Έφτασε στο Ηράκλειο η ομάδα των ΗΠΑ U19.Βίντεο.Φιλικό αύριο με την Εθνική μας.


Έφτασε σήμερα το απόγευμα στην πόλη του Ηρακλείου η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ U19, ένα απο τα μεγάλα φαβορί για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στην Κρήτη απο τις 27 Ιουνίου, έως 5 Ιουλίου.Δηλώσεις του προπονητή Σον Μίλερ, ποιους επέλεξε, βίντεο και φώτο απο την άφιξη, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Πηγη βίντεο και φώτο απο τις αφίξεις :  Κώστας Βαρδαβάς Στον αθλητισμό.
Μια προσφορά του Γυμναστηρίου :

FLEX Health&Fitness
Λ. Ιωνίας 110
Ηράκλειο Κρήτης
2810322944





Ο Τζάστιν Μπιμπς προστέθηκε στο ρόστερ των ΗΠΑ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIBA U19 2015, μετά τη διάσειση που υπέστη ο Αϊζάια Μπρίσκο σε προπόνηση, λίγο πριν ταξιδέψει η ομάδα για την Ελλάδα.

Το ρόστερ των ΗΠΑ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIBA U19 2015: 

Τζάστιν Μπιμπς, Τζέιλεν Μπράνσον, Τζαγούν Έβανς, Τέρανς Φέργκιουσον, Χάρι Γκιλς, Τζος Τζάκσον, Κινάνου Οναούκου,Ελ Τζέι Πικ, Κέιλεμπ Σουάνινγκαν, Τζέισον Τέιτουμ, Αλόντζο Τρίερ, Τόμας Βελς.
 

Ο προπονητής των ΗΠΑ, Σον Μίλερ, επέλεξε τους 12 παίκτες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIBA U19 2015. 

Οχτώ από αυτούς κατέκτησαν πέρυσι το καλοκαίρι τίτλο σε διοργάνωση της FIBA.

Δυο από τους παίκτες, ο Τζέιλεν Μπράνσον και ο Αλόντζο Τρίερ, (καθώς ο Αϊζάι Μπρίσκο, κόπηκε), βοήθησαν τις ΗΠΑ να φτάσουν στον τίτλο στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα U18 2014. 

Ο Τέρανς Φέργκιουσον, ο Χάρι Γκιλς, ο Τζος Τζάκσον, ο Κέιλεμπ Σουάνιγκαν και ο Τζέισον Τέιτουμ ήταν ανάμεσα σε αυτούς που οδήγησαν τις ΗΠΑ στον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIBA U17 2014.

Οι άλλοι τέσσερις παίκτες, ο Τζαγούν Έβανς, ο Κινάνου Οναούκου, ο Ελ Τζέι Πικ και ο Τόμας Βελς θα εμφανιστούν πρώτη φορά με τη φανέλα των ΗΠΑ.

"Ήταν μια σκληρή μάχη η πορεία για μια θέση στην ομάδα, γιατί υπήρχε πολύ ταλέντο. Αυτό που μας αρέσει πολύ είναι πως έχουμε οχτώ παίκτες που έχουν την εμπειρία και έχουν ήδη κατακτήσει ένα χρυσό μετάλλιο. Κάποιοι έχουν κατακτήσει και περισσότερα από ένα μετάλλια", δήλωσε ο κόουτς Σον Μίλερ.

"Έχουμε μεγάλη ευελιξία ως ομάδα. Έχουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν σε πολλές διαφορετικές θέσεις. Θέλουμε να πιέσουμε την μπάλα και να τρέξουμε, αμυντικά και επιθετικά, έχουμε το βάθος, την αθλητικότητα και την ταχύτητα, αλλά και την ικανότητα στο σουτ που μας επιτρέπει να παίξουμε σε αυτό το στυλ και να έχουμε θετικά αποτελέσματα".

Οι ΗΠΑ έχουν πέντε παίκτες που έχουν γεννηθεί το 1997 ή το 1998, ενώ εννέα από τους παίκτες δεν έχουν αγωνιστεί ακόμη στο κολλεγιακό πρωτάθλημα.

Η δουλειά του Μίλερ τώρα είναι να καθορίσει την αρχική του πεντάδα και να το ροτέισιον για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIBA U19 2015, στο ηράκλειο Κρήτης, όπου οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν την Κροατία, την Αίγυπτο και το Ιράν στον Α’ Όμιλο, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τα σκήπτρα ως Πρωταθλητές του Παγκοσμίου U19.

"Υπάρχει ακόμη μεγάλος ανταγωνισμός, καθώς τώρα το θέμα είναι ποιος θα είναι στην αρχική πεντάδα, ποιος θα παίζει περισσότερο χρόνο. 

Η ανταγωνιστική φύση της προετοιμασίας που είδαμε μέχρι τώρα θα συνεχιστεί", ολοκλήρωσε  ο Μίλερ.

Η ομάδα των ΗΠΑ, θα αντιμετωπίσει αύριο Τρίτη 23 Ιουνίου, στα "Δύο Αοράκια" , την Εθνική μας. 

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 20.30 (εισιτήριο, 5 ευρώ).

Πηγη: "fiba.com".
Πηγη βίντεο και φώτο απο τις αφίξεις :  Κώστας Βαρδαβάς Στον αθλητισμό.


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.