Video | Με επιτυχία ολοκληρώθηκε 2ο All Star Game του "Cretan Kings Assist Basketball".


Η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ ολοκληρώθηκε χθες στο «Μελίνα Μερκούρη» με απόλυτη επιτυχία, με την διεξαγωγή του 2ου All Star Game του σχολικού τουρνουά «Cretan Kings Assist Basketball».Πλήθος παιδιών και κόσμου συνέρρευσαν στο κλειστό του Ρεθύμνου για να παρακολουθήσουν το 2o All Star Game των μικρών μαθητών, το οποίο ήταν αφιερωμένο στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Ν. Ρεθύμνου “Δότες Ζωής”. Τα επίλεκτα 28 παιδιά που συμμετείχαν, από τα 14 Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με κέρδος φυσικά την χαρά της συμμετοχής, αφού δεν κρατήθηκε σκορ. 
Μάλιστα, μετά από ψηφοφορία ανακηρύχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης των ομάδων Δύσης και Ανατολής, με τον Γιάννη Θεοδοσουλάκη να παίρνει αυτόν τον τίτλο και να βραβεύεται από τον παίκτη του Ρέθυμνο Cretan Kings, Ηλία Θεοδωρίδη. Παράλληλα, στην ανάπαυλα του αγώνα πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός βολών, όπου αναμετρήθηκαν 14 παιδιά, με τον Γιώργο Καδιανάκη να αποδεικνύεται πιο εύστοχος όλων και τον Ρόλαντ Σάφτενααρ να αναλαμβάνει την βράβευση του. 

Επίσης, σε μία τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείψει ο Αγορίνος με τους φίλους του από το «Αερόστατο», οι οποίοι ανέλαβαν την ψυχαγωγία τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων. Μετά το πέρας της αγωνιστικής παράστασης, ακολούθησαν οι βραβεύσεις όλων των χορηγών, των σχολείων, των μαθητών και των εθελοντών. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των δύο μεγάλων δώρων, με τους Αντιόπη Κοτσίφη και Ξενοφών Πατεράκη να είναι οι δύο μεγάλοι τυχεροί που κερδίζουν την φιλοξενία τους για 20 μέρες στην παιδική κατασκήνωση «Εξερευνητές».

Στην διοργάνωση το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» πατήρ Γεώργιος Γαλεράκης, ο υπεύθυνος τμήματος Δωρεών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Παναγιώτης Βαζαίος ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings Κωστής Ζομπανάκης, ο Πρόεδρος Ηρακλής Μανουκαράκης, τα μέλη της Διοίκησης Μανόλης Γιαννούλης και Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου, ο Γενικός Διευθυντής Τάσος Τριαντάφυλλος και οι παίκτες της ομάδας μας Ρόλαντ Σάφτενααρ, Σταύρος Σχίζας, Γιάννης Πατάτας, Μάρκος Δουλγεράκης, Γιάννης Παναρετάκης και Ηλίας Θεοδωρίδης, με τον τιμ μάνατζερ και αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Γιώργο Κούμουλο να επιμελείται την παρουσίαση της.
Η φετινή διθοργάνωση ήταν αφιερωμένη στους «Δότες Ζωής»

ΜΑΝΟΥΚΑΡΑΚΗΣ: «ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings, Ηρακλής Μανουκαράκης μίλησε και ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν σε όλη την διάρκεια της σεζόν στο σχολικό τουρνουά «Cretan Kings Assist Basketball». «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς για την παρουσία σας στο 2ο All Star Game του «Cretan Kings Assist Basketball».
 Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που μας εμπιστεύτηκε και χρηματοδότησε ώστε να ξεκινήσουμε τις κατασκευές των γηπέδων στα σχολεία και ουσιαστικά να μας δώσουν ώθηση για να καταφέρουμε αυτό το μεγάλο μας όραμα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας ΦΑΓΕ junior και ΝΕΡΑ ΡΟΥΒΑΣ που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, επίσης σε όλους όσους συντέλεσαν στην οργάνωση και μην ξεχνάμε ότι είναι όλοι τους εθελοντές, τον Σταύρο Μυκονιάτη που οργάνωσε το αγωνιστικό τμήμα, την ψυχή και τον άνθρωπο για όλες τις δουλειές Βαλάντη Χόμπη με την ομάδα του Γιώργο Κούμουλο, Νίκο Τζανιδάκη, Φωτεινή Παπαδοπετράκη και Μανόλη Σολιδάκη. Βέβαια μην ξεχάσω να ευχαριστήσω το απίστευτο παρεάκι φοιτητών εθελοντών μας που ήταν παντού, τον Αγορίνο, τους Σαμαρίτες και τους εθελοντές διαιτητές μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς εθελοντές προπονητές για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν φέτος και την άψογη συνεργασία.

Αν και έπρεπε να τους αναφέρω στην αρχή εγώ θα μιλήσω για αυτούς στο τέλος γιατί έχω να πω πολλά μπράβο στους πρωταγωνιστές και την ψυχή της διοργάνωσης, τα παιδιά. Κάνατε πολλά σημαντικά πράγματα φέτος και με το χαμόγελο σας και την χαρά σας δείξατε ότι το απολαύσατε. Δεν είναι μόνο ότι μάθατε κάτι παραπάνω αλλά προπονηθήκατε και αφιερώσατε πολλές ώρες ΑΘΛΗΣΗΣ για εσάς.

