28ο Πανελλήνιο Νεανίδων | "Χρυσά" κορίτσια, πήραν το Ασημένιο.Αφιέρωμα.


Ολοκληρώθηκε σήμερα (27/4), η Τελική Φάση του 28ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων με το Αρκάδι Ρεθύμνου,...συνεπή στο ραντεβού του με την διάκριση για μια ακόμη χρονιά, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και την κορυφαία θέση επαρχιακής ομάδας, (επικρατώντας του ΠΑΟ με 58-45), παραμένοντας ο κορυφαίος...συλλέκτης μεταλλίων σε όλη την Κρήτη και (ξανά) καταξιώθηκε για μια ακόμη χρονιά Πανελλαδικά, πάρα τα (μεγάλα) προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Το Αρκάδι Ρεθύμνου νίκησε με 58-45 τον ισχυρό και διεκδικητή τίτλου, Παναθηναϊκό και κατέλαβε την δεύτερη θέση του 28ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων. Ο Παναθηναϊκός κατετάγη στην 3η θέση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΑΡΚΑΔΙ   45-58
Δεκάλεπτα: 10-21, 23-30 (ημ.), 29-45, 45-58.
Διαιτητές: Παφίλης- Παπανικαλάου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Παναγόπουλος): Βουλκίδη 2, Γαλιατσάτου 3,Κακούρη 3(1), Μαυράκη, Βελούδη, Χριστινάκη 17, Γεωργίου 2, Καραμπεσίνη, Θεοδωροπούλου,Κατσιμάρδου 7, Φάρου 8, Λυκούδη 3.

ΑΡΚΑΔΙ (Πλευράκης): Μπότσι 9(3), Σταγάκη, Αγαθάγγελου 2, Ζουμπεράκη 14, Σταθοπούλου, Σαλιάϊ, Μούκα, Λίτσι 16(4), Δημήτρη 12, Λελεδάκη, Μίχου 4,Στεφάνου 2.

Δηλώσεις προπονητών:

Απόστολος Παναγόπουλος (Παναθηναϊκός ΑΟ): ΄΄ Είναι μια επιτυχία που φτάσαμε μέχρι εδώ με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε σ όλη την χρονιά. Δυστυχώς το ματς με τον Ηρακλή μας στοίχισε σε τραυματισμούς και στην συνέχεια στην διαχείριση του ροτεϊσιον  μας πρόδωσε η κούραση. Συγχαρητήρια  στην διοργανώτρια αρχή αλλά και σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν.΄΄ 

Κωνσταντίνος Πλευράκης (ΟΚΑ Αρκάδι Ρεθύμνου):΄΄Συγχαρητήρια στον Πρωτέα Βούλας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και σε όλες τις ομάδες. Θεωρώ ότι ήταν μια καλή διοργάνωση. Η 2η θέση μας αφήνει ικανοποιημένους για μια ομάδα από την επαρχία. Μακάρι και τα επόμενα χρόνια να έχουμε ανάλογη βοήθεια γιατί οι συνθήκες για μας είναι δυσανάλογες από τις υπόλοιπες ομάδες.΄΄

Αφιέρωμα : "Χρυσά κορίτσια".!!!

Ώρα μεταλλίου και νέας καταξίωσης για την ομάδα μπάσκετ Νεανίδων του ΟΚΑ Αρκάδι που κατέκτησε σήμερα στην ..μακρινή Πτολεμαΐδα το αργυρό μετάλλιο και την κορυφαία θέση επαρχιακής ομάδας.. 

Ο σύλλογος που επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια βγάζει ασπροπρόσωπο το Γυναικείο Κρητικό μπάσκετ δήλωσε πανέτοιμο για μια ακόμα χρονιά κατακτώντας ένα ακόμα μετάλλιο.

Η ομάδα του Κώστα Πλευράκη, σε επίπεδο Νεανίδων, βρέθηκε για 9η φορά τα τελευταία 10 χρόνια (έλειψε μόνο το 2011) στην τελική φάση του 28ου Πανελληνίου πρωταθλήματος, όντας η πιο «πιστή» σε όλη την χώρα, σε αυτά τα μεγάλα ραντεβού. 

Επίτευγμα που απο μόνο του αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για τον Ρεθυμνιώτικο σύλλογο, αλλά οι «κόκκινες» δεν πρόκειται να σταθούν εκεί, έστω και αν δεν έχουν γευτεί την απόλυτη στήριξη του Ρεθύμνου και της Κρήτης γενικότερα. 

Δε νοείτε να μην στηρίζεται όπως του αξίζει, αυτό το κομμάτι του υγιούς αθλητισμού και να συγκεντρώνεται μετά κόπων και βασάνων το «μικρό» ποσό της μετακίνησης και διαμονής της ομάδας αυτό το πενθήμερο (με τους γονείς να "ματώνουν" περισσότερο απο κάθε άλλον). 

Δεν αξίζει αυτή η συμπεριφορά και η αντιμετώπιση σε αυτή την ομάδα, που έχει φέρει όλες αυτές της επιτυχίες στον Κρητικό αθλητισμό.

Παρακάμπτοντας όλα αυτά τα προβλήματα και παρότι η προετοιμασία δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, ο Κώστας Πλευράκης και οι παίκτριες του δήλωσαν  πανέτοιμες κι έδωσαν  τον καλύτερο εαυτό τους, για να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα.

Φέτος έκαναν..δυο βήματα πιο πάνω  από την περυσινή χρονιά, όπου είχαν κατακτήσει την 4η θέση, φτάνοντας φέτος στην κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου. 
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.