Τσερκιτζόγλου | «Κομβικό το παιχνίδι με τον Παπάδο»

Για πολλά χρόνια βρισκόταν στο ρόστερ του ΟΦΗ και έχει φάει με το κουτάλι τις μεγάλες Εθνικές κατηγορίες. Ο λόγος για τον Πρόδρομο Τσερκιτζόγλου που φέτος αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Μανώλη Δημητριάδη στον Ηρόδοτο. Ο Πρόδρομος είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές στις πρώτες αγωνιστικές της Γ΄Εθνικής με την ομάδα να στηρίζει πολλά πάνω του για την συνέχεια. 





Ο δυναμικός φόργουορντ μίλησε στο Irodotosbasketball.gr για το προηγούμενο παιχνίδι με τον Φάρο και την κακή διαιτησία που συνάντησε ο Ηρόδοτος, καθώς και για το αυριανό με τον Παπάδο. Επίσης αναφέρθηκε στον ρόλο που έχει στην ομάδα και σε αυτόν που είχε με τον ΟΦΗ τα προηγούμενα χρόνια.

Για το παιχνίδι με τον Φάρο και τα παράπονα για την διαιτησία:

Για το παιχνίδι με τον φάρο δεν έχω να πω πολλά. Ήταν ένα παιχνίδι με τον πρωτοπόρο, μια ομάδα με τεράστιο μπατζετ, πήγαμε χωρίς άγχος να παίξουμε για ότι καλύτερο. Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της ομάδας, αν ήμασταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι στο scouting  που είχαμε δουλέψει όλη την εβδομάδα η ομάδα θα μπορούσε να κοντράρει στα ίσια τον Φάρο όπως το έδειξε και με την Κύμη και χωρίς τον βασικό μας ποιντ γκαρντ τον Αλεξίου. Για την διαιτησία δεν θέλω να ασχοληθώ. Απλώς πιστεύω ότι η διαιτησία σε επίπεδο Γ’ εθνικής από τις πρώτες 5 αγωνιστικές που έχουμε παίξει είναι τραγική. Το επίπεδο τους είναι πάρα πολύ χαμηλό.

Για την δική σου παρουσία στην ομάδα, τον ρόλο που έχεις φέτος σε σύγκριση με αυτόν που είχες στον ΟΦΗ:

Για την δική μου παρουσία φέτος στην ομάδα προσπαθώ να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Ο ρόλος μου φέτος είναι εντελώς διαφορετικός με αυτόν που είχα συνηθίσει τα τελευταία χρόνια στον ΟΦΗ. Οι απαιτήσεις είναι περισσότερες φέτος προς το πρόσωπο μου. Πρέπει να κάνω πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο και σε άμυνα και σε επίθεση στο ίδιο επίπεδο. Είναι κάτι που θέλει δουλεία και προσαρμογή. Ο ρόλος μου στον ΟΦΗ επικεντρωνόταν πιο πολύ στον αμυντικό τομέα, άσχετα που ήρθε μια καλή χρονιά σε μένα επιθετικά. Η διαφορά Α2 με Γ εθνική είναι μόνο στην ποιότητα των παιχτών. Όσο ανεβαίνεις κατηγορίες γίνεται πιο ποιοτικό το μπάσκετ.

Για το παιχνίδι με τον Παπάδο Γέρας και την συνέχεια του πρωταθλήματος:

Το ματς με τον Παπαδο είναι κομβικό για εμάς γιατί παίζουμε με μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους. Είμαστε άτυχοι γιατί δεν θα έχουμε για ακόμη μια φορά τον Αλεξίου αλλά πρέπει να τα δώσουμε όλα και να δούμε το ματς σαν τελικό. Κάθε ματς ειδικά στην έδρα μας από εδώ και πέρα θα είναι σαν τελικός. Για την συνέχεια του πρωταθλήματος θα είναι πιο δύσκολη. Είναι μια νέα ομάδα με πολλά νέα παιδιά, 7 μέχρι 22 ετών. Πρέπει να αντέξουμε στην πίεση και το άγχος για να πετύχουμε τον στόχο μας όσο πιο γρήγορα γίνεται.  Το καλό είναι ότι έχουμε προπονητή τον coach Δημητριάδη που είναι έμπειρος προπονητής με πολλές παραστάσεις στις Εθνικές κατηγορίες.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.