ΟΦΗ | Αποχαιρέτησε το Κύπελλο από το Περιστέρι (59-71).

Ολοκληρώθηκε το ταξίδι του ΟΦΗ στο Κύπελλο καθώς ηττήθηκε με 59-71 από το Περιστέρι στο κλειστό του ΒΑΚ και αποχαιρέτισε το θεσμό. 
Η ηρακλειώτικη ομάδα για ένα ημίχρονο κοίταξε στα ίσα τον αντίπαλό του που κατέβηκε χωρίς ξένους και με νεαρούς κατά κύριο λόγο στη σύνθεσή του, αλλά ένα τρίλεπτο ολιγωρίας στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν αρκετό για να ξεφύγει το Περιστέρι και να φτάσει άνετα στη νίκη-πρόκριση.

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για τον ΟΦΗ, ο οποίος βρέθηκε να προηγείται με 10-2 στο 3’:25’’. Με πίεση σε όλο το γήπεδο το Περιστέρι ροκάνισε τη διαφορά και μείωσε σε 17-15 στο δεκάλεπτο. Εκμεταλλευόμενο δε την έλλειψη πλέι μέικερ στην ομάδα του ΟΦΗ κατάφερε να πάρει και τα ηνία με 19-24 στο 13’. Οι παίκτες του Φώτη Τακιανού, ωστόσο, δεν τα παράτησαν. Με άμυνα ζώνης κρατήθηκε κοντά στο σκορ και το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 33-33.

Μέσα σε τρία λεπτά ο ΟΦΗ γκρέμισε ό,τι έχτιζε σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Χαλάρωσε στην άμυνα και επέτρεψε στο Περιστέρι με ένα γκολ φάουλ του Κανονίδη και τρία τρίποντα από τους Πετρούλα, Παπαντωνίου και Ζούμπο να προηγηθεί με 35-45 στο 13’:40’’.

Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο διατηρώντας σταθερά μία διαφορά ασφαλείας. Στην τελευταία του προσπάθεια ο ΟΦΗ να ξαναμπεί στο ματς μείωσε  σε 47-53 στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, αλλά με δύο διαδοχικά τρίποντα των Παπαντωνίου και Κανονίδη η διαφορά ανέβηκε και πάλι στους 12 πόντους (47-59) στο 33’ και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε.

ΟΦΗ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 59-71
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-15, 33-33, 41-51, 59-71
Διαιτητές: Μάνος, Καλδίρης, Μπίκας

OΦΗ (Τακιανός): Τσερκιτζόγλου 9 (1), Πετράκης 15 (3), Ζερβουδάκης, Τραïανός 8, Γαλυφιανάκης, Καραδολάμης 15 (2),Σιώπης, Κιτσούλης 5, Μπαλάφας 4, Παπαδάκης, Γιακουμάκης, Ντοϊτσίνοφ 3.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Koυστένης): Παπαντωνίου 13 (2), Ζούμπος 11 (3), Μάντζαρης, Κομποδιέτας 6 (1),Ψαρόπουλος 6, Κανονίδης 19 (1), Πέτρουλας 8 (1), Μελισσαράτος 8.

Ικανοποιημένος έμεινε ο Φώτης Τακιανός από την εμφάνιση των παικτών του στο σημερινό ματς Κυπέλλου κόντρα στο Περιστέρι
Ο τεχνικός του ΟΦΗ ευχαρίστησε επίσης τον κόσμο της ομάδας για την υποστήριξή του.

«Συγχαρητήρια στο Περιστέρι για τη νίκη και του εύχομαι καλή συνέχεια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στους παίκτες μας. Μέσα στο παιχνίδι έδωσαν το 100%. Είναι η τρίτη φορά που παίζουμε διπλό. Δεν έχουμε δουλέψει ακόμη κάποια κομμάτια στην επίθεση μας. Είχαμε ένα αντίπαλο που είναι πιο έτοιμος απο εμάς. Δεχθήκαμε πολλά ανοιχτά σούτ. Παίξαμε άμυνα ζώνης απο ανάγκη, καθώς είχαμε φάουλ. Δεν είχαμε και τις αναπνοές που θέλαμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας συμπαραστάθηκε.

Είμαστε ακόμη υπο κατασκευή. Μας λείπουν δυο παικτες απο το ρόστερ μας.Χρειαζόμαστε ακόμη πολλή δουλειά.Δεν λειτουργήσαμε σωστά ατομικά. Δεν είναι θέμα ενός παίκτη. Χάσαμε πολλά ριμπάουντ ενώ ήμασταν στις ίδιες θέσεις με τον αντίπαλο. Έχουμε ένα έλλειμα, αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο, βάση των συνθηκών. Η εικόνα της ομάδας να είστε σίγουροι ότι θα βελτιωθεί», τόνισε ο κ. Τακιανός που επιβεβαίωσε την μεταγραφή του Βουκαντίνοφ (έρχεται την Παρασκευή): «Είμαστε πολύ κοντά. Εχει ισχυρή θέληση να ενταχθεί σε εμάς».
nea kriti.gr-gentikoyle.gr
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.