Ρέθυμνο Aegean | Σκέψεις για αλλαγές στο ρόστερ του, (video).



Η ήττα του Ρέθυμνο Aegean από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ κρίνεται απόλυτα φυσιολογική και επακόλουθο της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων. Ο τρόπος, όμως, που ήρθε και η διαφορά των 42 πόντων (92-50) ενόχλησαν το τεχνικό επιτελείο, με τον Στέργιο Κουφό να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη τύπου.




Ο 48χρονος τεχνικός επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «Ίσως να ήμασταν λίγο καλύτεροι, αν υπήρχε κι ένας δημιουργός. Τη δημιουργία μπορεί να τη δώσει ένας παίκτης, πέρυσι είχαμε δύο (Ράιτ και Κρίστμας), φέτος κανέναν». Συνεπώς, τα πάντα είναι ανοιχτά σχετικά με τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ και μία ενδεχόμενη αλλαγή φαντάζει πολύ πιθανή. Από την άλλη, όμως, τα οικονομικά δεδομένα είναι συγκεκριμένα και οι ποιοτικοί παίκτες που υπάρχουν στην αγορά ελάχιστοι.

Μπορεί αυτό το διάστημα να «κόβονται» παίκτες από το NBA, αλλά το να κινηθεί το Ρέθυμνο προς αυτή την κατεύθυνση κρίνεται πάρα πολύ δύσκολο.

Ο Μπίλλυ Γουάιτ έδειξε πως δεν έχει προσαρμοστεί στα θέλω του προπονητή του, όντας ένας παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις μονάχα στο ανοικτό γήπεδο. Κάπου εδώ ταιριάζει και η δήλωση του Κουφού πως δεν υπάρχει ένας δημιουργός. Ένας παίκτης που θα ανοίξει το ρυθμό, θα τρέξει στον αιφνιδιασμό και είτε θα τελειώσει επιθέσεις, είτε θα εκμεταλλευτεί τους συμπαίκτες του.

Ο Τζέι Κόβαν Μπράουν ήρθε με εξαιρετικές συστάσεις από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα ως ένας εξαιρετικός δημιουργός αλλά και σκόρερ. Ο νεαρός Αμερικανός έχασε σημαντικό μέρος της προετοιμασίας λόγω τραυματισμού, ενώ η ατυχία τον «χτύπησε» και στην πρεμιέρα με τον Κολοσσό, όταν αποχώρησε με βαρύ διάστρεμμα στον αστράγαλο. Στη συνέχεια έλειψε από το ματς με τον Άρη και στη μετέπειτα απουσίαζε από τις περισσότερες προπονήσεις πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη αλλά κανένας προπονητής δεν μπορεί να στηριχτεί σε ένα παίκτη με προβλήματα τραυματισμών και έλλειψη διάθεσης. Πολύ περισσότερο όταν αποτελεί τον βασικό πλέι μέικερ της ομάδας.

Συνεπώς, για τους δύο παραπάνω παίκτες «χτυπάει ο κώδωνας του κινδύνου» και είτε θα προσπαθήσουν άμεσα να αντιστρέψουν την εις βάρος τους εικόνα, είτε ένας εκ των δύο θα αποτελέσει παρελθόν. Κάτι τέτοιο πολύ δύσκολο θα συμβεί πριν το ματς της Κυριακής κόντρα στον Ηλυσιακό, στο οποίο αμφότεροι θα περάσουν το πλέον κρίσιμο «τεστ».
rethnea.gr
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.