Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ Νέων ανδρών | Έκτη η Ελλάδα, η Τουρκία το χρυσό.


Στην έκτη θέση (παρά  τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε),τερμάτισε η Εθνική Νέων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, καθώς ηττήθηκε από την Λιθουανία με 77-73, με το συγκρότημα του Τόμας Μασιούλις να τερματίζει στην 5η θέση.Στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά ο Βεζένκοφ-MVP ο Οσμάν.
Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Τουρκία, η οποία επικράτησε της Ισπανίας στον μεγάλο τελικό με 65-57, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Η Τουρκία ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών. Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και χειροκροτήθηκε στα Δύο Αοράκια. Τα μετάλλια έδωσαν ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο Άρης Ζώης μέλος του ΔΣ της FIBA Europe και της ΕΟΚ, ενώ το Κύπελλο παρέδωσε ο πρόεδρος της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ. 

Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης και το μέλος του ΔΣ της FIBA Europe Γκρέγκορτζ Μπαχάνσκι παρέδωσαν τα ασημένια μετάλλια στους Ισπανούς, ενώ οι Σέρβοι πήραν τα χάλκινα μετάλλιά τους από τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα. 

Ο Τσεντί Οσμάν αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης, ενώ ήταν και μέλος της καλύτερης πεντάδας, μαζί με τους Μάτιτς Ρέμπετς (Σλοβενία), Αλεξάντερ Βεζένκοφ (Βουλγαρία), Νίκολα Γιάνκοβιτς (Σερβία) και Γκιγιέρμο Ερνανγκόμεθ (Ισπανία).

Η Σερβία επικράτησε της Κροατίας στον μικρό τελικό με 79-66 και κατέλαβε την τρίτη θέση της διοργάνωσης και μαζί το χάλκινο μετάλλιο.

Το Ισραήλ επικράτησε της Γαλλίας με 68-55 και έτσι η ομάδα του Σάρον Ντρούκερ κατέλαβε την 7η θέση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων, ενώ οι «τρικολόρ» τερμάτισαν μία θέση πιο κάτω (την 8η). Νίκη και για την Πολωνία επί της Ιταλίας με 79-75, η οποία κατέλαβε την 9η θέση, ενώ η Ιταλία ολοκλήρωσε την διοργάνωση στην 10η θέση.

Στην 11η θέση της διοργάνωσης τερμάτισε η Μεγάλη Βρετανία, η οποία επικράτησε της Σλοβενίας με 82-85, με την παρέα του Μάτιτς Ρέμπετς να ολοκληρώνει την διοργάνωση στην 12η θέση.

Την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία πανηγύρισε η Τσεχία, η οποία συνέτριψε το Μαυροβούνιο με 83-55.

Τελικός

Τουρκία-Ισπανία 65-57

Μικρός τελικός

Σερβία-Κροατία 79-66

Θέσεις 5-6

Λιθουανία-Ελλάδα 77-73

Θέσεις 7-8

Ισραήλ-Γαλλία 68-55

Θέσεις 9-10

Πολωνία-Ιταλία 79-75

Θέσεις 11-12

Σλοβενία-Μεγάλη Βρετανία 82-85

Θέσεις 17-18

Τσεχία-Μαυροβούνιο 83-55

H ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1.Τουρκία
2.Ισπανία
3.Σερβία
4.Κροατία
5.Λιθουανία
6.Ελλάδα
7.Γαλλία
8.Ισραηλ
9.Πολωνία
10.Ιταλία
11.Μ.Βρετανία
12.Σλοβενία
13.Ρωσία
14.Γερμανία
15.Βουλγαρία
16.Λετονία
17.τσεχία
18.Μαυροβούνιο
19.Σουηδία
20.Ουγγαρία

* Οι τρεις τελευταίες ομάδες υποβιβάστηκαν στην β κατηγορία.

Πηγη:"superbasket.gr".
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.