Εργοτέλης Β. Γιαννουλάκης | Θα ήταν αμαρτία η προσπάθεια δύο ετών να πεταχθεί και να πάει η ομάδα, ξανά στο τοπικό.

Μπορεί στον ποδοσφαιρικό Εργοτέλη όλα να κυλούν ρολόι σε ότι έχει να κάνει με το οικονομικό κομμάτι όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και στο τμήμα μπάσκετ του Εργοτέλη όπου αντιμετώπισε μεγάλη οικονομική δυστοκία τη φετινή χρονιά στη Γ΄ Εθνική.

Ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ του Εργοτέλη κ. Βαγγέλης Γιαννουλάκης μίλησε στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6 για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα του καθ΄όλη την διάρκεια της χρονιά εκφράζοντας και το παράπονο του ότι δεν είχε την ανάλογη στήριξη από τον Ερασιτέχνη Εργοτέλη και τον πρόεδρο του Απόστολο Παπουτσάκη που πέρυσι στάθηκε ενεργά αρωγός στην προσπάθεια του μπασκετικού Εργοτέλη .

Ο κ. Γιαννουλάκης τόνισε ότι ο Εργοτέλης όπως και άλλα σωματεία της Γ΄ Εθνικής έχουν ξεχαστεί και από την πολιτεία από την οποία δεν πήραν καθόλου χρήματα φέτος για τις μετακινήσεις και αυτό μεγάλωσε ακόμη περισσότερο το οικονομικό πρόβλημα στην ομάδα.

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα ο κ. Γιαννουλάκης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να επανεκτιμηθεί ουσιαστικά ο ρόλος του τμήματος μπάσκετ του Εργοτέλη και να παρθούν αποφάσεις για το σε ποια κατηγορία μπορεί να αγωνίζεται η ομάδα τη νέα χρονιά ανάλογα και με τα οικονομικά δεδομένα που θα υπάρχουν για το τμήμα μπάσκετ.

Τέλος ως μέλος της νέας διοίκησης της ΕΚΑΣΚ ο κ. Γιαννουλάκης επεσήμανε ότι προτεραιότητα της Ένωσης θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη του μπάσκετ στην Κρήτη.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του κ. Γιαννουλάκη στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6:

Για την αγωνιστική παρουσία του Εργοτέλη στο πρωτάθλημα που πέρασε αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που πρόεκυψαν στην πορεία: «Κοιτάξτε ο Εργοτέλης ολοκλήρωσε μια διετία πορεία στη Γ΄ Εθνική και καταξιώθηκε στην κατηγορία. Πετύχαμε την σωτηρία σχετικά νωρίς και αν δεν έφευγαν κάποια παιδιά στο τέλος μπορούσαμε να κυνηγήσουμε την άνοδο. Σε αυτό πάντως δεν πίστεψαν πολλοί.

Ο σχεδιασμός πέτυχε απόλυτα, ο Εργοτέλης καθιερώθηκε στη Γ΄ Εθνική και αν υπήρχε μια συμπαράσταση η ομάδα μπορούσε να πάει παραπάνω. Υπάρχουν κάποια προβλήματα που δεν είναι τόσο σημαντικά όμως έχουμε πέσει σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο . Υπολογίσαμε σε κάποια χρήματα από την Ομοσπονδία αλλά δεν πήραμε δραχμή. Επίσης υπάρχει και ένα σημαντικό θέμα προς το πρόσωπο μου σε ότι έχει να κάνει με το θέμα της υποστήριξης της ομάδας μπάσκετ από τους ανθρώπους του Εργοτέλη.»

