέ, αυτοί κρατάνε τη τύχη της ομάδας στα χέρια τους, αυτοί οφείλουν να παλέψουν για θετικά αποτελέσματα.
Μάγκες, οι περισσότεροι φοράτε χρόνια τη φανέλα. Ξέρουμε τις δυνατότητες σας. Δε σας κράξαμε ποτέ. Τελευταία πονάνε τα μάτια μας κι όμως δε σας εγκαταλείψαμε ποτέ. Δε σας ζητήσαμε κάτι παράλογο ποτέ. Πάντα σας ζητάμε να δίνετε τη ψύχη σας και να ιδρώνετε τη φανέλα. Ξέρουμε ότι μπορείτε, γιατί σας έχουμε δει να το κάνετε.
Κλείστε τα στόματα σε όσους λένε ότι ξοφλήσατε, ότι είστε αδιάφοροι ή ακόμα και ότι θέλετε να "φάτε" το προπονητή.
Γιαννη, Σπύρο, Κυριάκο, Νίκο και οι λοιποί...μαζέψτε τα αποδυτήρια και βγείτε στο παρκέ όπως πρέπει, με καθαρό μυαλό και τσαμπουκά. Τη Κυριακή πατήστε τον Ιωνικό! Το απαιτούμε! Η θέση σας δεν είναι στο πάτο της βαθμολογίας.
Πρόεδρε, κάνε το αυτονόητο! Πέτα τη παραίτηση στα σκουπίδια και βάλε το καθένα στη θέση του. Βρες τρόπο να επαναφέρεις την ηρεμία και να τους τονώσεις το ηθικό. Όποιοι δε θέλουν ή δε μπορούν, εσύ ξέρεις τι θα τους κάνεις.
Καλούμε όλο το φίλαθλο κόσμο της πόλης να στηρίξει το μπασκετικό Εργοτέλη τη Κυριακή απέναντι στον Ιωνικό σε ένα σημαντικό ματς, που θα κρίνει τη συνέχεια.
Όλη την εβδομάδα διαδίδουμε τη πρόσκληση και φέρνουμε κόσμο στο κλειστό. Εμείς μετά το ματς στο Παγκρήτιο φεύγουμε αμέσως για Λίντο. Καλούμε τους προπονητές της ακαδημίας μπάσκετ να ενημερώσουν με γραπτή πρόσκληση τους γονείς και τα παιδιά να έρθουν στο γήπεδο με τις κιτρινόμαυρες στολές τους. Και τέλος καλούμε όλα τα αγωνιστικά τμήματα του ποδοσφαίρου και τις διοικήσεις τους, να μεταφερθούν σύσσωμοι στο Λίντο αμέσως μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα.
Το μπάσκετ στα δύσκολα κράτησε ένα ολόκληρο σωματείο ζωντανό. Τώρα ΟΛΟΣ ο Εργοτέλης οφείλει να στηρίξει το τμήμα μπάσκετ για την επιστροφή στις νίκες.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΓΗΠΕΔΑ!
ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!
Venceremos!
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.