Αναγέννηση-Μ.Καλαϊτζάκης | Μοναδικές εμπειρίες στην Ελβετία.


Με πολύτιμες και συνάμα μοναδικές εμπειρίες επέστρεψε η ομάδα της Αναγέννησης Αρκαλοχωρίου από την Ελβετία και την πόλη Μeyrin που συμμετείχε σε διεθνές τουρνουά μπάσκετ, όντας η μοναδική ομάδα της Κρήτης, που αγωνίστηκε σε τουρνουά εξωτερικού και από τις ελάχιστες ίσως σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρωτεργάτης της κίνησης αυτής , ο κόουτς Καλαϊτζάκης μιλά στο kritikobasket.gr , για την "κουζουλάδα" (όπως την ονόμασε χαρακτηριστικά) αυτή και αποτυπώνει τις εμπειρίες που απεκόμισε τόσο ο ίδιος , όσο και οι παίκτες του. 





Φίλε Μάνο η εμπειρία που ζήσαμε είναι μοναδική και για μένα και για τα παιδιά! 
Χωρίζεται σε δυο μέρη.Το οργανωτικό και το αγωνιστικό. Στο οργανωτικό όλα λειτούργησαν σαν Ελβετικό ρολόι από τα πιο βασικά μέχρι και την πιο μικρή λεπτομέρεια! 

Στο αγωνιστικό μέρος αντιμετωπίσαμε ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου! Πρώτη και καλύτερη την Εθνική ομάδα της Ελβετίας! 

Η ομάδα μας και η ομάδα του Βελιγραδίου είχε παιδιά γεννημένα το 1996 και το 1997 οι άλλες ομάδες είχαν μεγαλύτερα παιδιά (1995). 

Μπορέσαμε και συγκρίναμε το επίπεδο αυτών των ομάδων με το αντίστοιχο της Κρήτης και συζητώντας με τους προπονητές μάθαμε και τον τρόπο που δουλεύουν και τον τρόπο που σκέφτονται και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το μπάσκετ! 

Με όλη αυτή την εμπειρία στις αποσκευές μας γυρίσαμε διπλά χαρούμενοι γιατί οι διοργανωτές μας τίμησαν με το βραβείο fair play για την συμπεριφορά και την αγωνιστικότητα που δείξαμε μέσα και έξω από το γήπεδο!

Αυτό το μεγάλο εγχείρημα απαιτεί κόπο και κόστος και όλοι εδώ στο Ηράκλειο ρωτούν πως το καταφέρατε;

"Τα έξοδα του τουρνουά τα  καλύψαμε μόνοι μας. Και όταν λέω μόνοι μας εννοώ γονείς διοίκηση και προπονητές!

Είχαμε και χορηγίες  τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω, ο οποίοι κάλυψαν σε είδος, δηλαδή φόρμες και τσάντες, ώστε να εμφανιστούμε με ομοιόμορφο ντύσιμο στο τουρνουά.

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω τα ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΜΑΝΟΥΡΑ Α.Ε - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - Κ. ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΑ την εταιρία SEA SIDE HOTEL - ΑΦΟΙ ΟΡΦΑΝΑΚΗ - ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ για το πολύτιμο υλικό που προσέφεραν.

Ολοκληρώνοντας ο Αρκαλοχωρίτης τεχνικός τόνισε.

"Ήταν ένα μεγάλο βήμα.Ήταν μια "κουζουλάδα".Η προσπάθεια αυτή έδειξε ότι η Ελλάδα της κρίσης άμα θέλει και το αποφασίσει, μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Όλοι εξέφρασαν το θαυμασμό τους πως μια Ελληνική ομάδα, που η χώρα τους περνά κρίση, ήταν τόσο καλά προετοιμασμένη και αφοσιωμένη στο τουρνουά.
Ήταν ωραία διοργάνωση μπορώ να πω! Πιστεύω πως είχε θέαμα, γίνανε όμορφα παιχνίδια και υπήρχαν πολλά πράγματα να δει ο κόσμος που το παρακολούθησε.

Το ερώτημα που θέτω εγώ σαν προπονητής  είναι : Μπορεί ένας σύλλογος εδώ να διοργανώσει μια παρόμοια διοργάνωση;

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΣΠΡΟΠΡΩΣΟΠΟΥΣ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ!!
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΄΄ΚΟΥΖΟΥΛΑΔΑ΄΄".


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.