ΕΚΑΣΚ | Η προκήρυξη του πρωταθλήματος Εφήβων, Παίδων.

Η ΕΚΑΣΚ γνωστοποίησε την προκήρυξη του  πρωταθλήματος Εφήβων,Παίδων της Ένωσης, που θα ξεκινήσουν  Σάββατο 6 ή Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012.

Όλες οι προκηρύξεις τοπικών και Εθνικών Κατηγοριών, βρίσκονται στην ενότητα "προκηρύξεις", κάτω δεξιά, κυκλωμένη με κίτρινη γραμμή.

Αναλυτικά η προκήρυξη αναφέρει:


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΕΦΗΒΩΝ - ΠΑΙΔΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012-2013
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/99,  του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2012 – 2013 της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ  2012 - 2013 της Ε.Ο.Κ.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
τα Πρωταθλήματα Κρήτης Παίδων - Εφήβων αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, με τους παρακάτω όρους:

ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα σωματεία που είναι γραμμένα στη δύναμη της Ε.ΚΑ.Σ.Κ.. Με απόφαση της έκτακτης Γ.Σ. της 24.8.1998, δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό έχουν και όσα νέα σωματεία υποβάλλουν στην Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μέχρι την προηγουμένη της κληρώσεως των πρωταθλημάτων δικαιολογητικά από τα οποία να προκύπτει η εγγραφή των νέων σωματείων στη δύναμη της Ε.Ο.Κ. και της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., μαζί με έγγραφη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό.
ΑΡΘΡΟ 2ο ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τα σωματεία που προκρίνονται στην δεύτερη φάση έχουν δικαίωμα να συμπεριλάβουν από την δύναμή τους δυο (2) αθλητές που δεν είχαν δηλωθεί στην πρώτη φάση ή είχαν δηλωθεί στην δεύτερη ομάδα του σωματείου,  στην ομάδα που συνεχίζει.

ΑΡΘΡΟ 3ο ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Οι κληρώσεις των αγώνων θα γίνουν στις 9 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Κυριακή, στα γραφεία της Ε.ΚΑ.ΣΚ.  (Οδός Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο) και ώρα 12.00 παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.
            Η έναρξη των αγώνων θα γίνει το Σάββατο 6 ή Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012.


ΑΡΘΡΟ 4ο  ΣΥΣΤΗΜΑ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ.

1η  ΦΑΣΗ

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι:1. ΑΣΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, 2.ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 3.ΑΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 4.ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, 5. ΟΦΗ, 6.ΓΣΗ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ, 7. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 8. ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑ, 9. ΓΑΣ ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ, 10. ΑΟ ΚΥΔΩΝ, 11.ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ, 12. ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, 13.ΕΡΜΗΣ ΧΑΝΙΩΝ και  θα χωριστούν σε δύο (2) ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια   ως  εξής:
                                     
             Α όμιλος  (ΔΥΣΗ)                                                        Β όμιλος  ( ΑΝΑΤΟΛΗ)
            Α.Ο.ΚΥΔΩΝ                                                                   Α.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
            Α.Γ.Ο. ΡΕΘΥΜΝΟΥ                                                        Α.Ο. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
            Γ.Σ.Κ. ΕΡΜΗΣ ΧΑΝΙΩΝ                                                 

Οι ομάδες που τερμάτισαν στις δυο πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα Εφήβων περιόδου 2011-12 (Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ και ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ) θα κληρωθούν σε διαφορετικό όμιλο.
Οι υπόλοιπες ομάδες του Ηρακλείου θα συμπληρώσουν τους ομίλους μετά από κλήρωση και θα  συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί. Στην 2η  Φάση προκρίνονται  οι  τρεις  πρώτες ομάδες  κάθε ομίλου.

 2η ΦΑΣΗ
Στη φάση αυτή προκρίνονται  οι τρεις (3) πρώτες ομάδες κάθε ομίλου όπου θα συγκροτήσουν ένα όμιλο των έξι (6), και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί. Oι ομάδες που συναντήθηκαν στην Α΄ Φάση δεν θα αγωνιστούν ξανά, αλλά θα μεταφέρουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα τους και στη φάση αυτή.
Πρωταθλήτρια ομάδα αναδεικνύεται η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία.

Οι αγώνες για το πρωτάθλημα Εφήβων θα ορίζονται και Δευτέρα, ανάλογα και εφόσον ζητηθεί εγγράφως έως και την ήμερα της  κλήρωση του πρωταθλήματος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σωματεία Εθνικών κατηγοριών και μόνο, όταν αγωνίζονται εκτός έδρας.


