Θανάσης Γιαπλές | "Θέλουμε νέο γήπεδο και Ευρώπη!".


Όνειρα Ευρώπης και κατασκευή νέου γηπέδου κάνουν στο Ρέθυμνο μετά την μεγάλη πρόκριση επί του ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο προπονητής της ομάδας Θανάσης Γιαπλές στον Sentra 103,3.
O νεαρός τεχνικός μίλησε για το πώς βίωσε την επιτυχία αυτή, αλλά και το πώς ανέλαβε την ευθύνη εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου να γίνει πρώτος προπονητής των Κρητικών αντικαθιστώντας τον Στέργιο Κουφό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Θανάσης Γιαπλές στον Sentra 103,3:
Ακούστε όλη την συνέντευξη, πατώντας εδώ.

Αρχικά ο Θανάσης Γιαπλές είπε: «Αυτό που μένει είναι μια υπέροχη γεύση, μια μεγάλη ευχαρίστηση γιατί εδώ στο Ρέθυμνο έγινε η υπέρβαση που όλοι ήθελαν. Η δουλειά εδώ είναι υποδειγματική. Η βάση για να γίνουν μεγάλες, επιτυχίες είναι πάντα η διοικητική σταθερότητα και η σιγουριά έτσι ώστε να ασχολείσαι μόνο με το μπάσκετ. Αυτό εγώ το έχω ελάχιστες φορές στην καριέρα μου. Πρώτη φορά που ασχολούμαι πρώτη φορά με το μπάσκετ 100%».

Για τον τρόπο με τον οποίο βίωσε εκείνος το ματς: «Το γήπεδο ήταν γεμάτο, ανταποκρίθηκε ο κόσμος παρότι ήταν καθημερινή. Ήταν μεγάλη προσδοκία να μπούμε στα ημιτελικά και να παίξουμε με τον πρωταθλητή Ευρώπης, προφανώς αν περάσει, τουλάχιστον ένα παιχνίδι εδώ στην έδρα μας. Ο κόσμος όπως πάντα ήταν πολύ ενθουσιώδης και πάντα μέσα σε φίλαθλα πνεύματα».

Για το εάν φοβήθηκε να αναλάβει την ομάδα μέσα στη σεζόν: «Όχι βεβαία. Όταν ο Στέργιος (σ.σ. Κουφός) είχε αυτό το πρόβλημα υγείας κοούτσαρα την ομάδα για τρία παιχνίδια και πήρα την κρυάδα. Μου έχει ξανατύχει το ίδιο στα Τρίκαλα, σχεδόν για μια σεζόν. Δεν είχα ούτε έχω θέμα φόβου. Είχα ευθύνη για το αν θα καταφέρω να την κρατήσω στο ίδιο επίπεδο που ήταν».

Για το αν ανησυχούσε ότι μετά τη νίκη στην Πυλαία η ομάδα του δεν θα παρουσιαζόταν το ίδιο καλή: «Η δουλειά η δική μας είναι να προλαβαίνουμε τις άσχημες πιθανότητες που υπάρχουν. Όταν όλα δουλεύουν ρολόι όπως εμείς σήμερα, μετά το 25' δεν χρειάστηκε να κάνω παρά μόνο κάποιες αλλαγές. Εγώ όφειλα απλά να επισημάνω στους παίκτες μου ότι το ματς είναι πολύ δύσκολο και ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει παίκτες με προσωπικότητα που θα θέλουν να αντιδράσουν. Από την άλλη ήταν ξεκάθαρο για μένα ότι το ρόστερ μας είναι πιο πλούσιο, η ομάδα μας είναι πιο γρήγορη και πιο φρέσκια με περισσότερη ενέργεια και δεν θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να ακολουθήσει παίζοντας δύο παιχνίδι σε δύο μέρες».

Για τους στόχους: «Ξέρετε τις φιλοδοξίες του κυρίου Zομπανάκη. Το μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό το γήπεδο το οποίο δεν αξίζει πλέον σε αυτή την ομάδα. Δεν πληροί της προϋποθέσεις για την Ευρώπη. Πρέπει να έχουμε ένα πολύ μεγαλύτερο γήπεδο. Η λύση είναι είτε να πάμε να παίξουμε αλλού π.χ. σε άλλη πόλη στα Χανιά ή το Ηράκλειο που δεν το θέλει κανείς γιατί υπάρχει το τοπικιστικό στοιχείο ή να βελτιωθεί το υπάρχον γήπεδο, ή να φτιαχτεί κάποιο άλλο. Επειδή ξέρω την «τρέλα» του κυρίου Ζομπανάκη, πιστεύω ότι δεν θα αργήσει να γίνει και αυτό».
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.