Νίκησε στο ντέρμπι κι έβαλε πλώρη για πρωτιά ο Κύδων.


Σ ένα πραγματικό ντέρμπι, διαφήμιση για το τοπικό μπάσκετ, ο Κύδων πήρε μεγάλη νίκη στο Λίντο επι του Χάνδακα, με 55-62 και σημείωσε την έκτη νίκη του ισάριθμους αγώνες , βάζοντας τις βάσεις για την πρωτιά (κατά δήλωση Σδράκα), στην κανονική σαιζόν.

Οι 200 περίπου θεατές που βρέθηκαν στο Λίντο είδαν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που τα είχε όλα (δύναμη, πάθος ένταση) και κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Το βάρος και των δυο ομάδων δόθηκε στα ατού τους και κυρίως κάτω απο την ρακέτα Τσαμπα και Βισκαδουράκη, αφού όπως είναι γνωστό διαθέτουν (μαζί τον Κωτούλα του Δειλινού ) την αφρόκρεμα στο τοπικό πρωτάθλημα.


Οι μάχες μεταξύ των δύο παικτών ήταν ...ομηρικές και ξεχώρισαν και οι δυο με την απόδοσή τους.
Στο τέλος βέβαια χαμογέλασε ο Πέτρος Τσαμπάς, που πήρε το ροζ φύλλο.

Οι δυο παίκτες έδιναν μάχες μέχρι...παρεξηγήσεως, αλλά βέβαια αυτο δεν συνέβη ποτέ καθώς και οι παίκτες είναι πολύ καλοί φίλοι (απο την κοινή τους θητεία στον Εργοτέλη) και μετά το τέλος του ματς έφυγαν μαζί, με τον Τσαμπά, να παραμένει στο Ηράκλειο και να φιλοξενηθεί στο σπίτι του καλού του φίλου Βισκαδουράκη.

Να τονίσουμε εδώ οτι τον αγώνα  παρακολούθησε και η μητέρα του Γιάννη Βισκαδουράκη.


Μπορεί αυτοί δυο παίκτες να έκλεψαν την παράσταση και..εξωαγωνιστικά ωστόσο το ματς είχε πολλές προσωπικότητες που με τον δικό τους τρόπο κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Σπουδαίος ο Βαλαμούτσουνος, που με κρύο αίμα και εμπειρία έδινε πάντα λύσεις όταν η ομάδα του Χάνδακα έμενε πίσω.Μαζί του και ο εξαιρετικός Παπαδάκης , που αναδεικνύει το πλούσιο ταλέντο του.

Από τον Κύδωνα αθόρυβος αλλά απόλυτα ουσιαστικός ο Λιονάκης που ήταν και ο..τρίτος σκορερ του παιχνιδιού και έδωσε λύσεις όταν πραγματικά η ομάδα του χρειαζόταν.

Εξαιρετικός ο Αλεξίου, ξεχωρίζει το ταλέντο του καθώς είναι παίκτης Εθνικής κατηγορίας. Ευχάριστη έκπληξη ο Παπαμαστοράκης που στα καίρια σημεία του αγώνα δήλωσε παρόν και μας εντυπωσίασε είναι αλήθεια. Απλός , ουσιαστικός παίκτης.

Για τον νεαρό Βλάχακη τι να πει κανείς. Οταν ένας παίκτης 16 χρονών αποτελεί τον βασικό πλέι μέικερ της ομάδας κι αγωνίζεται με απολυτη επιτυχία σ ένα ντέρμπι για 38 λεπτά, τι να πει κανείς.

Αγωνιστικά παρακολουθήσαμε ένα σετ παιχνίδι καθώς οι δυο ομάδες έδιναν βάση στην άμυνά τους και με οργανωμένες επιθέσεις.

Ο Κύδων πήρε εξ αρχής το προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι το 28΄του αγώνα.

Εκεί στο 1' και 26" πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ο Παπαδάκης με τρίποντο έδωσε για μια και μοναδική φορά το προβάδισμα στον Χάνδακα 44-43.

Μάλιστα την τελευταία επίθεση της περιόδου  (κι ενώ το σκορ παρέμενε αμετάβλητο), ο Γ.Κόκκινος σχεδίασε εξαιρετικά την επίθεση, με τον Παπαδάκη να βγαίνει τελείως ελεύθερος στο σουτ που όμως δεν είχε γι αυτόν ευτυχή κατάληξη.

Το παιχνίδι πήγαινε πόντο μέχρι το 36" εκεί που ο Τσαμπας με προσωπικό καλάθι (κέρδισε και φάουλ που έχασε όμως την βολή), έκανε το 52-55.

Ο Βαλαμούτσουνος κατάφερε να μειώσει, αλλά οι Αλεξίου και Παπαμαστοράκης, έστησαν το χορό της νίκης για τον Κύδων.

Χάνδακας- Κυδων  55-62
Δεκάλεπτα: 13-16, 25-32 (ημίχ.), 44-47, 55-62.

Χάνδακας (Γ.Κόκκινος): Τζούμας, Σπανός, Παπαδάκης 9 (1), Βαλαμούτσουνος 10 (1), Μεταξωτός 2, Αλετρας 2, Μυλωνάς 2, Σηφάκης 8, Βισκαδουράκης 22(1), Καλής, Σειραγάκης, Νίκας.
Κύδων (Κ.Σδράκας): Βλαχάκης 7(2), Σταμούλος, Αλεξίου 20(3), Παπαμαστοράκης 8, Θεργιάκης, Πούρος, Μπερτίδης, Κατσαμάνης, Κοντογιάννης, Αδοντάκης, Λιονάκης 17, Τσαμπάς 10.


Σύντομα : Πλούσιο φωτορεπορταζ, βίντεο και δηλώσεις των Γ.Κόκκινου, Κ.Σδράκα και Γ.Βισκαδουράκη, Π΄Τσαμπά.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

PETROS TSAMPAS N1 !!!!!!!!!!!!