ΕΟΚ Νεανίδων | Ηττα απο την διοργανώτρια του Ευρωμπάσκετ Πορτογαλία.


Η Εθνική Νεανίδων έχασε στις λεπτομέρειες με 54-57 από τηn Πορτογαλία για τη 3η φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και πλέον βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση όσο αφορά την υπόθεση σωτηρία.
Το αναπληρωματικό γκαρντ της Πορτογαλίας, Καρολίνα Γκονσάλβες, η οποία είχε 2.7 πόντους κατα μέσο όρο στο τουρνουά και 14% ευστοχία, έκανε το παιχνίδι της ζωής της και με 24 από τους 57 πόντους της ομάδας της έστειλε στο καναβάτσο την ομάδα του Μελετιάδη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά, αφού η Ελλάδα αιφνιδίασε την Πορτογαλία (8-0 και 12-6). Οι γηπεδούχες όμως, ροκάνισαν τη διαφορά και προσπέρασαν λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου (16-17). Και στο δεύτερο δεκάλεπτο η Εθνική πραγματοποίησε εκπληκτικό ξεκίνημα με σερί 9-0 (25-17). Αυτή τη φορά όμως, διατήρησε αυτό το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο (34-29).

Στην επανάληψη η Πορτογαλία κατάφερε ν ανατρέψει την κατάσταση και βρέθηκε στο +4 (40-44 στο 26΄). Το δεκάλεπτο όμως τελείωσε με την Ελλάδα μπροστά στο σκορ (46-45). Το τελευταίο σκέλος της αναμέτρησης ήταν συγκλονιστικό και πήγαινε πόντο-πόντο. Η Χριστινάκη στο 38΄ με 2/2 βολές διαμόρφωσε το 53-51. 

Στα επόμενα 60΄΄ η Πορτογαλία με 4 συνεχόμενους πόντους οδήγησε στο 53-55. Την τελευταία, ουσιαστικά, ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στη παράταση είχε η Καραμπάτσα 10΄΄ πριν το τέλος όμως πέτυχε 1/2 βολές (54-55).
Η Εθνική Ομάδα είχε ως κορυφαίες τις Φασούλα (α μέρος), Χριστινακή και Καραμπάτσα (αμυντικά). Σημαντίκή ήταν η βοήθεια της Πολύζου, ενώ η Παυλοπούλου, αν και αρκετά άστοχη (2/9 δ., 0/2 τρ.) είχε 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα.

 Η Πορτογαλία είχε την Καρολίνα Γκονσάλβες  σε εκπληκτική μέρα, αφού σημείωσε 24 πόντους που μέχρι τώρα είχε ισχνή συνεισφορά με μόλις 2,7 πόντους μ.ο. στο τουρνουά. Οι  Κοστούρκοβα και Κόστα, που εγκλωβίστηκαν στο α μέρος  από την ελληνική άμυνα (αμφότερες από 4 πόντους), βελτιώθηκαν και βοήθησαν στην επανάληψη.

Δεκάλεπτα: 16-17, 34-29, 46-45, 54-57.

Ελλάδα (Μελετιάδης): Κυλαζίδου 4, Πολύζου 11, Γεροστεργίου, Παυλοπούλου 8, Χριστινάκη 14, Καραμπάτσα 5 (9 ρ.), Μαντά, Φασούλα 12, Μπότση.

Πλέον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το Σαββατοκύριακο πρέπει να κάνει 2 νίκες για να παραμείνει στην Α΄Κατηγορία. Πρώτη αντίπαλος, αύριο (26/7) στις 18.15 η Σουηδία, την οποία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε νικήσει στη Β Φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (22/7) με 54-40.

"Πρέπει άμεσα να ανασυνταχθούμε και να κοιτάξουμε μπροστά΄΄, τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ευριπίδης Μελετιάδης, που φανερά απογοητευμένος από την τροπή που πήρε το παιχνίδι με την Πορτογαλία έλεγε:΄΄ Μας κέρδισε η Γκονζάλβες που ήταν άφαντη ως τώρα στο τουρνουά. Παίξαμε καλύτερα, αλλά χάσαμε στο ένα σουτ, στη μία βολή. Τώρα  έχουμε μπροστά μας τη Σουηδία και μετά θα σκεφτούμε τον αγώνα της Κυριακής.΄΄

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.