Πάμε Ισπανία, πάμε Παγκόσμιο! Πήραμε τη Wild Card, μαζί με Τουρκία, Βραζιλία αλλά και... Φινλανδία!


Η Ελλάδα τα κατάφερε και θα είναι παρούσα σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στα Ισπανικά γήπεδα (30 Αυγούστου με 14 Σεπτεμβρίου), μια και πήρε μία από τις 4 wild cards που έδωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Από το  Twitter η ανακοίνωση...
«Υπήρξαν 15 χώρες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Αποχώρησαν οι Ιταλοί και οι Γερμανοί, οπότε με την αποχώρηση και της Κίνας είχαμε να αποφασίσουμε από 12 χώρες. Τα κριτήρια έχουν να κάνουν με το επίπεδο του μπάσκετ σε κάθε χώρα και το πόσο δυνατή είναι η ομάδα αλλά και το πως είναι η κυβέρνηση σε κάθε χώρα. Βραζιλία, Φινλανδία, Ελλάδα και Τουρκία είναι οι χώρες», ανακοίνωσε επίσημα ο Πάτρικ Μπάουμαν, γενικός γραμματέας της FIBA.

Πρόκειται για τεράστια επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ και του προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Βασιλακόπουλου, καθώς εν καιρώ κρίσης η Εθνική θα βρίσκεται σε δύο μεγάλες διοργανώσεις και μάλιστα αυτό είναι κάτι που έγινε με θριαμβευτικό τρόπο. Η Εθνική κρατάει ψηλά τη σημαία της χώρας μας και για να συνειδητοποιήσει κανείς το μέγεθος της επιτυχίας αρκεί να αναλογιστεί πως οι παντοδύναμες Κίνα και Ρωσία έμειναν εκτός, κάτι που δείχνει πως τα κριτήρια δεν ήταν μόνο οικονομικά.

Αν ήταν οικονομικά δεν θα λάμβανε μέρος η Φινλανδία, ούτε φυσικά η Ελλάδα.... Όλα αυτά που έχει πετύχει η επίσημη αγαπημένη της έδωσαν το δικαίωμα να συμμετέχει στο Παγκόσμιο και να μην αφήσουν μια άσχημη διοργάνωση (Eurobasket 2013) να μας στερήσει τη συμμετοχή μας από τις επόμενες.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην κλήρωση για την πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου,  που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (20:00) στη Βαρκελώνη.

Στην τελική φάση πέρα από τις τέσσερις χώρες που εξασφάλισαν το Σάββατο τη συμμετοχή τους θα βρίσκονται η οικοδέσποινα Ισπανία, η χρυσή ολυμπιονίκης ομάδα των ΗΠΑ και οι Γαλλία, Λιθουανία, Κροατία, Σλοβενία, Ουκρανία και Σερβία από την Ευρώπη, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Αργεντινή και Δομινικανή Δημοκρατία από την Αμερική, Ανγκόλα, Αίγυπτος και Σενεγάλη από την Αφρική, Ιράν Φιλιππίνες και Κορέα από την Ασία, καθώς και Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία από την Ωκεανία.


Πλέον απομένουν οι επόμενες κινήσεις, που αφορούν στον νέο προπονητή, που δεν αποκλείεται να είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης και η έλευση των ΝΒΑερς, Αντετοκούνμπο, Καλάθη και Κουφού, που όλοι θέλουν να παίξουν στο Παγκόσμιο (μην ξεχνάμε ότι θα είναι εκεί και η Dream Team).

Δείτε την επίσημη ενημέρωση από τον επίσημο λογαριασμό της FIBA στο Twitter...

Δείτε την επίσημη ενημέρωση της FIBA


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.