Ergo.....christmas.(Photos).


Με την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, που κάθε Εργοτελίτης θα κρατήσει στην μνήμη του ..σαν Χριστουγεννιάτικο δένδρο, που θα παραμείνει στολισμένο για όλη την διάρκεια των εορτών, ο Εργοτέλης, μετά το Κορωπί και τον Πόλις Καλλιθέας, υπέταξε τον πρωτοπόρο και αήττητο μέχρι τώρα Κρόνο Αγίου Δημητρίου, με 80-70, για την 11η αγωνιστική του 2ου ομίλου του νότου της Γ” Εθνικής . Ανάλυση απο το kritikobasket.gr.

Από τα...αποδυτήρια, μέχρι την λήξη του αγώνα, οι "κιτρινόμαυροι" πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, σήμερα το απόγευμα (21/12/14),  και γκρέμισαν το αήττητο του πρωτοπόρου Κρόνου Αγίου Δημητρίου, επικρατώντας με 80-70, σκορπώντας τον ενθουσιασμό στους οπαδούς του, κρατώντας το πόδι στο γκάζι και σε πορεία προς την κορυφή.

Το σύνολο του Γ,Μακράκη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, είχε πολύ δυνατή άμυνα, σωστές επιθετικές επιλογές , ρυθμό και διάρκεια στο παιχνίδι της, με αποτέλεσμα η πρωτοπόρος ομάδα του Κρόνου να φαίνεται "κατώτερη" των προσδοκιών στους (αρκετούς), φιλάθλους που την παρακολούθησαν , αλλά η αλήθεια δεν είναι αυτή, καθώς ο Εργοτέλης δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Σίγουρα αυτή η νίκη αποτελεί το καλύτερο αφιέρωμα μνήμης προς τον ιδρυτή του τμήματος μπάσκετ του Εργοτέλη, Γιάννη Μυρτάκη,  που στις 21/12/2006 έφυγε απο τη ζωή και οι παίκτες ων "κιτρινόμαυρων", είχαν γράψει στις (εσωτερικές) φανέλες τους την χρονολογία ίδρυσης του τμήματος μπάσκετ.

Κι αν η νίκη έχει..πολλούς πατεράδες, σίγουρα αυτή η εμφάνιση είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του κόουτς Μακράκη, που εκανε "εξαιρετικό" παιχνίδι απο τον πάγκο, διαβάζοντας πολύ καλά τον αντίπαλο, βγήκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους τα συστήματα που δοκιμάζει στις προπονήσεις, ενώ κυρίως εκανε εξαιρετική διαχείριση στο ρόστερ, που είτε αγωνιζόταν με δυο γκαρντ, όποτε έβλεπε τον Κρόνο να πλησιάζει, είτε έβαζε την τετράδα "ημίψηλους", όποτε ήθελε σκορ και κυρίως πήρε απ όλους σχεδόν τους παίκτες του, το καλύτερο τους εαυτό, για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο Εργοτέλης όπως είπαμε, πήρε απο τα..αποδυτήρια τα ηνία του αγώνα, καθώς προηγήθηκε με 9-2 στο πρώτο τρίλεπτο.

Η αντίδραση του Κρόνου ήταν άμεση και με ηρεμία και σταθερό ρυθμό στο παιχνίδι του μείωσε σε 11-10 στο πενταλεπτο, με τον Εργοτέλη να κλείνει το δεκάλεπτο στο + 5 (22-17).

Το δεύτερο δεκάλεπτο οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν την εξαιρετική τους εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση και αν ο Κρόνος (που πιστοί στο πλάνο τους, με εξαιρετική ηρεμία στο παιχνίδι τους αλλά και ρυθμό, δείγμα οτι μόνο τυχαία δεν βρίσκονται στην κορυφή), μείωσαν στον πόντο σε 30-29 στο δεκαπενταλεπτο, αλλά οι "κιτρινόμαυροι" δεν είχαν διάθεση να μπουν σε άλλες διαδικασίες και με συνεχείς αλλαγές (είτε στο σύστημα, είτε στα πρόσωπα), του κόουτς Μακράκη, επανέφεραν την τάξη με το ημίχρονο να λήγει με 47-39.

Στο 3ο δεκάλεπτο ο Εργοτέλης επέβαλε πλήρως το ρυθμό του, ενώ βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με 16 πόντους (58-42) στο 25'. 

