Στη Λάρνακα οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες, με την παρουσία του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου.


Μετά από τέσσερα χρόνια, η Κύπρος διοργανώνει και πάλι Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες. Πρόκειται για την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Λυκείων, η οποία διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στη Λάρνακα στις 30, 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου 2015.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα (23/3/15), η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής, Κάλλη Χατζηιωσήφ: «Το Πανελλήνιο αυτό συναπάντημα της ελληνικής νεότητας είναι γεμάτο συναισθηματική φόρτιση, καθώς αποδεικνύεται πως η ιστορία βρίσκει τη συνέχειά της, πως η φλόγα της Ολυμπίας δεν είναι ανέστια, αλλά από την κοιτίδα της απλώνει το φως της από τον Έβρο ως την Κρήτη και από την Κέρκυρα ως την ημικατεχόμενη Κύπρο μας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λάρνακας, Φλώρος Νικολάου, αφού ανέφερε πως η Λάρνακα έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν και παγκόσμιες σχολικές διοργανώσεις με μεγάλη επιτυχία, ανακοίνωσε πως οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Καλαθοσφαίρισης Λυκείων 2015, εντάσσονται στις προσπάθειες διεκδίκησης από την πόλη της Λάρνακας του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2018.

Οι φιλοξενούμενες ομάδες φθάνουν στην Κύπρο στις 29 και 30 Μαρτίου και οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 30, 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου 2015.

Η Τελετή Έναρξης των αγώνων θα γίνει στο Αθλητικό Κέντρο «Κίτιον» την Τρίτη 31 Μαρτίου στις 09:00 π.μ. Την επίσημη έναρξη των αγώνων θα κηρύξει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Δρ Κώστας Καδής και θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Λουρουτζιάτης. Η Τελετή θα διανθίζεται από μουσικοχορευτικές δημιουργίες μαθητών και μαθητριών, καθώς και από επίδειξη καλαθοσφαιρικών δεξιοτήτων. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Αθλητικό Κέντρο «Κίτιον» και στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λυκείου Αραδίππου.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν ειναι: 2ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων (Δυτική Αττική), Αριστοτέλειο Κολλέγιο (Ανατολική Θεσσαλονίκη), 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 3ο ΓΕΛ Ιωαννίνων και Ενιαίο Λύκειο Κύκκος Β' Λευκωσίας...

Οπως έχουμε γράψει, την Δευτέρα 30 Μαρτίου, θα αγωνιστεί το Λύκειο Ιωαννίνων, με Λύκειο της Κύπρου και ο νικητής, θα πλαισιώσει την τετράδα των ομάδων.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.