Α2 | Το ντέρμπι της Κρήτης ήταν ματσάρα !! 97-94 το Ηράκλειο στην παράταση.(video, φωτορεπορταζ).


Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι που θαύμασαν πάνω από χίλιοι θεατές και αποτέλεσε διαφήμιση για το κρητικό μπάσκετ το «Ηράκλειο» κατάφερε στην παράταση να λυγίσει τον ΟΦΗ στο τοπικό ντέρμπι και να πάρει τη νίκη με 97-94 (86-86 κ.α), στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας.

Δηλώσεις Β.Ράλλη, Φ.Τακιανού.



Το παιχνίδι ήταν από την αρχή ντέρμπι καθώς οι ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο σχεδόν καθ΄ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, δίνοντας συγκλονιστική εξέλιξη στο παιχνίδι.

Μπορεί αμυντικά να μην, ήταν το καλύτερο στοιχείο και των δυο ομάδων, αλλά επιθετικά, υπήρχαν στιγμές που και οι δυο ομάδες ήταν "μαγεία".

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο  όπου βρήκε το «Ηράκλειο» να προηγείται με 25-24.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, το Ηράκλειο ήταν δυναμικό και χάρη στους Γκοντόπουλο και Πέλκιτς έκτισε  υπέρ του διαφορά  9 πόντων (43-34, στο 17').

Εκεί όμως με ένα εύστοχο τρίποντο του Τσερκιτσόγλου, ο ΟΦΗ ξεκίνησε την αντεπίθεση και με σερί το οποίο ξεκίνησε από το 0-7 και έφτασε το 2-14, πήρε προβάδισμα στο σκορ (45-48).

Το τρίτο δεκάλεπτο, ήταν το καλύτερο του ΟΦΗ και κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα και μαζί μια διαφορά έξι πόντων με την λήξη του (59-65).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο και ενώ το «Ηράκλειο» φαινόταν ότι κρατούσε τη μεγάλη νίκη,  Τσερκιτζόγλου με εύστοχο τρίποντο μετά από ηθελημένη χαμένη βολή του Παπαδάκη, έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί το «Ηράκλειο» ήταν πιο προσεκτικό και είχε καθαρό μυαλό στις κρίσιμες φάσεις και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 97-94 με τον Παπαδάκη να αστοχεί για τον ΟΦΗ στο τελευταίο τρίποντο του αγώνα όπου το συγκρότημα του Φ. Τακιανού επιδίωξε να πάει το ματς και σε δεύτερη παράταση.

Εξαιρετική εμφάνιση για τους γηπεδούχους ο Πέλκιτς, που τα έκανε όλα, σπουδαίος ο Αρναουτάκης Γ., "κρύο αίμα" ο Γκοντόπουλος, πραγματικός ηγέτης ο Στεφανάκης.

Παίκτης ανώτερης κατηγορίας ο Κιτσούλης του ΟΦΗ, την καλύτερη εμφάνιση με τα χρώματα του ΟΦΗ, έκανε ο Ντοϊτσίνοβ, ψυχάρα και παικταράς ο Πρ.Τσερικιτσόγλου, που απέδειξε πως βελτιώνεται ένας παίκτης όταν παίρνει ευκαιρίες.

Βαθμολογικά η νίκη ήταν "ανάσα" για τους γηπεδούχους σε αντίθεση με τον ΟΦΗ, που νοιώθει την θηλιά να σφίγγει περισσότερο, κάνοντας το μέλλον του αβέβαιο.

Τα δεκάλεπτα: 25-24. 45-48 ημίχρονο, 59-65, 86-86 κ.α. 97-97

Ηράκλειο (Β. Ράλλης): Αρναουτάκης Μάριος, Κωτούλας 5, Στεφανάκης 11, Πέλκιτς 36 (1), Παπαδούλης, Αρναουτάκης Γιώργος 14, Αγαπιάδης 9 (3), Ρυακιωτάκης, Σοχωράκης, Ντιαλό, Γκοντόπουλος 18 (5), Σακελλαράκης 4.

ΟΦΗ (Φ. Τακιανός): Τσερικιτσόγλου 15 (4), Πετράκης 7, Παπαδάκης Μύρων 9, Τραϊανός 9, Ντοϊτσίνοβ 20, Καραδολάμης, Σιώπης, Κιτσούλης 30, Μπαλάφας 4, Παπαδάκης Πολυδεύκης, Ζερβουδάκης.