Για το πόσο είναι το άνοιγμα για τη σεζόν που μας πέρασε και το αν υπήρχε η ανάλογη στήριξη από τον Απόστολο Παπουτσάκη όπως την περσινή σεζόν: «Η λειτουργία του μπάσκετ ανήκει στον Ερασιτέχνη Εργοτέλη. Η ομάδα διοικήται από μια επιτροπή μπάσκετ αλλά υπερκείμενος όλων είναι ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και πρόεδρος της ΠΑΕ ο κ. Απόστολος Παπουτσάκης. Την πρώτη χρονιά ο κ. Παπουτσάκης υπερέβαλε εαυτόν και βοήθησε την επιτροπή με περισσότερα χρήματα από αυτά που έπρεπε. Το πρόβλημα έχει να κάνει με την δεύτερη χρονιά όπου δεν είδα την ανάλογη υποστήριξη από τον κ. Παπουτσάκη.



Η ομάδα δεν ανήκει στον Γιαννουλάκη αλλά σε όλο τον Εργοτέλη. Το άνοιγμα της ομάδας είναι 35.000 ευρώ για να εξοφλήσει τη φετινή χρονιά. Αυτό υπερκαλύπτεται από τα χρήματα που μας υποσχέθηκε ο Εργοτέλης και ο κ. Παπουτσάκης εκτός και αν έρθουν τα χρήματα των μετακινήσεων. Το πρόβλημα στον Εργοτέλη είναι ότι δεν έχει εκτιμηθεί το τμήμα μπάσκετ όπως θα έπρεπε. Έχουμε μια στεναχώρια, μια πίκρα για την ομάδα μπάσκετ και επειδή υπήρξαν κάποια δημοσιεύματα που με στεναχωρήσανε,  ότι είχαμε υποσχεθεί προσπαθήσαμε να το κάνουμε πράξη και ξεπεράσμε τον εαυτό μας σε μεγάλο βαθμό.

Στη φετινή πορεία της ομάδας κάποιοι υπερέβαλαν εαυτό και κάποιοι παίκτες ντόπιοι έπαιξαν απλήρωτοι και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό όπως και ο προπονητής της ομάδας. Ο μπασκετικός Εργοτέλης αυτή την στιγμή έχει 150 οικογένειες και όταν λέμε ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε κάποιους φιλάθλους αυτό πρέπει να γίνεται.»

Για την επόμενη ημέρα στο μπασκετικό Εργοτέλη: «Το πιο σημαντικό από όλα είναι να εκτιμηθεί ο ρόλος του τμήματος. Τα οικονομικά προβλήματα υπάρχουν και θα υπάρχουν. Ο Εργοτέλης δεν ανήκει σε εμένα , πρέπει να πάρουμε από κοινού μια απόφαση για το τμήμα μπάσκετ. Θα ήταν αμαρτία η προσπάθεια δύο ετών να πεταχθεί και να πάει ξανά στο τοπικό. Αν δεν βρώ την αναταπόκριση υπάρχει μια σκέψη στον Εργοτέλη για να πάμε στο τοπικό. Λέμε ότι θέλουμε να στηρίξουμε τις υποδομές αλλά καλό είναι και οι υποδομές να αξιοποιούνται.

Σκέψεις υπάρχουν πολλές και προσπάθειες θα γίνουν. Το εφηβικό του Εργοτέλη κατέλαβε φέτος την 4η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και υπάρχουν και αθλητές που καλούνται στις Εθνικές ομάδες. Υπάρχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά στο Ηράκλειο και είναι άδικο να τους κόψουμε το μέλλον.»

Για την παρουσία του στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΑΣΚ και τους στόχους που υπάρχουν: «Η προηγούμενη διοίκηση με την βοήθεια των σωματείων μάζεψε πολύ τα οικονομικά της ΕΚΑΣΚ. Η νέα διοίκηση οφείλει να προχωρήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη του μπάσκετ στην Κρήτη. Σε όλη την Κρήτη ασχολούνται πολλά παιδιά με το μπάσκετ και κάποια στιγμή το άθλημα πρέπει να καθιερωθεί στη συνείδηση των Κρητικών.»
sporfm.gr

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.