Η συνέντευξη τύπου του νέου Δ.Σ. της ΚΑΕ Ρέθυμνο Aegean.


Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Ηρακλής Μανουκαράκης, ξεκίνησε παρουσιάζοντας και τα πέντε μέλη του Δ.Σ. και εξήγησε τις αρμοδιότητες του κάθε μέλους αλλά και τον νέο τρόπο διοίκησης.
«Σας καλωσορίζω στην 1η επίσημη συνέντευξη τύπου του νέου διοικητικού σχήματος της ΚΑΕ Ρέθυμνο Aegean.

Ονομάζομαι Ηρακλής Μανουκαράκης και είμαι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ όπως πρόεκυψε από την Γεν. Συνέλευση της 11/7.

Είμαι από το 2011 στην ομάδα και μέχρι τώρα είχα την ευθύνη των οικονομικών της και την οργάνωση εσωτερικής λειτουργίας.

Επίσης θα ήθελα να σας παρουσιάσω τους συνεργάτες μου και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Μανόλης Γιαννούλης είναι αντιπρόεδρος και υπεύθυνος του εμπορικού τμήματος της ομάδας μας, ο Μανόλης είναι στο Δ.Σ. από το 2011, ήταν μέχρι σήμερα υπεύθυνος των υπηρεσιών του γηπέδου και έχει «τρέξει» όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις της ομάδας.

O Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου είναι και αυτός μέλος του Δ.Σ. από το 2012, ήταν μέχρι σήμερα υπεύθυνος του προγράμματος «Σουτ» και σχολικής κερκίδας  και στο εξής θα είναι αυτός ο υπεύθυνος των υπηρεσιών και  γηπέδου.
Ο Γιάννης Καλαιτζάκης είναι γνωστός σε σας, είναι πρόεδρος του ερασιτέχνη και υπεύθυνος των Ακαδημιών της ομάδας και ο εκπρόσωπος του ερασιτέχνη Ρέθυμνο B.C. στο Δ.Σ. μας, καθώς επίσης έχει και το τμήμα επικοινωνίας.

Και τέλος, ένα νέο μέλος στην παρέα μας ο Μανόλης Κεφαλογιάννης που τον καλωσορίζουμε και θα εκπροσωπεί την ομάδα στον ΕΣΑΚΕ και στα υπόλοιπα θεσμικά όργανα.

Ξεκινώντας θα ήθελα να πω ότι κανείς μας δεν θα ήταν εδώ σήμερα αν δεν υπήρχε το πάθος, η επιμονή, η «τρέλα» αν θέλετε, του Νίκου Σαραντινού, του Γιώργου Μαμαλάκη και των άλλων φίλων που κατάφεραν να κρατήσουν ψηλά την ομάδα τα τελευταία 20 χρόνια και να εμπνεύσουν όλους εμάς να τους ακολουθήσουμε. Είναι μεγάλη η ευθύνη που έχουμε απέναντί τους , απέναντι στην Γεν. Συνέλευση  των μετόχων της ΚΑΕ που μας εξέλεξε με ποσοστό 92% και απέναντι σε όλο το Ρέθυμνο που στηρίζει αυτή την ομάδα.

Θα επιμείνω σ’ αυτό και θα το επαναλάβω.

Το Ρέθυμνο Aegean ανήκει στην πόλη μας και στους Ρεθεμνιώτες.

Η συμμετοχή του Κωστή Ζομπανάκη είναι πολύτιμη από πολλές πλευρές και είμαστε πολύ τυχεροί που είναι κοντά μας όλα αυτά τα χρόνια. Πέραν της σημαντικής οικονομικής προσφοράς του, ο Κωστής έχει την μπασκετική ευφυΐα και γνώση που η ομάδα έχει ανάγκη στον αγωνιστικό τομέα και φυσικά τον κύκλο των γνωριμιών του που μας καθιστούν την 3η ομάδα στο πρωτάθλημα σε χορηγικό επίπεδο μετά τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν θα έχει καμιά αξία χωρίς την συμμετοχή του κόσμου μας. Ο κόσμος είναι αυτός που κρατάει ψηλά τον πήχη αυτής της ομάδας. Με τα εισιτήρια διαρκείας, τις διαφημίσεις στο γήπεδο και βεβαίως με την συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της ΚΑΕ.  Στόχος μας είναι να διευρύνουμε όσο περισσότερο μπορούμε την μετοχική βάση της ομάδας, ώστε όλοι οι φίλοι μας να έχουν άποψη και να παίρνουν θέση στα προβλήματα, αλλά και να απολαμβάνουν μαζί μας τις επιτυχίες.

Όπως είχαμε πει και στην Γ.Σ οι μέτοχοι είναι ενεργοί , γιατί θα κάνουμε τουλάχιστον 4 φορές τον χρόνο Γ.Σ ώστε να ενημερώνουμε εμείς τα πεπραγμένα μας και για σημαντικές αποφάσεις να ζητάμε την γνώμη τους και να αποφασίζουμε μαζί.»

Για τους χορηγούς της ομάδας και τη στήριξη του κόσμου, ανέφερε:

«Οι μεγάλοι χορηγοί μας να ξέρετε ότι μας παρατηρούν και μας διαβάζουν καθημερινά και ο σπουδαιότερος λόγος που έχουμε τόσο δυνατή χορηγική βάση είναι η συμμετοχή του κόσμου και της κοινωνίας  στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια.

