Και με την βούλα στο Ρέθυμνο Cretan Kings ο Θ.Κώττας.


Κάτοικος Κρήτης θα είναι για τα επόμενα 2 χρόνια ο Θωμάς Κώττας, καθώς ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα (26/7) το μεσημέρι από την ομάδα του Ρεθύμνου Cretan Kings.  



Όπως είχε ενημερώσει μέσω facebook ο ατζέντης του παίκτη, Τάσος Δελημπαλταδάκης, ο 20χρονος σέντερ θα εξαργυρώσει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών Β’ Κατηγορίας, που φιλοξενήθηκε  στην Χαλκίδα, με ένα συμβόλαιο στην ομάδα της Κρήτης που με αυτή την κίνηση θέλει να επενδύσει όχι μόνο στο μέλλον αλλά και στο παρών.

Ο Θωμάς Κώττας μετά από τρία χρόνια αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ γεμάτος εμπειρίες και πάντα έτοιμος να βοηθήσει την Εθνική και την νεα του ομάδα όποτε και όπως του ζητηθεί, δίνοντας πολύτιμες λύσεις κοντά στο καλάθι σε σκορ και ριμπάουντ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

 Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings ανακοινώνει την απόκτηση του καλαθοσφαιριστή Θωμά Κώττα για δύο χρόνια. 
Ο 20χρονος αθλητής (ύψους 2.08μ.) αγωνιζόταν στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ με την ομάδα του ΠΑΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια, από την θέση του σέντερ, ενώ έχει φορέσει την φανέλα της Εθνικής Παίδων, Εφήβων και Νέων. 
Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα πανηγύρισε την άνοδο της Εθνικής Νέων στην Α’ κατηγορία, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Χαλκίδα.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΚΩΤΤΑ
Ο Θωμάς Κώττας γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1996 στην Πτολεμαΐδα, έχει ύψος 2.08μ. και αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ – σέντερ. 
Τα πρώτα του μπασκετικά βήματα τα πραγματοποίησε στις ομάδες παίδων και εφήβων του Α.Π.Σ Αίαντα Αμυνταίου. 
Το καλοκαίρι του 2011 μετακινήθηκε στην ομάδα παίδων του ΠΑΟΚ ενώ υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο του με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ το 2013. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 21 αναμετρήσεις και είχε 1.76 πόντους (55.56%διπ., 50%β.), 1.1 ριμπάουντ, σε 5.29 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.
Σε Εθνικό επίπεδο έχει φορέσει τις φανέλες της Εθνικής Παίδων, Εφήβων και Νέων. Πέρυσι το καλοκαίρι έπαιξε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ-19 που διεξήχθη στο Ηράκλειο Κρήτης, καταλαμβάνοντας την 4η θέση, ενώ ήταν μέλος της ομάδας Κ-18 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Τουρκίας το καλοκαίρι του 2014, παίρνοντας την 4η θέση. 
Επίσης, συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Χαλκίδα με την Εθνική Νέων, όπου πριν λίγες μέρες πανηγύρισε την άνοδο στην Α’ κατηγορία.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.