Φυτέψατε στα 58 ειδικά παρτέρια και δημιουργήσατε τα δικά σας λαχανικά. Σημειώστε την λέξη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Παράγοντας αυτά τα λαχανικά μάθατε πόσο καλό μας κάνουν και σας ήρθε η όρεξη να καταναλώσετε περισσότερα, κάνοντας πιο ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Τα λαχανικά που βγάλατε τα διαθέσατε σε συσσίτια και στο γηροκομείο, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι στο αξιέπαινο έργο της τοπικής εκκλησίας μας, δείχνοντας έμπρακτα την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σας σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Με την οντότητα που δημιουργήσατε στο «Cretan Kings Assist» φέρατε και μεγάλους εθελοντές δίπλα μας και δημιουργήσατε νέα δράση. Από τον Οκτώβριο του 2015 είμαστε ένα από τα επίσημα κέντρα ενημέρωσης και εγγραφής για εθελοντές δότες μυελού των οστών «Όραμα Ελπίδας», κάνοντας συνέργιες με τον Δήμο Ρεθύμνου, το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Ανεμόμυαλοι Club», τους «Δότες Ζωής» που τους έχουμε αφιερώσει σήμερα την γιορτή αυτή, καθώς επίσης και την φοιτητική ομάδα «Φυλή εξ Αίματος».

 Όταν ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο σε όλη την Ελλάδα είχαν εγγραφεί 24.000 εθελοντές δότες και με στοιχεία του «Όραμα Ελπίδας» είχαν φτάσει στις 30.000. Σε έξι μήνες είχαν εγγραφεί 6.000 νέοι δότες σε όλη την Ελλάδα. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και εδώ στο Ρέθυμνο γιατί από τους 6.000 οι 1.483 είναι από εμάς εδώ στο Ρέθυμνο. Σε 6 μήνες δώσατε 1.483 ΕΛΠΙΔΕΣ ΖΩΗΣ σε παιδάκια που έχουν καρκίνο και παιδιά το καταφέρατε εσείς αυτό γιατί έμμεσα προσφέρατε ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ.

Όταν ξεκινήσαμε στην αρχή της σεζόν είπαμε ότι «Cretan Kings Assist» είναι ΑΘΛΗΣΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ και αν σημειώνατε πριν όλα αυτά που σας είπα θα παρατηρήσετε ότι τα καταφέρατε και με το παραπάνω, με τον έλεγχο της αποφοίτησης σας να γράφει άριστα με τόνο. Μπράβο στα παιδιά μας, μπράβο σε όλους τους εθελοντές. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, δίνοντας μία υπόσχεση. Το «Cretan Kings Assist» θα είναι ακόμα καλύτερο και πιο δυνατό τη νέα σεζόν».

Παράλληλα, μίλησε και ο πατήρ Γεώργιος Γαλεράκης (Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Δότες Ζωής»), τονίζοντας: «Για ακόμα μία φορά στο Ρέθυμνο χτυπάει η καρδιά μέσα από την μεγάλη αυτή κοιτίδα του αθλητισμού και του εθελοντισμού από την ομάδα της πόλης μας Ρέθυμνο Cretan Kings, την οποία ευχαριστούμε θερμά. Μέσα από αυτή την ομαδικότητα προάγονται και τα μηνύματα του εθελοντισμού, μεταξύ αυτών της δωρεάς μυελού των οστών αλλά και της εθελοντικής αιμοδοσίας. Μία δράση που χαρίζει ζωή σε αυτόν που το έχει ανάγκη.
Θα ήθελα να κλείσω με δύο ρίμες παραδοσιακές. Κάτσε και σκέψου μία ζωή που άδικα θα φύγει, τάχα γιατί δεν πρόλαβε και η ζωή είναι λίγη. Και ύστερα σκέψου πως εσύ την είχε σώσει, αν λίγες από το αίμα σταγόνες είχες δώσει».

Τέλος, ο υπεύθυνος του τμήματος Δωρεών του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Παναγιώτης Βαζαίος επεσήμανε: «Συγχαρητήρια για αυτή την πλούσια και γεμάτη εθελοντισμό διοργάνωση. Ευελπιστούμε να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες πόλεις συμβάλλοντας στην αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς στην κοινωνία και στους συνανθρώπους μας».

ΤΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΤΗΣ ΚΑΕ ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS

Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης «Cretan Kings Assist» ΦΑΓΕ junior, «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», ΝΕΡΑ ΡΟΥΒΑΣ  και την Μανουκαράκης ΑΕ για την πολύτιμη βοήθεια τους. Επίσης, τους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την άρτια αυτή διοργάνωση, την εταιρεία ήχου «Entasis», το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ρεθύμνου, το προσωπικό του κλειστού γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη» και τις παιδικές κατασκηνώσεις «Εξερευνητές» που πρόσφεραν δύο μεγάλα δώρα σε δύο τυχερούς μαθητές.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.