Γυναικών | Προπονήσεις στο ΟΑΚΑ, για την Εθνική μας.


Η Εθνική Γυναικών συνεχίζει τις προπονήσεις της στο ΟΑΚΑ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αναχωρήσει με προορισμό τη Λετονία για φιλικούς αγώνες στις 24 Μαϊου.
Ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος έχει να αντιμετωπίσει κάποιες απουσίες, ενώ αντίθετα, είδε τη Λολίτα Λύμουρα να ξεπερνά τον τραυματισμό της και να ενσωματώνεται στην προετοιμασία. 

Ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών τόνισε: Μαζευόμαστε για να δέσουμε όσο περισσότερο γίνεται, γιατί ας μην ξεχνάμε πως αυτά είναι τα προβλήματα των εθνικών ομάδων, κάθε χρόνο να γίνονται ομάδα. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία, αλλά και να δούμε και να διαπιστώσουμε την πρόοδο των νέων κοριτσιών και κατά πόσο μπορεί να είναι έτοιμες του χρόνου, οπότε και έχουμε το μεγάλο στόχο μας, το Ευρωμπάσκετ 2015.

Στο πρόγραμμα της Εθνικής Γυναικών είναι τρεις αγώνες με τη Λετονία και τρεις με την Κίνα με τη μία ομάδα να προετοιμάζεται για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ και την άλλη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα φιλοξενηθεί στην Τουρκία. 

Ο Δικαιουλάκος θέλει να χρησιμοποιήσει τους αγώνες αυτούς για να αξιοποιήσει στοιχεία και πληροφορίες: Ήδη από πέρυσι που ήρθα στην ομάδα, είχαμε ως σκοπό σιγά-σιγά κάποια μέλη της ομάδας να αντικατασταθούν με σκοπό να επικρατήσει η νοοτροπία της ανανέωσης. Υπάρχουν κάποια παιδιά τα οποία είναι ήδη έτοιμα να παίξουν, κάποια ευελπιστούμε να είναι έτοιμα του χρόνου να παίξουν, αλλά το καλό είναι πως η κύρια βάση της Εθνικής ομάδας τα τελευταία χρόνια είναι η ίδια και αυτό είναι το σημαντικότερο”. 


Ο ομοσπονδιακός προπονητής Τζώρτζης Δικαιουλάκος έχει καλέσει για προπόνηση τις εξής αθλήτριες:

Σπυριδοπούλου (Ελληνικό), Λύμουρα, Σωτηρίου, Φασούλα (Πρωτέας Βούλας), Παπαμιχαήλ, Γλυνιαδάκη, Τσεγιαννάκη (Αθηναϊκός), Χριστινάκη (Παναθηναϊκός), Ισκιόγλου (Ιπποκράτης Κω), Τσελεμπή, Σταμολάμπρου (ΠΑΟΚ), Σκιαδοπούλου (Αναγέννηση ΝΡ), Δημητράκου (Ναντέζντα), Χατζηνικολάου, Σπανού, Καλτσίδου. 

Η Εθνική Γυναικών θα πάρει μέρος σε διεθνή τουρνουά το καλοκαίρι, καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της για το Ευρωμπάσκετ 2015.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.