Ρέθυμνο | Ανατροπή και νίκη εξάδας .


Με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και «οδηγό» τον Φάνη Κουμπούρα το Ρέθυμνο «καθάρισε» τη Νέα Κηφισιά με 63-58 στην 22η αγωνιστική της Basket League και παρέμεινε σε τροχιά εξάδας.

Η Κηφισιά ξεκίνησε καλύτερα όμως ο επίλογος ανήκει στους Κρητικούς οι οποίοι γύρισαν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν τη μεγάλη νίκη.

Ο αγώνας…

Δυνατό ήταν το ξεκίνημα της Κηφισιάς σε αντίθεση με εκείνο του Ρεθύμνου καθώς πριν οι Κρητικοί πετύχουν το πρώτο τους καλάθι στα πρώτα τρεισήμισι λεπτά του αγώνα οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 9-0. Λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι άρχισαν να «ξυπνάνε» και με ένα σερί 6-0 μείωσαν στους 3(8-11) όμως η Κηφισιά διατήρησε το προβάδισμα και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 10-15.

Στον ίδιο χαμηλό ρυθμό εξελίχθηκε και η δεύτερη περίοδος καθώς η Κηφισιά εξακολούθησε να έχει τον πρώτο λόγο και να διατηρεί μια μικρή διαφορά. Το Ρέθυμνο κατάφερε να ισοφαρίσει(15-15) όχι όμως και να προηγηθεί και οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με δύο συνεχόμενα τρίποντα για το 15-21 στο 13ο λεπτό. Στη συνέχεια, οι Κρητικοί πλησίασαν ξανά στον πόντο(23-24) όμως η Κηφισιά διατήρησε και αυτή τη φορά το προβάδισμα και προηγήθηκε με 23-27 στο ημίχρονο, το οποίο δεν έδρεπε δάφνες για την ποιότητα του.

Γυρνώντας από τα αποδυτήρια το σκηνικό του αγώνα άλλαξε καθώς η Κηφισιά χαλάρωσε ενώ το Ρέθυμνο ανέβασε «στροφές» και με ένα σερί 8-0 πέρασε πρώτη φορά μπροστά με το 36-32 στο 26ο λεπτό. Έκτοτε, οι δύο ομάδες άλλαζαν συνεχώς τη «σκυτάλη» στο σκορ με αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να κλείσει με το ενδεικτικό 44-43.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο, με το Ρέθυμνο να πηγαίνει στο +5(48-43) και την Κηφισιά να παραμένει κοντά. Η συνέχεια ήταν ένα «κυνήγι» καθώς οι Κρητικοί έχοντας πια γυρίσει το παιχνίδι ήταν εκείνοι στη θέση του οδηγού και η Κηφισιά προσπαθούσε να ξαναπάρει τα ηνία. Το Ρέθυμνο με ένα σερί 5-0 πήγε πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα με το 57-47 στο 36’. Χάρη στον Μαυροειδή η Κηφισιά μείωσε στους 3(58-55) ένα λεπτό πριν τη λήξη όμως οι Κρητικοί διατήρησαν την ψυχραιμία και την κυριαρχία τους και τελικά ήταν οι μεγάλοι νικητές με το τελικό 63-58.

Ρέθυμνο - Νέα Κηφισιά 63-58
Δεκάλεπτα: 10-15, 23-27, 44-43, 63-58

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Κουμπούρας 11, Σχίζας 3, Καλαμπόκης 9, Άλεν 4, Κάουνσιλ 12, Σάφτενααρ 2, Φαγιέ 8, Κράβιτς 2, Χόλις 12.
Νέα Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Λιακόπουλος 5, Μαυροειδής 16, Σάιλας 7, Ντούβνιακ 11, Μπάρλος 9, Ντέιβις 6, Άντερσον 4, Ψαθάς, Πεσάκοβιτς.

* Πριν το τζάμπολ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη ενώ οι παίκτες του Ρεθύμνου φόρεσαν μπλουζάκια για την ενδοσχολική βία ( είχαν αγωνιστεί με μαύρη κορδέλα στην φανέλα και στον αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας).
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.