Αφιέρωμα για το πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΚ | Δηλώσεις Δ.Κορνιωτάκη.


Το kritikobasket.gr, εν όψει της Γ.Σ. της ΕΚΑΣΚ, καθώς και πριν την έναρξη του σημαντικότερου πρωταθλήματος που πραγματοποιεί η Ένωση της Κρήτης, ζήτησε από τους καθ ύλην αρμόδιους, τους προπονητές που συμμετείχαν η συμμετέχουν σε αυτό το πρωτάθλημα, να μας απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις για το Ανδρών της ΕΚΑΣΚ, για τα προβλήματα και τις προοπτικές του. Δηλώσεις του προπονητή της Ιεράπετρας, Δημήτρη Κορνιωτάκη.
Μια προσφορά του Γυμναστηρίου :

FLEX Health&Fitness
Λ. Ιωνίας 110
Ηράκλειο Κρήτης
2810322944







1.Πέρυσι έγινε με επτά ομάδες το πρωτάθλημα Ανδρών ΕΚΑΣΚ .Τι χρειάζεται για να γίνει πιο ανταγωνιστικό  ;

Για να γίνει πιο ανταγωνιστικό πρέπει να μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας των παιχτών αφού οι πόροι των ομάδων είναι ελάχιστοι και δεν μπορούν να έρθουν παίχτες με χρήματα. 

Επίσης να διεξάγονται περισσότεροι αγώνες ή τουρνουά μικρής διάρκειας.                    

2.Η διάρκεια της σαιζόν διαρκεί απο Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο, για τις περισσότερες ομάδες. Νομίζεται ότι αυτό το διάστημα είναι αρκετό, για είναι 'δημιουργικό" κάθε χρόνο το πρωτάθλημα, η χρειάζεται να γίνει πιο μεγάλης διάρκειας.

Φυσικά και δεν είναι επαρκής ένα τόσο μικρό πρωτάθλημα καθώς η κάθε μορφής βελτίωση που υπάγεται στο μπάσκετ έχει να κάνει με την διάρκεια! 

3.Παλαιότερα υπήρχε το Κύπελλο Ανδρών της ΕΚΑΣΚ και το all star game .

Και οι δύο θεσμοί ήταν γιορτή για το κριτικό μπάσκετ και είναι απαίτηση όλων να επιστρέψουν!

4. Πολλοί προπονητές απο εσάς, αναφέρουν ότι το Εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ, "φρενάρει" την ανάπτυξη του τοπικού μπάσκετ, λόγω της συμμετοχής πολλών νεαρών σε αυτό. 

Νομίζω είναι λάθος των ομάδων να κάνουν σύγκριση ανάμεσα στα δύο αυτά πρωταθλήματα καθώς οι ίδιες δεν έχουν κάνει τίποτα για να επενδύσουν σε νεαρούς αθλητές στις υποδομές τούς και πάντα καταλήγουν σε παίχτες μέσης έως και μεγάλης ηλικίας που από την μια ομάδα του ηρακλείου πάνε στην άλλη! 

Όλοι κοιτάζουν πώς θα κερδίσουν τώρα και κανείς το μέλλον. ...

5.Τι θα λέγατε, η τι θα θέλατε απο την ΕΚΑΣΚ να βελτιώσει ;

Όλα τα παραπάνω που ανέφερα ιδικά να αύξηση την σεζόν και συνάμα των αριθμό των αγώνων γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε όλοι καλύτεροι και θα αλλάξουμε επίπεδο!
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.