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ

Επιτρέπεται στα σωματεία η συμμετοχή και 2ης ομάδος στο πρωτάθλημα Παίδων, υπό την προϋπόθεση ότι το σωματείο θα καλύπτει τα έξοδα αμοιβών, ημεραργιών και μετακινήσεων  διαιτησίας και γραμματείας όλων των αγώνων της (εντός και εκτός έδρας) στη προκριματική φάση. Οι δευτέρες ομάδες θα αγωνιστούν σε διαφορετικό όμιλο από τις πρώτες. Και οι δυο ομάδες κάθε σωματείου θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα  με ονομαστική κατάσταση θεωρημένη από την ΕΚΑΣΚ, η οποία  θα συνοδεύεται από τα δελτία των αθλητών ή με πιστοποιητικά γέννησης και φωτογραφία μέχρι τις 30/11/2012. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές.

Α. ΦΑΣΗ
Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή  στο πρωτάθλημα είναι : 1. ΑΣΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, 2. ΑΟ ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ, 3. ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΑΣ, 4. ΠΕΔΙΑΔΑ ΑΟ, 5.ΑΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 6. ΑΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ, 7. ΑΓΟΡ 1, 8, ΑΓΟΡ 2, 9. ΟΦΗ,10. ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣΗ, 11. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 12. ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ, 13. ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑ, 14. ΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, 15. ΓΑΣ ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ, 16. ΑΟ ΚΥΔΩΝ, 17. ΑΟ ΔΕΙΛΙΝΟ, 18. ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1, 19. ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2, 20. ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, και   θα χωριστούν σε τρεις (3) ομίλους  με γεωγραφικά κριτήρια  ως  εξής:
           
   Α όμιλος                                               Β όμιλος                                                Γ΄ όμιλος
Α.Ο. ΚΥΔΩΝ                                          ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑ                                       Α.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Α.Ο. ΑΚΡΩΤΗΡΙ                                     ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ (1)                                Α.Ο. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (1)                              ΑΣΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ                                ΠΕΔΙΑΔΑ ΑΟΧ
ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ                                                                                                            Α.Ο. ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ      
                                   
Οι υπόλοιπες ομάδες θα κατανεμηθούν στους ομίλους με κλήρωση και ορισμό από την Ε.Π/ΕΚΑΣΚ, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα των μετακινήσεων των σωματείων, την έλλειψη αγωνιστικών χώρων, καθώς και την έλλειψη γραμματείας, σε ορισμένες περιοχές, και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.    
Β. ΦΑΣΗ
Στη φάση αυτή προκρίνονται  οι δυο (2) πρώτες ομάδες κάθε ομίλου όπου θα συγκροτήσουν ένα όμιλο των έξι (6), και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.
Πρωταθλήτρια ομάδα αναδεικνύεται η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία.

 

ΑΡΘΡΟ 5ο  ΕΠΑΘΛΑ - ΒΡΑΒΕΙΑ

Οι Πρωταθλήτριες Ομάδες της Κρήτης Παίδων - Εφήβων μετέχουν στους αγώνες για τα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.  Στις Πρωταθλήτριες Ομάδες θα απονεμηθούν κύπελλα και στους αθλητές τους διπλώματα. 

ΑΡΘΡΟ 6ο   ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.Κ.
Η συγκρότηση - λειτουργία των μικτών ομάδων Ε.ΚΑ.Σ.Κ. θα γίνεται σύμφωνα με τα αρ. 99 και 100, των Κανονισμών αγώνων και Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ και τις άλλες διατάξεις που αναφέρονται στον Νόμο 2725/99 περί κλιμακίων Εθνικών Ομάδων.
ΑΡΘΡΟ 7ο  ΓΕΝΙΚΑ
Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος που δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της ΕΟΚ και δεν καθορίζεται από τη παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που χρειάζεται αποσαφήνιση και για τη συμπλήρωση τυχόν κενών που θα εμφανιστούν κατά την εφαρμογή των διατάξεων, η αρμοδιότητα ρύθμισης ανήκει στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μετά από σχετική πρόταση της Ε.Π.
Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχουν την αυτή ισχύ με τις διατάξεις που διασαφηνίζουν ή συμπληρώνουν και είναι άμεσα εφαρμόσιμες.


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.