Δηλώσεις:
Ο Βασίλης Ράλλης από την πλευρά του «Ηράκλειο» τόνισε:

«Δεν θα σταθώ στο αποτέλεσμα καθώς όπως είχα πει και πριν τον αγώνα δεν θα ήταν παιχνίδι “ζωής ή θανάτου” για καμία από τις δύο ομάδες, όπως γενικά στη ζωή ο αθλητισμός δεν είναι θέμα ζωής ή θανάτου, καθώς υπάρχουν άλλα πολύ πιο σοβαρά θέματα στη ζωή από έναν αγώνα μπάσκετ.

Ήταν ένα παιχνίδι διαφήμιση για τον αθλητισμό και το μπάσκετ της πόλης. Εμείς είχαμε το πάνω χέρι για να κερδίσουμε και στην κανονική διάρκεια του αγώνα, έγινε όμως ένα λάθος και ήρθε ένα τρίποντο από τον Τσερκιτσόγλου. Παρόλα αυτά βρήκαμε τις ψυχικές δυνάμεις στην παράταση, φέραμε το ματς εκεί που θέλαμε, να παίρνει τη μπάλα ο Πέλκιτς, ενώ ήταν κρίσιμες και οι βολές που ευστόχησε ο Στεφανάκης.

Έτσι όπως πήγε το παιχνίδι η ομάδα που θα ήταν πιο τυχερή θα κέρδιζε, ο ΟΦΗ είχε την τύχη στην κανονική διάρκεια του αγώνα, κυρίως στο τέλος, εμείς ήμασταν εύστοχοι στις βολές και κερδίσαμε το παιχνίδι. Τόσο ο ΟΦΗ, όσο και το Ηράκλειο αξίζουν τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας στα παιχνίδια τους, είναι μεγάλες ομάδες και σωματεία με ιστορία που δεν επηρεάζονται από μια νίκη ή μια ήττα.

Τόσο εμείς όσο και ο ΟΦΗ πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι, σαν να είμαστε και οι δύο κερδισμένοι. Κερδισμένος σήμερα ήταν ένας, ο αθλητισμός της πόλης»

O Φώτης Τακιανός από την δική του μεριά επισήμανε:

«Ήταν ένα παιχνίδι “γκραν γκινιόλ” και όταν κρίνεται με αυτό τον τρόπο, μπορεί να γύρει και προς τις δύο ομάδες. Αν τα δούμε ξεκάθαρα τα πράγματα είχαμε λιγότερες πιθανότητες να πάμε το ματς στην παράταση, σε μια δύσκολη φάση με αυτό το τρίποντο το καταφέραμε.

Ευχαριστήθηκαν όλοι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε ομάδες της ίδιας πόλης και παίχθηκε πολύ ωραίο μπάσκετ, μέσα σε αθλητικά πλαίσια και η μεγαλύτερη επιτυχία του αγώνα αυτού είναι η όλη ατμόσφαιρα του παιχνιδιού.

Σε ότι αφορά την ομάδα μου και το αγωνιστικό κομμάτι, δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια των παικτών μας. Σε κανένα από τα 9 παιχνίδια που έχουμε δώσει δεν έχουμε έλλειψη προσπάθειας, σήμερα όμως δύο πράγματα δεν πήγαν καλά για την ομάδα μας. Το ένα ήταν το μαρκάρισμα στον Πέλκιτς, όπου δοκιμάσαμε πολλές άμυνες πάνω του, ενώ και ο Μπαλάφας που μπορούσε να ήταν περισσότερο πάνω του φορτώθηκε με φάουλ. Το άλλο ήταν οι ανανεώσεις στις επιθέσεις που είχε το Ηράκλειο μέσω των επιθετικών ριμπάουντ, κυρίως στην παράταση όπου δύο από αυτά καθόρισαν το παιχνίδι.

Νομίζω ότι για πολλοστή φορά όταν η κούραση έρχεται στην ομάδα και παίκτες κλειδιά θολώνουν από αυτή και ότι από τη διάθεση ή κάτι άλλο, παίρνουμε λάθος αποφάσεις. Σε έναν αγώνα που πήγε στην παράταση και είχε κρίσιμες φάσεις στις οποίες πήραμε λάθος αποφάσεις και κάναμε αβίαστα λάθη λόγω της κούρασης και της πίεσης του αγώνα, με αποτέλεσμα να χάσουμε».



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.