Φ.Τακιανός | "Ο Ραζής έδειξε ασέβεια στον ΟΦΗ".


Ο τεχνικός του ΟΦΗ έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την υπερπροσπάθεια που κάνουν στα τελευταία παιχνίδια με τις τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, που έχουν φέρει τον ΟΦΗ στις 6 νίκες στον πρώτο γύρο, ενώ άφησε αιχμές για την στάση του αθλητή Χριστόφορου Ραζή και του εκπροσώπου του, για την αποχώρηση του αθλητή απο τον ΟΦΗ σε μια περίοδο, που η ομάδα τον είχε ανάγκη. 

«Δεν σεβάστηκε τον ΟΦΗ και όλους που το έχουν βοηθήσει» δήλωσε για τον Ραζή ο Τακιανός, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι «με την κίνηση του ο Ραζής, πήγε να βάλει ταφόπλακα στην προσπάθεια του ΟΦΗ».

Αναλυτικά οι πιο σημαντικές αναφορές του προπονητή της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ στον «ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1»:

-Συγχαρητήρια κ. Τακιανέ για τις τρείς συνεχόμενες νίκες του ΟΦΗ...

«Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλη tην ομάδα. Σε όλο το οικοδόμημα του ΟΦΗ. Κλείσαμε τον πρώτο γύρο και με τη νίκη μας επί του Λαγκαδά είμαστε 100% μέσα στο στόχο μας. Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας, αλλά με το κλείσιμο του πρώτου γύρου και τις τρείς συνεχόμενες νίκες που κάναμε, είμαστε πλέον κοντά σε αυτό που είχαμε σχεδιάσει. Δηλαδή στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος».

-Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που έχετε συναντήσει στη φετινή προσπάθεια...

«Είναι και λογικό για μια ομάδα που χτίστηκε απο την αρχή να έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα.

Είμαστε στην Κρήτη και ένας αθλητής δύσκολα έρχεται εδώ. Οι ομάδες απο το νησί έχουν μεγαλύτερη δυσκολία απο τις ομάδες που είναι στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη. Και στα τρία χρόνια που είμαι εδώ, κληθήκαμε να χτίσουμε μια νέα ομάδα απο την αρχή με 11-12 νέους παίκτες. Η λογική είναι να δημιουργηθεί ένας κορμός για να μην έχει η ομάδα κάθε χρόνο αυτό το πρόβλημα, αλλά δεν είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Μπορεί να δεί κανείς και την εξέλιξη που έχουν οι παίκτες που φεύγουν απο τον ΟΦΗ. Πηγαίνουν σε ομάδες με διπλάσια μπάτζετ και συμβόλαια. Ειναι και αυτό ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Απευθυνόμαστε σε παιδιά τα οποία μπορούν να έχουν εξέλιξη μέσα απο την ομάδα. Δεν ψάχνουμε έτοιμους παίκτες, λόγω και του μπάτζετ που έχουμε. Με το τέλος της χρονιάς γίνονται περιζήτητοι και δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε».

-Είστε ικανοποιημένος απο τις 6 νίκες του ΟΦΗ στον πρώτο γύρο;

«Είμαι ευχαριστημένος με τις 6 νίκες σε 13 παιχνίδια. Είναι ένα ποσοστό κοντά στς 50%.

Πάντοτε η φιλοσοφία μου λέει να μην κοιτάς τι μπορείς να πετύχεις παραπάνω. Οτι χάνεται, χάνεται. Και ότι κερδίζεται,κερδίζεται. Σέβομαι αυτό που έχουμε πετύχει και δε κοιτάζω τι θα μπορούσε να έχει γίνει καλύτερα ή χειρότερα».

-Μέχρι που πιστεύετε ότι μπορεί να φτάσει ο ΟΦΗ στη φετινή χρονιά...

<Αυτό που θέλουμε είναι να πετύχουμε το στόχο που θέσαμε το καλοκαίρι. Να είμαστε στην πρώτη εξάδα της Α2. Αυτός είναι ο ρεαλιστικός στόχος. Πριν τις 3 νίκες που κάναμε, είχαμε στόχο την παραμονή, καθώς η βαθμολογική μας θέση ήτα τέτοια που μας έβαζε σε ανησυχία. Τώρα με τις τρείς νίκες μπορούμε να πούμε ότι πάμε για κάτι περισσότερο. Αν μπορέσει η ομάδα να βρίσκεται στην εξάδα, στο τέλος του πρωταθλήματος, θα είμαστε καλά. Η ομάδα έχει συρρικνωθεί όμως και μπορεί να κάνει το καλύτερο και το χειρότερο.

Τώρα είμαστε στο καλύτερο επίπεδο χημείας και συγκέντρωσης απο ποτέ στο πρωτάθλημα. Στον Αετό για παράδειγμα κάναμε εκτός έδρας νίκη με 5 παίκτες. Προσπαθούμε να το διαχειριστούμε όλο αυτό».

-Τι έγινε με την υπόθεση Ραζή. Ο αθλητής αποχώρησε σε μια κρίσιμη στιγμή...



Είναι ένα θέμα που για να το καταλάβει κανείς πρέπει να το πάρω απο την αρχή.

Για να βρώ τον παίκτη αυτόν και να δώ εικόνα του ταλαιπωρήθηκα 1.5 μήνα. Η στατιστική που είχε ήταν 0.9 πόντους ανα παιχνίδι. Μιλάω απο πρόπερσι που τον φέραμε στον ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ του έδωσε την ευκαιρία να μπεί στη διαδικασία, να ενσωματωθεί σε ένα οργανωμένο σύνολο.

