K.Ζομπανάκης | "Υπάρχει όραμα για το Ρέθυμνο Aegean".


Ο Κώστας Ζομπανάκης σε συνέντευξη που έδωσε στην Ελευθεροτυπία εξέφρασε την ικανοποίησή του για ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα στην ομάδα του  Ρέθυμνο Aegean, παρότι στην αρχή κανείς δεν το πίστευε.
Αναλυτικά η συνέντευξη:
Για το όραμα που είχε για το  Ρέθυμνο Aegean:


"Ξέρεις γιατί είναι αυτή η μεγαλύτερή μου ικανοποίηση; Γιατί συνέβη κάτι που όλοι μου έλεγαν ότι είναι ανέφικτο. Όταν εξήγησα στους ανθρώπους του συλλόγου το όραμά μου για τη δημιουργία μιας αυτάρκους ομάδας, που θα ήταν βιώσιμη μέσα από χορηγίες και θα αγκάλιαζε ολόκληρη την πόλη, όλοι με κοιτούσαν με απορία. Για μένα, λοιπόν, το σημαντικότερο δεν είναι ότι το εγχείρημα πέτυχε. Εκεί που έχει ξεχωριστή αξία είναι ότι αυτό που ονειρεύτηκα αγκαλιάστηκε από όλους στην ομάδα. Το πίστεψαν, το δούλεψαν σκληρά και μεθοδικά και κατάφεραν να το κάνουν πράξη. Και να σου πω κάτι; Νιώθω περήφανος για αυτούς".

Για την δημιουργία γηπέδου που θα αρμόζει στην ομάδα του Ρεθύμνου:

"Η πρώτη προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση του γηπέδου. Δεν νομίζω ότι μπορείς να πεις εύκολα “σηκώνω ένα στάδιο 5.000 θέσεων”. Να είμαστε ειλικρινείς, δεν το σηκώνει το Ρέθυμνο. Επιπλέον, υπάρχει η συναισθηματική ταύτιση, αλλά και το πρακτικό σκέλος. Το γήπεδό μας είναι χτισμένο σε ένα καταπληκτικό σημείο και όλοι έχουν μάθει να έρχονται με τα πόδια. Βλέποντας λοιπόν τα πράγματα με ρεαλισμό, οδηγούμαστε στη λύση της ανακαίνισης με στόχο την πλήρη αναβάθμιση. Να δημιουργήσουμε το δικό μας “Παλατάκι”, στο οποίο θα μπορεί ο κόσμος να διασκεδάζει πριν και μετά από τα παιχνίδια".

Για το ευρωπαϊκό όνειρο:

"Έχω πει πολλές φορές ότι το μπάσκετ στην Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο regional (σ.σ.: να ενισχυθεί περιφερειακά). Να δημιουργηθούν διοργανώσεις παράλληλα με την Ευρωλίγκα όπου θα συμμετέχουν ομάδες από γειτονικές χώρες. Τότε πραγματικά θα με ενδιέφερε να δω το Ρέθυμνο στην Ευρώπη"
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.