Α2 | Νίκη παραμονής για τον ΟΦΗ, 70-55 το Ηράκλειο.


Το ντέρμπι της Κρήτης είχε χρώμα "πορτοκαλί", αφού o ΟΦΗ σημείωσε επιβλητική νίκη μέσα στο ΒΑΚ επί του Ηράκλειο  με 70-55,στην 22η στροφή του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών, παίρνοντας προβάδισμα στην υπόθεση παραμονή, ενώ πήρε και την ρεβάνς της ήττας του α΄γύρου.
Με την νίκη αυτή το σύνολο του Φ.Tακιανού, ανέβηκε για πρώτη φορά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, στην οποία έριξε το Ηράκλειο. Επί πλέον οι "ασπρόμαυροι", έχουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με το συμπολίτη τους. Τακιανός: «Ευλογία για τον ΟΦΗ να έχει τέτοιους παίκτες»..
Στα αξιοσημείωτα ότι η αναμέτρηση διεκόπη για 40 λεπτά, 3:43 πριν από το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου, όταν έγινε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο γήπεδο. Το τηλεφώνημα αποδείχθηκε φάρσα φυσικά αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν το γήπεδο μέχρι να γίνει ο σχετικός έλεγχος από τον εκπαιδευμένο σκύλο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από τον συμπολίτη τους παίρνοντας από την αρχή τα ηνία του αγώνα και κρατούσε σφιχτά μια νίκη απ΄αυτές που τις λέμε σπουδαίες και είναι τέτοιες, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Οι γηπεδούχοι σαν βασικό στοιχείο είχαν (αν δει κανείς το βλέμμα και τις αντιδράσεις των παικτών και του πάγκου), αυτό που εκφράζει με τον κλασσικότερο τρόπο σε κάθε μέρος της γης  που κάθε παίκτης εφαρμόζει ακόμα κι όταν νοιώθει να "πέφτει η γη" κάτω από τα πόδια του....Τον τσαμπουκά !!! Αυτόν που σε φέρνει  σε συσπείρωση και καταθέτεις καρδιά και ψυχή.

Ο ΟΦΗ είχε βασικό άξονα του παιχνιδιού τους την πιεστική άμυνα, ενώ κυριάρχησε και κάτω από την ρακέτα, παίρνοντας 42 ριμπάουντ έναντι 29 του αντιπάλου τους.

Δεν είχε υστερήσαντα παίκτη , ενώ ξεχώρισε ιδιαίτερα ο Αλέξης Πετράκης, που ήταν πραγματικά πρωταγωνιστής του αγώνα.

Γενικά όμως δεν υστέρησε κανείς, η νίκη (όπως λένε οι ίδιοι), ανήκει αποκλειστικά σ αυτούς ενώ αξίζει να τονιστεί ότι  στην προπόνηση της Πέμπτης δεν πήγε κάποιος παίκτης επειδή δεν είχε βενζίνη !!!!


Από την άλλη το Λίντο με το ΒΑΚ είναι ένα τσιγάρο δρόμος.Φαίνεται όμως ότι οι παίκτες του Β.Ράλλη όταν φτάνουν στο ΒΑΚ, αφήνουν το πάθος απ έξω , αφού η εμφάνιση του α΄γύρου (χωρίς τον  Γιοβάνοβιτς παρακαλώ), σε σχέση με το σημερινό παιχνίδι ήταν το ακριβώς αντίθετο .

Στα μάτια μας είδαμε ένα νωθρό Ηράκλειο, χωρίς αρχή μέση και τέλος να προσπαθεί με ανορθόδοξο τρόπο τις περισσότερες φορές να βρει δρόμο προς το καλάθι.Το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας παραμένει, αφού δεν κατάφερε σε ένα ακόμα παιχνίδι να ξεπεράσει τους 60 πόντους.

Oπως κι αν έχει υπάρχει δρόμος αγώνα για την υπόθεση παραμονή και στην Δ. Μποφόρ  καλούνται να συμμαζέψουν τα κομμάτια και να επικεντρωθούν στο επόμενο παιχνίδι.
Συγκινητικός ο Γ.Στεφανάκης , έστω και με ένα πόδι.

Τέλος το ντέρμπι έγινε παρουσία 350 θεατών (μπασκετικών), αφού οι οπαδοί του ΟΦΗ βρισκόταν στο Γεντί Κουλέ.

Τακιανός: «Ευλογία για τον ΟΦΗ να έχει τέτοιους παίκτες»

Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη με μεγάλη βαθμολογική σημασία κάτω από αθλητικές συνθήκες στην οποίες διεξήχθη το ματς και αυτό είναι ευχάριστο. Προσπαθήσαμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας από την αρχή του αγώνα και τα καταφέραμε  Παλεύουμε με τα προβλήματα μας και είναι ευλογία για τον ΟΦΗ που έχει τέτοιους παίκτες που παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνεχίζουν  Πιστεύω θα τα καταφέρουμε να σωθούμε. Ήταν θέμα χαρακτήρα η σημερινή νίκη και τα παιδιά κατέθεσαν ψυχή. Απομένουν 4 ματς με παιχνίδια που κρύβουν παγίδες και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Είναι στενάχωρο που δυο ομάδες της πόλης δίνουν μάχη για την παραμονή.


πηγή στατιστικών :"galanissportsdata.com".


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.