Να βοηθήσει τον εαυτό του και την ομάδα. Θέλαμε να μείνει και το ίδιο και ο παίκτης. Επρεπε να υποστηρίξει την απόφαση που πήρε το καλοκαίρι. Δώσαμε τα χέρια. Δεν έπρεπε να φτάσει στο σημείο να βάλει σε κίνδυνο την ομάδα, τις καριέρες των συμπαικτών του και των προπονητών. Επρεπε να σεβαστεί ανθρώπους που τον στήριξαν. Εδειξε ασέβεια. Του δώσαμε χώρο, για να πετύχει πράγματα. Το να φύγει έτσι όπως έφυγε, σημαίνει ότι δεν σεβάστηκε το λόγο του. Πάτησε σε ένα όρο συμβολαίου που λέει ότι δεν έπρεπε να μείνει 20 ή 30 μέρες απλήρωτος. Για μένα αυτο δεν έχει καμία σημασία. Επρεπε να εκτιμήσει αυτούς που του πρόσφεραν τα πάντα.

Δεν έχω μιλήσει για αυτό το θέμα, γιατί έχω αποφασίσει να βάλω μια τελεία. Το καλοκαίρι δίνω τα χέρια μου και το λόγο μου με μια ομάδα. Μετράει ο λόγος που δίνεις. Αυτός είναι πάνω απο τα χαρτιά».

-Η αποχώρηση του σας δημιούργησε πρόβλημα...

«Η απόφαση του παίκτη και του εκπροσώπου του, πήγε να βάλει ταφόπλακα στην ομάδα. Είχαμε τρείς νίκες τότε, η ομάδα ήταν στη ζώνη του υποβιβασμού, ο Κιτσούλης στο χειρουργείο και ο Τρεπάλοβατς εκτός λόγω τραυματισμού. Το έλλειμμα σεβασμού εκείνη τη στιγμή ήταν μεγάλο σε όλη την ομάδα. Η προσπάθεια μας πήγε να τιναχθεί στον αέρα. Τώρα πρέπει να δούμε το μέλλον».

-Πάντως η ομάδα αντέδρασε καλά με τρείς συνεχόμενες νίκες...

«Είχαμε μια σημαντική ομάδική αντίδραση και ομοψυχία και αυτό πρέπει να το διατηρήσουμε. Στα τρία χρόνια που είμαι προπονητής στον ΟΦΗ, πρώτη φορά κάνει ο ΟΦΗ το τρία στα τρία. Η βελτίωση της βαθμολογικής θέσης, θα μας διώξει λίγο το άγχος, να μπορέσουμε να παίξουμε καλύτερα. Εχουμε προβλήματα, θα προσπαθήσουμε να τα διαχειριστούμε».

-Ο ΟΦΗ κατά τη γνώμη σας πρέπει να κοιτάζει προς τις θέσεις πάνω απο αυτόν ή τι γίνεται με τις ομάδες που είναι κάτω απο αυτόν στην βαθμολογία;

«Πρέπει να σεβαστούμε τη θέση που είμαστε τώρα. Αν αναλογιστούμε τη θέση που είχαμε πριν τα Χριστούγεννα. Να είμαστε ταπεινοί και προσγειωμένοι και να μην έχουμε το βλέμμα μας προς τα πάνω.

Το ρεαλιστικό αυτή τη στιγμή είναι να βλέπουμε τι γίνεται απο κάτω μας. Ας πάμε έτσι για τις επόμενες πέντε αγωνιστικές και μετά βλέπουμε. Περίπου στο μέσο του δευτέρου γυρου, θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το που βαδίζουμε. Αυτή τη στιγμή δε πρέπει να ξεχνάμε που ήμασταν πριν τρείς αγωνιστικές».

-Υπάρχει φαβορί για την άνοδο;

«Αυτή τη στιγμή η Καβάλα έχει ένα αβαντάζ δυο βαθμών στο κλείσιμο του πρώτου γύρου. Δύσκολα θα πέσει κάτω απο τη δεύτερη θέση. Η ομάδα αυτή έχει οργάνωση, υποστήριξη, έχει μια προστασία, έχει την εμπειρία απο την Α1 και τη γνώση για το πως πρέπει να κινηθεί. Για τη δεύτερη θέση θα γίνει σκληρή μάχη. Μεταξύ του Ψυχικού και Αρκαδικού θα κριθεί πιστεύω, με ένα προβάδισμα στο Ψυχικό. Δεν αποκλείεται όμως να έχουμε μια ανατροπή, όπως έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια».

-Θα αλλάζατε κάτι στις επιλογές που κάνατε στην ομάδα το καλοκαίρι;

«Ναι. Αν μπορούσα θα έπαιρνα ένα πόιντ-γκάρντ στη θέση του Ραζή. Η υπόλοιπη ομάδα θα ήταν όπως είναι τώρα».

-Το Σάββατο έχετε ένα ακόμη δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με το Φίλιππο Βέροιας...

«Είμαστε ομάδες που είμαστε κοντά σε δυναμικότητα. Απο αυτήν την ομάδα έχασε ο ΟΦΗ στην πρεμιέρα. Αυτή η ήττα μας λείπει για να είμαστε 110% μέσα στο στόχο. Είναι η πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου. Να παίξουμε πάλι συσπειρωμένα σαν μια γροθιά, να πάμε για τη νίκη, την οποία αν καταφέρουμε κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς το στόχο μας».

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.