ΓΕΗ Εφηβικό | 32 χρόνια μετά την μεγαλύτερη Κρητική επιτυχία.Η χρυσή βίβλος.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Κρητικού Μπάσκετ σε παιδοεφηβικά στην Κρήτη, συνέβηκε πριν από 32 χρόνια, συγκεκριμένα στις 18-22 Ιουλίου στο Πανελλήνιο Εφήβων στην Άρτα, που η ομάδα της ΓΕΗ κατέκτησε την 3η θέση, επίδοση που ακόμα παραμένει κορυφαία.

Ο Μιχάλης Δασκαλάκης, μέσω του πολύτιμου αρχείου του φρόντισε να μας θυμίσει μέσω της προσωπικής του σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, μια από τις  λαμπρότερες στιγμές του κρητικού μπάσκετ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο σχόλιό του στην ανάρτηση ο Μιχάλης Σμαριανάκης:
"Πολλά από τα παιδιά αυτά της ΓΕΗ θα κοσμούν το χώρο τους για τα επόμενα δέκα χρόνια και θα μας χαρίσουν υπέροχες στιγμές.
Μπράβο σε όλους σας! Τέτοιες "φουρνιές" αθλητών φτιαγμένες με κόπο και μεράκι δύσκολα θα ξανάρθουν"...

Να θυμίσουμε ότι "χρυσή φουρνιά" των Εφήβων της ΓΕΗ κέρδισαν τη 3η θεση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Αρτα(18-22/7/84), μετά τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ των Χριστοδουλου,Γασπαρη που βγήκε πρωταθλητής και τον ΑΡΗ Θεσσαλονίκης του Ρωμανιδη.

Αν συγκρίνει κανείς τα ονόματα των ομάδων αυτών καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλη επιτυχία είναι, σε καιρούς που δεν υπήρχαν κλειστά Γυμναστήρια, παρά μόνο ανοιχτά "τσιμεντένια".

Πολλά από τα παιδιά αυτά πριν 4 μήνες (στις 24 Μαρτίου του 1984), αγωνίστηκαν με σημαντική επιτυχία στον αγώνα μπαράζ αντρικών ομάδων, ανάμεσα στην ΓΕΗ και τον ΟΑΧ στο Ρέθυμνο, κατακτώντας το πρωτάθλημα Ανδρών ΕΚΑΣΚ.

Η ιστορική φωτογραφία :


Όρθιοι από αριστερά: Μ.Δασκαλάκης, Νίκος Τούλης, Γεωργακάκης Γιώργος, Βαγγέλης Καλαϊτζάκης, Μιχάλης Πετράκης , Μανος Τακάκης , Γιωργος Λατζουρακης , Κώστας Σπαθιάς (έφορος)
Καθιστοί από αριστερά: Θεοφιλος Παπαηλιακης, Νεκτάριος Σαατσάκης, Μιχάλης Αρχοντουλακης, Στέλιος Διαλεκτάκης,Κωσταντίνος Περαντωνακης, Στελιος Δράγαζης.

Η χρυσή βίβλος των Πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας σε όλα τα Πανελλήνια Εφήβων .

Η ανάρτηση του Μιχάλη Δασκαλάκη:



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.