Α1 | Πορεία τετράδας πραγματοποιεί και φέτος το Ρέθυμνο.


Σε ένα παιχνίδι που έσπαγε καρδιές και κρίθηκε στο τέλος με ένα εύστοχο τρίποντο του Ντούβνιακ και δύο εύστοχες του Αγγελόπουλου το Ρέθυμνο κατάφερε να πάρει την πέμπτη του νίκη στο πρωτάθλημα κερδίζοντας στο Κλειστό «Μελ. Μερκούρη» με 77-71 τον Απόλλων Πατρών. 

Σ.Κουφός: "Εγώ το είχα πει..."


Παρά την πίεση της έδρας, ο Απόλλωνας, άντεξε στο δυνατό ξεκίνημα του Ρεθύμνου και τουλάχιστον έως το 7’(19-19) διατηρούσε τον έλεγχο του ματς. Με ξέσπασμα ωστόσο στο τελευταίο τρίλεπτο η ομάδα του Στέργιου Κουφού, ξέφυγε 27-21 στο 10’. Οι Αχαιοί όμως όχι απλά δεν παρέδωσαν τα όπλα αλλά αντιδρώντας άμεσα, με μπροστάρη τον Αργυρόπουλο και σερί 11-0 γύρισαν το ματς και πέρασαν 31-39 στο 18’. Οι Κρητικοί πίεσαν στην άμυνα και μείωσαν στο ημίχρονο στους τρεις πόντους (38-41). Προφανώς οι φωνές του Κουφού στα αποδυτήρια έκαναν τη δουλειά τους και μπαίνοντας σαν… ταύροι σε υαλοπωλείο, οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 18-2 (!) έγραψαν το 56-43 στο 26’ αναγκάζοντας το Νίκο Βετούλα να καλέσει άμεσα τάιμ άουτ. 

Ο Τέρνερ πήρε πρωτοβουλίες και με προσωπικούς πόντους μείωσε σε 58-54, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο +7 (61-54) για το Ρέθυμνο. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα έφτασαν σε απόσταση βολής (61-59) στο 32’ Με δύο τρίποντες βόμβες του Μπράουν οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι απόσταση ασφαλείας (69-61 στο 36’), ενώ μία ακόμη του Λάτοβιτς  άνοιξε κι άλλο την ψαλίδα  αφού έδωσε στο Ρέθυμνο αέρα 11 πόντων (72-61) στο 37’. ΟΙ Πατρινοί όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Με σερί 10-0 ήρθαν σε απόσταση αναπνοής (72-71) στ 15΄΄ όμως ο Ντούβνιακ με τρίποντο στα 10’’ έγραψε το 75-71 και ο Αγγελόπουλος με 2/2 βολές στα 2’’, έπειτα από άστοχο σουτ τριών πόντων του Αργυρόπουλου διαμόρφωσε το τελικό 77-71.  

Τα δεκάλεπτα: 27-21, 38-41, 61-54, 77-71
ΡΕΘΥΜΝΟ (Κουφός): Μπράουν 15(2), Καλλινικίδης 4, Κόλιμον 12(2), Αγγελόπουλος 3, Τσόχλας 5(1), Ντούβνιακ 10(1), Κόμματος 2, Κάρτερ 8, Λάτοβιτς 13(2), Πέτγουεϊ 5.
ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Βετούλας): Μακ Κόλουμ 3, Αργυρόπουλος 23(2), Καπερώνης, Γκραντ 6, Λιανός 5(1), Πέτροβιτς 11(1), Λυμπέρης, Κλάιμπερ 10(2), Τέρνερ 13, Κρόλο. 

Σ.Κουφός: "Εγώ το είχα πει..."

