Το "ΗΡΑΚΛΕΙΟ" ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης και συλλογής υπογραφών για τα τείχη.


Με ανοικτή επιστολή στο υπουργείο πολιτισμού και τον Αριστείδη Μπαλτά, το Ηράκλειο ΟΑΑ, ξεκαθαρίζει οτι το  master plan του Δήμου Ηρακλείου για τα τείχη,  είναι η καλύτερη και η μοναδική βιώσιμη λύση, ενώ ξεκινά ενημέρωση και συλλογή υπογράφων.Αναλυτικά η ενημέρωση της εκστρατείας :

Το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. αποστέλλει προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά, ανοικτή επιστολή με τις υπογραφές μελών και φίλων του Ομίλου, στην οποία αναφέρεται ότι θα πρέπει να γίνει αποδεκτή η πρόταση Χρήσεων της Ζώνης Ενετικών Τειχών του Δήμου Ηρακλείου, που δίνει τη δυνατότητα στο σωματείο να συνεχίσει το σημαντικό Αθλητικό, Πολιτιστικό και Κοινωνικό έργο που επιτελεί από το 1928 μέχρι σήμερα.
Η επιστολή θα δοθεί στις αρχές τις πόλης που αναμένεται να συναντήσουν τον Υπουργό Πολιτισμού την ερχόμενη Παρασκευή 10 Ιουνίου στην Αθήνα.

Η επιστολή στον υπουργό:

Κύριε Υπουργέ,
Το αθλητικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» ΟΑΑ, ιδρύθηκε το έτος 1928 και λειτουργεί συνεχώς μέχρι σήμερα σε χώρο που παραχώρησε η Εμπορική Σχολή Ηρακλείου, στο βορειοανατολικό μέρος της πόλης, στην περιοχή των Ενετικών Τειχών, στη συνοικία που ονομαζόταν «Εφτά Μπαλτάδες». Τον Ιούνιο του 1942 ο πρώτος πρόεδρος του Ομίλου Γεώργιος Βοϊλας εκτελέστηκε μαζί με 62 επιφανείς Ηρακλειώτες (μεταξύ των οποίων και ο τότε δήμαρχος Μηνάς Γεωργιάδης) από τους Γερμανούς Κατακτητές.

Αριστερά : Ηράκλειο 1930 . ΤΟ γήπεδο τένις πριν ακόμα δομηθεί το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής πόλης Δεξιά Η περιοχή του Ηρακλείου την περίοδο του 1930 στην οποία φαίνεται η εγκατάσταση του γηπέδου Τένις με την περίφραξη και τον οικίσκο του Ομίλου όταν ακόμα στην οδο Ικάρου κυκλοφορούσαν τα κάρα κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της αθλητικής και κοινωνικής ζωής της πόλης με τριακόσια (300) περίπου τακτικά μέλη και πάνω από χίλιους 1.000 αθλητές, σε τέσσερα τμήματα (αντισφαίριση- καλαθοσφαίριση -επιτραπέζια αντισφαίριση – σκάκι). Το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» είναι ιδρυτικό μέλος της Ε.Φ.Ο.Α. και αναλαμβάνει πολλές σημαντικές Διεθνείς και Εθνικές διοργανώσεις (ευρωπαϊκά και εθνικά πρωταθλήματα τένις, διεθνείς σκακιστικούς αγώνες, πρωταθλήματα μπάσκετ και πινγκ πονγκ) και φέρνει σε επαφή εκατοντάδες επισκεπτών- αθλητών και συνοδών αυτών με το μνημείο σε καθημερινή βάση.

Ο Όμιλος "ΗΡΑΚΛΕΙΟ" πιστεύει απολύτως ότι η πρόταση του master plan του Δήμου Ηρακλείου «για τη διατήρηση των χώρων αθλητισμού, για την άθληση των κατοίκων και την προπόνηση των ακαδημιών, όπως πάνω από εκατό χρόνια οι χώροι αυτοί εξυπηρετούσαν την πόλη και είναι συνδεδεμένοι άρρηκτα με τις μνήμες των κατοίκων», είναι η καλύτερη και η μοναδική βιώσιμη λύση.

Κύριε Υπουργέ,
με δεδομένο ότι "...η συντήρηση των Μνημείων ευνοείται πάντοτε από την καταλληλότητά τους για κάποιο σκοπό ωφέλιμο για την κοινωνία..." Χάρτα της Βενετίας 1964, Άρθρο 5) και με σεβασμό στο σημαντικό έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Παρακαλούμε να γίνει δεκτό από το Υπουργείο Πολιτισμού και το ΚΑΣ το πλαίσιο αξιοποίησης του master plan της Δημοτική Αρχής και της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και των φορέων του Ηρακλείου (Δημοτικής Αρχής, Δημοτικών παρατάξεων, Περιφέρειας Κρήτης, Περιφ. Ενότητας Ηρακλείου, βουλευτών Ηρακλείου), που δίνει την δυνατότητα στον Ιστορικό Όμιλο να συνεχίσει να αποτελεί σημείο Αναφοράς για την πόλη.

Με αντίθετη απόφαση ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, με διαχρονική συμμετοχή σε όλα τα μεγάλα γεγονότα σε ιστορικές περιόδους της Κρήτης θα κλείσει Οριστικά και Αμετάκλητα.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.