Ρέθυμνο Aegean | Άντεξε για ένα ημίχρονο.


Ο Ολυμπιακός έχει αφήσει ήδη πίσω την ήττα στο O.A.K.A. για το ΤΟP 16 της Ευρωλίγκας κι απέναντι στο Ρέθυμνο Aegean φρόντισε να πραγματοποιήσει σοβαρή εμφάνιση και να φτάσει σε εντυπωσιακή νίκη.Ο Γιώργος Καλαφατάκης και ο Λάμπρος Αντωνόπουλος μίλησαν για την ήττα από τον Ολυμπιακό.Η αλλαγή προπονητή μας έδωσε ώθηση και ψυχολογία», δήλωσε ο Κωστής Ζομπανάκης στο ημίχρονο του αγώνα στο ΣΕΦ.
Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συγκεντρώνεται στην εκτός έδρας αποστολή στην Πόλη, όπου θα αντιμετωπίσουν την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (28/2, 20:00) του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας.

Το Ρέθυμνο Aegean μόνο κέρδος είχε από την χθεσινη (22/2) αναμέτρηση, προσπάθησε να κοντράρει τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στη συνέχεια δεν κατάφερε να κοντράρει περισσότερο τους γηπεδούχους. Ο Γιώργος Καλαφατάκης προφύλαξε τον Γιάννη Καλαμπόκη που ένιωθε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής και προσπάθησε να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Δεκάλεπτα: 30-19, 50-34, 72-50, 105-64

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Μουν 15 (3), Ντάνστον 18, Σπανούλης 10 (2), Παπαπέτρου 12 (2), Σλούκας 5 (1), Κόλινς 4, Σίμονς 13, Λοτζέσκι 10 (2), Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 14, Μάντζαρης, Κατσίβελης 2.

ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN (Καλαφατάκης): Χαρτ 21 (2), Καλλινικίδης, Κουμπούρας 7, Αγγελόπουλος 3 (1), Ράιτ 3 (1), Αντωνόπουλος, Κανονίδης, Λάτοβιτς 20 (2), Εζιούκου 4, Ντρτσα, Γκάμπριελ 6.

Πηγή: gazzetta.gr
Ο Γιώργος Καλαφατάκης και ο Λάμπρος Αντωνόπουλος μίλησαν για την ήττα από τον Ολυμπιακό

Γιώργος Καλαφατάκης: «Είμαι πολύ εκνευρισμένος με τους παίκτες μου. Πήραν χρόνο συμμετοχής κάποια άλλα παιδιά σήμερα, ξεκουράσαμε τον Καλαμπόκη, αλλά δεν σημαίνει πως επειδή παίζαμε με τον Ολυμπιακό που προερχόταν από το ματς της Πέμπτης, έπρεπε να έχουμε αυτή την εικόνα. Περιμέναμε την αντίδραση του Ολυμπιακού. Έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες. Προσπάθησα να κρατήσω τον εγωισμό και την αξιοπρέπεια των παικτών μου, να τους δώσω να καταλάβουν πως έπρεπε να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι.

Κάθε λάθος είναι τεράστιο κόστος σε τέτοια ματς. Όταν κάνεις 20 λάθη με τον Ολυμπιακό δεν έχεις καμία τύχη. Πήγαν με το σκεπτικό αυτό, κοίταξαν τον εαυτό τους, κοίταξαν την ατομική διάκριση, δεν μπορείς να έχεις ατομική διάκριση όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό. Πίστευα ότι ο Γκάμπριελ δεν θα ήταν καλός σήμερα. Πιστεύω πως είναι ακόμη άπλαστος παίκτης, δεν μπορούν να διαχειριστούν μια καλή εμφάνιση, είναι άπειρα και νέα τα παιδιά αυτά και μέσα από αυτή τη διαδικασία πρέπει να βγουν καλύτεροι.

Το ίδιο έκανε και ο Χαρτ, ο οποίος μετά τον Κολοσσό που έκανε εξαιρετικό ματς, στο επόμενο ήταν κακός. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, εμάς μας ενδιαφέρουν άλλα παιχνίδια. Η ομάδα θα πρέπει να σταθεί στα πόδια της και να διαχειριστεί τα ματς όπως πρέπει. Έχουμε μπροστά μας την Ελευσίνα. Συγχαρητήρια στον Γιώργο και στον Ολυμπιακό και εύχομαι το καλύτερο και για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα. Νομίζω ότι το Ρέθυμνο έφτασε να είναι στην έβδομη-όγδοη θέση αυτή τη στιγμή επειδή άλλαξε το στυλ παιχνιδιού του. Και με την Πάτρα, και με τον Κολοσσό και με τον Άρη, η άμυνα μας ήταν πολύ καλή. Δηλαδή δεν πάμε σε 24’’, πάμε σε περισσότερες επιθέσεις. Σε περισσότερες κατοχές. Στο σημερινό ματς εκτεθήκαμε εμείς. Είναι προς γνώση και συμμόρφωση αυτό το παιχνίδι».

Λάμπρος Αντωνόπουλος : «Ξέραμε ποια ομάδα αντιμετωπίζαμε. Θέλαμε να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα για το επόμενο παιχνίδι. Είχαμε δύο ευκαιρίες να μείνει η διαφορά σε χαμηλά επίπεδα, αλλά κάναμε λάθη και η διαφορά ξέφυγε».


«Η αλλαγή προπονητή μας έδωσε ώθηση και ψυχολογία», δήλωσε ο Κωστής Ζομπανάκης στο ημίχρονο του αγώνα στο ΣΕΦ

Παρών, για ακόμη μία φορά σε παιχνίδι του Ρέθυμνο Aegean, ήταν ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μας Κωστής Ζομπανάκης. Σε συνέντευξη που έδωσε στη Δημόσια Τηλεόραση, στο ημίχρονο του αγώνα Ολυμπιακός - Ρέθυμνο Aegean, μίλησε για τις φετινές αλλαγές στο ρόστερ, τα σχέδια για την πρόοδο της ομάδας και… τον Μπρεντ.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Κωστής Ζομπανάκης: «Το θέμα μας φέτος είναι η αλλαγή του βασικού κορμού της ομάδας μας. Ιδιαίτερα η απώλεια του Μπρεντ μας στοίχισε πάρα πολύ αφού μπορούσε να καλύψει δύο και τρεις θέσεις στην άμυνα. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι η αλλαγή προπονητή έδωσε ώθηση και ψυχολογία στους παίκτες μας, όπου βοήθησε και η νίκη μας επί του Κολοσσού.

Στόχους βάζουμε κάθε τρία χρόνια για να μας κρατά σε εγρήγορση και ενθουσιασμένους. Στα άμεσα σχέδια μας είναι να φτιάξουμε ένα γήπεδο 2.500 με 3.000 θέσεων που όταν θα το επισκέφτεται κάποιος να αποκομίζει μία αξέχαστη εμπειρία. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι εξαιρετικές ομάδες με πρώην παίκτες μας να ανήκουν στο εξαιρετικό δυναμικό τους (Ράϊτ και Πέτγουεϊ).»


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.