Α2 Γυναικών | Το ντέρμπι της Κρήτης βάφτηκε "μπλε".


Ο Ηρόδοτος ήταν ο νικητής στο Κρητικό ντέρμπι της Α2 Γυναικών, με αντίπαλο το Αρκάδι, με τους "μπλε" να παίρνουν επιβλητική  νίκη (η πρώτη στο πρωτάθλημα),  με 57-38 , φορτσάροντας στην επανάληψη, στο κλειστό της Αλικαρνασσού στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

Αν μη τι άλλο, το πρώτο ημίχρονο  ήταν αμφίρροπο και άκρως ανταγωνιστικό.

Αρχικά το Αρκάδι ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 4-8, στην συνέχεια όμως ο Ηρόδοτος με οδηγό την Φωτιάδη, ισορρόπησε, αλλά οι Τζουγκρακη , Λίτσι, είχαν λύσεις και έδωσαν το προβάδισμα στο δεκάλεπτο (11-12).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το παιχνίδι παρέμενε ντέρμπι, με το Αρκάδι αρχικά με οδηγούς τις Μπότσι-Τζουγκράκη, να δίνουν προβάδισμα, αλλά η κορυφαία του αγώνα Φωτιάδη, μαζί με την Κουλούρη, Σακουλάκη, έδωσαν αέρα 3 πόντων στο ημίχρονο (24-21).

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αλέξη Χριστοδούλου, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, και λίγο η χαλάρωση λόγω της κόπωσης του αντιπάλου και η καθοριστική αποβολή με πέντε φάουλ της Λίτσι, έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την νίκη και με σημαντική διαφορά που μπορεί να παίξει ρόλο για τον Ηρόδοτο, που αρχικά ξέφυγε με 37-32 στην τρίτη περίοδο και με επιμέρους σκορ 20-6 στην 4η περίοδο, με οδηγούς τις Σοπίκου, Βαρελτζή, έφτασαν στην επιβλητική νίκη.



Ηρόδοτος-Αρκάδι    57-38
Δεκάλεπτα: 11-12, 24-21 (ημίχ.), 37-32, 57-38.
Διαιτητές: Λαζαρίδης, Καρακωνσταντόπουλος.

Ηρόδοτος (Χριστοδούλου Α.): Γιαλιτάκη 4, Βαρελτζή Ν. 9 (2), Νισταζάκη 6, Κουλούρη Στ. 4, Κοιλάδη 2, Σοπίκου 7 (1), Κουλούρη Μ. 3 (1), Δανδουλάκη 6, Βαρελτζή Ρ., Καλαϊτζάκη, Σακουλάκη 3 (1), Φωτιάδη 13.
Αρκάδι (Πλευράκης Κ.): Μπότσι 10, Τζουγκράκη 19 (1), Αγαθαγγέλου, Καούκη 6, Μπάκα, Μιχελιδάκη, Σκουλίκα-Ανδρούτσου, Λίτσι 3 (1), Παναρετάκη, Λελεδάκη, Σταγάκη, Περάκη.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.