Χωρίς τους παίκτες του Ολυμπιακού η Εθνική στο Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών, στην Κρήτη ;


Μετά το τέλος του τέταρτου τελικού στην Α1 Ανδρών στο ΣΕΦ που βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή  με 67-65,  αδελφοί Αγγελόπουλοι,  έκαναν την απειλή τους πράξη, καθώς  απαγόρευσαν στους Δημήτρη Αγραβάνη, Ανδρέα Χριστοδούλου και Ιωάννη Παπαπέτρου να δώσουν το «παρών» στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας Νέων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών που θα φιλοξενηθεί στην Κρήτη (Ηράκλειο και Ρέθυμνο) 8-20 Ιουλίου.
Σύμφωνα με τα όσα βγαίνουν από το περιβάλλον του Ολυμπιακού το γεγονός ότι δεν αφήνουν τους διεθνείς τους να πάνε στην εθνική δεν έχει σχέση με τα παράπονα από τη διαιτησία του 4ου τελικού, αλλά με το θέμα που έχουν ανακινήσει εδώ και περίπου 2 εβδομάδες, με την ασφάλιση των παικτών από την ομοσπονδία.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Δημήτρης Αγραβάνης και ο Ανδρέας Χριστοδούλου ηταν στις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Μίσσα για το Ευρωπαϊκό νέων το οποίο θα γίνει στην Κρήτη.

Η ΕΟΚ εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση στις 30 Μαΐου -μετά τις επιστολές της ΚΑΕ Ολυμπιακός- σχετικά με το τι ισχύει για τις ασφαλίσεις των διεθνών. Στον Ολυμπιακό είναι αποφασισμένοι να δώσουν άδεια στους παίκτες μόνο όταν έχουν στα χέρια τους τα ασφαλιστήρια.

Στον κανονισμό της ΕΟΚ (και στη FIBA) προβλέπεται ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής (από πρωτάθλημα και κύπελλο) για κάθε διεθνή αγώνα που συμμετέχει η εθνική.

Καθώς στον κανονισμό της ΕΟΚ αναφέρεται «σε καλαθοσφαιριστή... που αρνείται αδικαιολόγητα τη συμμετοχή του στην προετοιμασία και τις αγωνιστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Ομάδας στην οποία έχει προσκληθεί να συμμετάσχει», ο Ολυμπιακός θεωρεί πως η απουσία των παικτών του δεν είναι αδικαιολόγητη, αφού δεν έχουν λάβει εγγυήσεις για την ασφάλισή τους.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.