Οι φιλοξενούμενοι με κύριο εκφραστή τον Φρουσκλιά (που δεν είναι υπερβολή να πούμε οτι ο Γ.Μάκράκης έβαλε όλους τους παίκτες του να τον μαρκάρουν),  προσπάθησαν να ξαναμπούν στο ματς με όπλο την άμυνά τους και τα κατάφεραν εν μέρει μειώνοντας σε 63-56 λίγο πριν λήξη της τρίτης περιόδου, που έληξε με 65-56.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Εργοτέλης έκανε εξαιρετική διαχείριση του παιχνιδιού, παρά την προσπάθεια του Κρόνου να επανέλθει και με καθοριστικό καλάθι του καλάθι του Σακελλαράκη που εκανε το 74-68, ενώ στην συνέχεια ένα αντιαθλητικό φάουλ του Στραγανιώτη στον Καρακωνσταντάκη που του έκλεψε την μπάλα,έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες των φιλοξενούμενων, με τον Εργοτέλη να ξεφύγει και  να φτάσει σε μία σπουδαία νίκη.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε οτι δεν υπάρχει υστερήσας απο τον Εργοτέλη.

Όμως η τριάδα (και για να είμαστε πιο ακριβής η τετράδα), των Γεωργούτσου,Ξενάκη, Καραλή, Σακελαράκη), ήταν οτι καλύτερο για τον Εργοτέλη.

Ο Γεωργούτσος με τα φοβερά αθλητικά του προσόντα (που όταν πηδούσε...έπιανε τον Θεό απο τα πόδια), ο Ξενάκης που ήταν ο ηγέτης σε άμυνα και επίθεση έδωσε πάρα πολύ εύκολα καλάθια στους συμπαίκτες του, ενώ κι ο ίδιος όταν..η μπάλα έκαιγε, δεν φοβήθηκε και δικαιώθηκε, ο Καραλής με πολύ καθοριστικά καλάθια και ο Σακελαράκης με την μεστή και ουσιαστική εμφάνισή του, ήταν οι πρωτομάστορες της νίκης.

Εχουμε ακόμα να πούμε κι έναν λόγο για τον Καρακωσταντάκη, γιατί πιστεύουμε οτι μπορεί αυτο το ταλέντο, να αναδειχθεί στο μέλλον.

Εξαιρετικό παιχνίδι απο τον "μικρό", ένα παίκτη που το καλοκαίρι ήταν στα αζήτητα και μεταμορφώθηκε με τον Γιώργο Μακράκη. Γιατί ;

Γιατί σ ένα ακόμα παιχνίδι (στο πιο κρίσιμο) ο κόουτς τον εμπιστεύτηκε του έδωσε μεγάλο χρόνο συμμετοχής τον "στήριξε" στα λάθη του και του έδωσε την δυνατότητα να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό, οργανώνοντας την ομάδα του, ενώ ο αντίπαλος προπονητής εστίαζε στο μαρκάρισμα του "μικρού"..

Ο κόουτς εκανε το χρέος του, ο νεαρός έχει δυνατότητες αλλά οφείλει τώρα να δουλέψει περισσότερο ώστε να δικαιώσει  αυτούς που τον πίστεψαν και να βγάλει η Κρήτη ένα σπουδαίο ταλέντο.

Σύντομα φωτορεπορταζ- βίντεο του αγώνα.

Εργοτέλης - Κρόνος Αγίου Δημητρίου  80-70
Δεκάλεπτα:22-17, 47-39 (ημίχ.), 65-56, 80-70

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γ. Μακράκης): Γεωργούτσος 11, Καρακωνσταντάκης 6, Χασάπης, Ξενάκης 12 (1), Χαρωνίτης, Σακελλαράκης 16 (1), Σκαρλάτος 7 (1), Βασιλειάδης 2, Αρναουτάκης 6, Κομψέλης, Καραλής 20 (2).

ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜ. (Π. Σαββάτης): Νικαντζάμ 2, Στραγανιώτη 4, Ξιούρας 7 (1), Μπάλας 3, Δορκοφύκης 4, Αντωνόπουλος 11 (3), Φρουσκλιάς 25 (2), Χαλβατζής 4, Γιαννόπουλος 8 (1), Ανδρεάτος 2, Τσιλαγάς. 

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.