Κανείς χορηγός δεν πρόκειται να επενδύσει σε ένα άδειο γήπεδο. Το Ρέθυμνο έχει αποδείξει έμπρακτα ότι μπορεί και αξίζει να έχει αυτή την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού μπάσκετ και ήδη να βρίσκεται στον Ευρωπαικό μπασκετικό χάρτη.

Θέλουμε να έχουμε ένα γεμάτο γήπεδο κάθε 15 μέρες,  με τους φιλάθλους μας να βλέπουν ωραίο θέαμα με γρήγορο μπάσκετ , συγκινήσεις , ψυχαγωγία και γενικά να περνούν καλά ακόμα και όταν χάνουμε, καθώς επίσης μέσα από την ομάδα να προβάλουμε τον τόπο μας και να περάσουμε κοινωνικά μηνύματα αθλητικού πολιτισμού , μηνύματα εθελοντισμού , αλληλεγγύης , σωστής διατροφής κ.ά.»

Για την αλλαγή σελίδας και την εισαγωγή της ομάδας σε μία καινούρια εποχή διοίκησης, τόνισε:

«Το Ρέθυμνο Aegean μπήκε σε μια νέα εποχή. Με τις δυνατές βάσεις και την αξιοπιστία που κατέκτησε όλα τα τελευταία χρόνια, σήμερα κατακτά το μέλλον με επαγγελματική οργάνωση σε όλα τα επίπεδα.  Οργανωμένη και τεχνοκρατική διαχείριση λειτουργίας, στα οικονομικά, στο λογιστήριο, στο μάρκετινγκ. Είμαστε η πρώτη ομάδα του πρωταθλήματος που πήρε φέτος άδεια από την ΕΕΑ και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό!

Στον νέο αυτό τεχνοκρατικό εσωτερικό σχεδιασμό εμείς το συμβούλιο σε συνεργασία με τα αξιόλογα στελέχη που έχουμε επιλέξει , τον Τάσο Τραντάφυλλο γενικό διευθυντή με περισσότερη ευθύνη στο αγωνιστικό τμήμα και στο τμήμα πωλήσεων διαρκείας και μικρών χορηγών, τον Γιώργο Κούμουλο που εκτός από team manager αναλαμβάνει και χρέη αναπληρωτή γενικού διευθυντή με περισσότερη ευθύνη στις υπηρεσίες, μάρκετινγκ, δημόσιες σχέσεις, ανάπτυξη καινοτόμων πωλήσεων κ.α , που τους πλαισιώνουν ο Ατσαλάκης Μανώλης από το οικονομικό τμήμα , ο Τζέτζος Δημήτρης από το τμήμα μάρκετινγκ , η Παπαδοπετράκη Φωτεινή από το τμήμα προβολής και προώθησης , ο Τζανιδάκης Νίκος από το γραφείο τύπου, και η Γιαννακάκη Ελένη από το λογιστήριο.»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό, τη φιλοδοφία και τις μεταγραφές, λέγοντας:

«Στον αγωνιστικό σχεδιασμό η φιλοσοφία μας είναι η ίδια.. Γρήγορο μπάσκετ και θέαμα.

Ο νέος προπονητής ο κ. Θανάσης Σκουρτόπουλος έχει ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό του και το τελικό ρόστερ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ο κ. Σκουρτόπουλος όπως γνωρίζετε θα είναι στον παγκο της Εθνικής ανδρών στο MUNDOBASKET της Ισπανίας όπου μέχρι στιγμής θα βρίσκονται και 2 παίκτες από το ρόστερ μας (Φαγιέ – Κράβιτς).

Αυτή την στιγμή που μιλάμε η ομάδας έχει στο ρόστερ της, τον Κουμπούρα, τον Καλαμπόκη, τον Σίνη , τον Φαγιέ, τον Μούρ, τον Κράβιτς και τον Μάρκο Δουλγεράκη που τις επόμενες μέρες θα υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο , και δύο νέους αμερικανούς παίκτες που σας τους ανακοινώνουμε τώρα τον Vincent Council στην θέση 1 (ρέκορντμαν όλων των εποχών στο κολέγιο του σε assist) και την καλαθομηχανή Chaisson Allen στην θέση 2 και το ρόστερ θα κλείσει με 2 ακόμα Έλληνες και ένα κοινοτικό.»

Τέλος, για τις νέες χορηγίες, το τουρνουά Πέτρος Οικονομάκης και το πρόγραμμα ΡΕΘΥΜΝΟ ASSIST, είπε:

«Επίσης, θα ήθελα με πολύ χαρά να σας ανακοινώσω την έναρξη της συνεργασίας μας με την COSMOS SPORT και την εταιρεία ADIDAS που φέτος θα ντύσει την ομάδα μας.

Το τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» θα γίνει φέτος στις 3-4-5 Οκτωβρίου, ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ομάδα που έκλεισε την συμμετοχή της και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ελπίζω θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες.

Τέλος, θα σας πω ότι το ΡΕΘΥΜΝΟ ASSIST είναι έτοιμο και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της οργάνωσης του, ενώ η επίσημη παρουσίαση του θα γίνει στα τέλη Αυγούστου.»

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.