Γ΄Εθνική | Πήρε Π.Μαραγκάκη, Χατζηκωσταντίνου, την Δευτέρα 18/08, η "πρώτη".


Ολοκληρώνοντας τις μεταγραφικές της κινήσεις με την προσθήκη του Π.Μαραγκάκη (φώτο, απομένουν τα τυπικά) και Σάββα Χατζηκωνσταντίνου, αλλά και με όλες τις μεταγραφές και τους παλιούς, "να γίνουμε οικογένεια"(όπως μας δήλωσε ο Β. Θεοδωρουλάκης), ξεκινά με  πολλές ευχές που συνοδεύονται από όλους τους φίλους του Κρητικού μπάσκετ μπάσκετ, το ταξίδι της η Ακαδημία Ρεθύμνου στο νέο κόσμο Γ' Εθνικής.
Το πρώτο ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 21:15 στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη»  και το παρών σε αυτή θα δώσουν τα νέα αποκτήματα της ομάδας, Κώστας Μπαλάφας, Γιώργος Σκεμπής, Μανούσος Τζαγκαρούλης, Μαρίνος Μπελεφάντης, αλλά και τα πιο πρόσφατα όπως είναι αυτά των Σάββα Χατζηκωνσταντίνου και Παντελή Μαραγκάκη ο οποίος ήρθε από το Ηράκλειο, αφού έχει περάσει στο Οικονομικό Ρεθύμνου και ο πατέρας του παίκτη, με τον κόουτς Βαγγέλη Θεοδωρουλάκη, "έχουν δώσει τα χέρια" και απομένει μόνο η ανάρτηση των επίσημων αποτελεσμάτων των Πανελληνίων εξετάσεων (αφού ήδη ο αθλητής έχει βρει σπίτι), για να ανακοινωθεί και επίσημα.

Από την άλλη ολοκλήρωσε τις σπουδές του ο Σάββας Χατζηκωνσταντίνου και επιτρέφει ξανά στο Ρέθυμνο και στην Ακαδημία.
Μοναδικό αρνητικό στοιχείο του ταλαντούχου αθλητή, είναι  η πολύχρονη απουσία του απο τα παρκέ και θα χρειαστεί έξτρα δουλειά για να επανέλθει.

Παράλληλα στο προσκήνιο βρέθηκε και το όνομα του ταλαντούχου Ρεθυμνιώτη Νίκου Λαγουδάκη, που δεν συνεχίζει στον Κύδωνα, αλλά η πληθώρα περιφερειακών παικτών και η (καλή) πρόταση που έχει απο την Σάμο, δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Ο προπονητής των Κρητικών, Βαγγέλης Θεοδωρουλάκης, τόνισε στο kritikobasket.gr, ότι η ομάδα του, θέλει να γίνει μια οικογένεια σαν ομάδα, που είναι γηγενής, και με την βοήθεια του κόσμου του Ρεθύμνου, να προσπαθήσει να παραμείνει στην κατηγορία και αν το καταφέρει, γιατί όχι να καθιερωθεί εκεί και στην συνείδηση του κόσμου.

Παράλληλα ο κόουτς της Ακαδημίας σε σε συνέντευξη του στα "rethnea.gr" τόνισε ότι η ομάδα του είναι το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό, και στόχος είναι η αποφυγή αυτού του σεναρίου:
"Το βέβαιο είναι ότι έχουμε το μικρότερο ρόστερ από κάθε άλλη ομάδα στην κατηγορία κι ότι είμαστε το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό! Ελπίζουμε για το καλύτερο όμως και θα είμαστε προετοιμασμένοι προκειμένου να αποφύγουμε το χειρότερο. Είμαι βέβαιος από την πλευρά μου, ότι θα παρουσιάσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο, όπου θα παλεύει όλα τα παιγνίδια.  
Πρακτικά στις μεταγραφές, κάναμε ό,τι καλύτερο γινόταν. Δουλέψαμε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε σε οργανωτικό επίπεδο και επίσης, το καλό για μας είναι ότι υπάρχει καλή διάθεση από όλη την ομάδα. Πλαισιώσαμε το ρόστερ με κάποια καινούρια παιδιά, ενώ προσθέσαμε την εμπειρία του Μπαλάφα που περιμένουμε να μας βοηθήσει πολύ. 

Δεν έχουμε την εμπειρία ούτε τις παραστάσεις ως σύλλογος σε σύγκριση με τους υπολοίπους, αλλά υποσχόμαστε δουλειά και έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας".

Από την άλλη ο πρόεδρος της Ακαδημίας κ.Α. Λαδάκης ανέφερε σχετικά εν όψει της "πρώτης" για την Γ΄Εθνική:


"Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα φέτος, πολύ διαφορετικό από τις άλλες χρονιές. Ο στόχος μας είναι η παραμονή, αλλά εδώ θέλω να επισημάνω κάτι πολύ σημαντικό. Από την πλευρά μας σαν διοίκηση αλλά και κατ' επέκταση ως σύλλογος, προσπαθούμε να οργανωθούμε ολοένα και περισσότερο σ' όλο το νομό με τα εσωτερικά πρωταθλήματα των μικρών. Το όνομά μας είναι «Ακαδημία» και δεν ξεφεύγουμε απ' αυτή την φιλοσοφία. Φέτος μάλιστα, κατεβάζουμε δύο παμπαιδικές ομάδες, και μία στο παιδικό.

Αυτό που ζητάμε από τους Ρεθυμνιώτες είναι, αν μπορούν, να μας στηρίξουν, τόσο μέσα από τα εισιτήρια διαρκείας (20 και 50 ευρώ) αλλά και από ηθικής πλευράς, καθώς τους έχουμε ανάγκη. Άλλωστε το Δ.Σ. έχει δημιουργήσει μια ομάδα στήριξης, όπου ο καθένας μπορεί να εμπλακεί στην ομάδα ή στο συμβούλιο και να κάνει την προσφορά του (όχι απαραίτητα χρήματα).

Στη μεγάλη ομάδα της Γ' Εθνικής, αυτό που ζητούμε είναι μονάχα δουλειά. Μόνο με σκληρή δουλειά και με συνεννόηση με τον προπονητή και τους παίκτες θα επιτύχουμε τον στόχο μας".
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.