 O Στέργιος Κουφός ένιωθε δικαιωμένος για δύο λόγους. Ο τεχνικός του Ρεθύμνου εξήγησε πως: 

« Πιστεύω ότι δεν ήταν τυχαίο όταν είπα ότι το σημερινό παιχνίδι θα ήταν το πιο δύσκολο για εμάς μέχρι τώρα. Όλα τα παιχνίδια μεταξύ μας με την Πάτρα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ήταν ένα παιχνίδι που σε κάνει περισσότερο σοφό ή αποκτάς μεγάλες γνώσεις μέσα από το παιχνίδι. Η Πάτρα είναι μια ομάδα που αν δεν σου αρέσει να διαχειρίζεσαι πολλά πράγματα στο παιχνίδι βρίσκεσαι στο καναβάτσο πολύ γρήγορα χωρίς να καταλάβεις τι έχει γίνει. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Νίκο (Βετούλα) για την άνοδο και γενικά για την δουλειά που κάνει γιατί έχω ξαναπεί ότι αυτή ομάδα θα είναι μια από τις εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος.

Πιστεύω ότι κάποια καλάθια που πέτυχε ο Μπράουν κανονικά έπρεπε να κρίνουν το παιχνίδι σε καποιές αδυναμίες που βρήκαμε του αντιπάλου στην τρίτη περίοδο αλλά η Πάτρα είναι τόσο σκληρή που μπορεί και γυρίζει όλα τα παιχνίδια. Όσο για την τελευταία φάση η εντολή στο τάι μάουτ είναι να κρατήσουμε την μπάλα και στα τελευταία 2’ δευτερόλεπτα να πετάξουμε την μπάλα στο καλάθι. Ο Ούρος σούταρε στα 12’ δευτερόλεπτα και αυτό άλλες φορές κρίνει τον προπονητή αλλά τελικά το έβαλε και δόξα το Θεό πήραμε αυτή την μεγάλη νίκη. Συγχαρητήρια στον Ντούβνιακ που το έβαλε και εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα της Πάτρας».

Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Βετούλας επεσήμανε : «Συγχαρητήρια στον κόουτς για την νίκη. Ήταν ένα παιχνίδι όπως το περίμεναν και οι δύο ομάδες. Στο τρίτο δεκάλεπτο περιμέναμε την αντίδραση του Ρεθύμνου. Θεωρούσα ότι ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό αλλά στην πράξη δεν ήμασταν και πάλι όμως παρόλο που βρεθήκαμε να χάνουμε και με 13 πόντους καταφέραμε και καλύψαμε τη διαφορά και βρεθήκαμε ένα πόντο πίσω. Ήταν μια στιγμή αδράνειας δικιά μας που δεν κάναμε φάουλ στα τελευταία 23 δευτερόλεπτα. Έγινε ένα δύσκολο σουτ το έβαλε και δεν ξέρω αν το είχε σχεδιάσει και ο κόουτς αλλά πρέπει να πούμε συγχαρητήρια στον Ντούβνιακ για το καλάθι που πέτυχε. Συγχαρητήρια στον ΑΓΟΡ και καλή συνέχεια». 


Από πλευράς παικτών ο Λάρι Τέρνερ του Απόλλωνα τόνισε : «Σήμερα χάσαμε το παιχνίδι κάνοντας πολλά λάθη και χάνοντας πολλές βολές. Προσπαθήσαμε στην τρίτη περίοδο και τρέξαμε πολύ αλλά δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να γυρίσουμε πίσω να δούμε τι λάθη κάναμε και να προσπαθήσουμε να μην τα επαναλάβουμε στα επόμενα παιχνίδια». 

Ενώ ο Ούρος Ντούβνιακ από το Ρέθυμνο είπε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και εμείς ξέραμε ότι είναι καλή ομάδα και έχει κερδίσει τρία παιχνίδια συνεχόμενα. Περιμέναμε ότι θα ξεκινήσουν δυνατά το παιχνίδι και αυτό έκαναν. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ήμασταν συγκεντρωμένοι ακριβώς σε ότι είχαμε πει στο σκάουτινγκ για την προετοιμασία του παιχνιδιού ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν καλοί στο τρίτο δεκάλεπτο και έπρεπε να τελειώσουμε το παιχνίδι αλλά δυστυχώς κάναμε κάποια λάθη ανεπίτρεπτα. Αυτό που μετράει είναι η νίκη και καταφέραμε και κερδίσαμε». 
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.