Ο ΟΦΗ κέρδισε τον Απόλλωνα Π. με 94-85 και έκλεισε με νίκη στην Α2.

Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις την φετινή σεζόν, η ομάδα μας επικράτησε επί του Απόλλωνα Πατρών με 94-85, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α2, που τον βρίσκει κοντά στις κορυφαίες θέσεις της κατηγορίας.Την αποχώρησή του μετά από 5 χρόνια παρουσίας στην ομάδα μας  ανακοίνωσε ο Σάκης Παναγάκης...


Παράλληλα με την νίκη επί της ομάδας από την Πάτρα, έγινε ο ρυθμιστής της ανόδου, αφού η ομάδα του Απόλλωνα, ισοβάθμησε στην 2η θέση, με άλλες δυο ομάδες.Η αγαπημένη μας ομάδα ισοβάθμησε στην 6η θέση της βαθμολογίας με τον Αρκαδικό.
Πρωταγωνιστής της ομάδας μας ήταν ο  Ανδρέας Σιζόπουλος, σημειώνοντας  26 πόντους, τους 15 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο.
Αγωνιστικά η ομάδα μας ξεκινώντας εντυπωσιακά, ,στηριζόμενοι στο περιφερειακό τους σουτ και ειδικότερα  του Σιζόπουλου, «έχτισαν» γρήγορα διαφορά ( 24-10 στο 8’),με την πρώτη περίοδο να λήγει στο +13 (30-17).
Με το "γκάζι πατημένο" και στο δεύτερο δεκάλεπτο και με σερί 8-0, έφθασε στο +21 ( 38-17,στο 13’).Η φυσιολογική χαλάρωση των παικτών του Χουγκάζ ,αλλά και η έξοδος Σιζόπουλου,επέτρεψε στον Απόλλωνα να ροκανίσει λίγο τη διαφορά, πλησιάζοντας στους 10 πόντους ( 45-35 στο 19’).Το ημίχρονο έκλεισε στους +13 50-37, ίδια διαφορά με το πρώτο δεκάλεπτο.
Η εικόνα του αγώνα παρέμεινε η ίδια και στην επανάληψη.Η αγαπημένη μας ομάδα στηριζόμενη στην καλή της άμυνα και  διατηρώντας το περιφερειακό της (εύστοχο) σουτ, διεύρυνε την διαφορά στους +18 (72-54) στο τρίτο δεκάλεπτο.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο όλα Ίαν κριθεί, αν και η ομάδα μας χαλάρωσε λίγο (91-84), ήρθε  τρίποντο  του Σιζόπουλου να αποκαταστήσει την τάξη ( 94-84) και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος,  χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις.


ΟΦΗ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 94-85
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:  30-17, 50-37, 72-54, 94-85
Διαιτητές:  Πουρσανίδης Γ-Πανταζής-Συμεωνίδης
ΟΦΗ (Χουγκάζ): Κερασοβίτης 4, Λιούις 4, Ορφανός 12 (1), Παπανικολάου,  Σιζόπουλος 26 (6), Παναγάκης 12 (2 τρ., 9 ασ.), Καραδολάμης 19 (4), Μπαλάφας 6, Κατιάκος 11.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Βετούλας): Αργυρόπουλος 24 (2 τρ., 8 ασ.), Καπερώνης , Πέτροβιτς  16 (2), Πετρόπουλος 14 (4), Θανόπουλος, Λιανός 6 (1), Δανιήλ 2,  Βιρίγεβιτς  7, Σταμόπουλος, Λυμπέρης 5 (1), 


Αποχωρεί από τον ΟΦΗ ο Σ.Παναγάκης.

Την αποχώρηση του από τον ΟΦΗ μετά από 5 χρόνια παρουσίας στην ομάδα ανακοίνωσε ο Σάκης Παναγάκης.

Ο 29χρονος πλέι-μέικερ βάζει τέλος εποχής στην καριέρα του με τον ΟΦΗ όπου έζησε αρκετές χαρές καθώς έζησε την άνοδο της ομάδας μέχρι την Α2 από την Γ΄ Εθνική όπου και βρισκόταν.

«Μετά από 5 χρόνια σε αυτό το γήπεδο και σε αυτή την πόλη πρέπει να αποχωρήσω. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Ξημέρη που με έφερε εδώ και φόρεσα την φανέλα αυτής της μεγάλης ομάδας που λέγεται ΟΦΗ. Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα που φόρεσα την φανέλα του ΟΦΗ. Αν είχαμε κερδίσει τα μισά ματς που χάσαμε στο πόντο θα είχαμε εκπληρώσει και το μεγάλο στόχο που βάλαμε στην αρχή. Είναι ένα τέλος εποχής για τον κορμό της ομάδας» ήταν τα πρώτα λόγια του Σάκη Παναγάκη που στην συνέχεια αναφέρθηκε στους  λόγους που αποχώρησε από τον ΟΦΗ προσθέτοντας:«Τα πέντε χρόνια που έζησα στον ΟΦΗ είναι βαθιά ριζωμένα στην καρδιά μου και θα τα θυμάμαι για πάντα. Αν υπήρχε  στην ομάδα μία σταθερή κατάσταση και μία προοπτική θα το σκεφτόμουν να παραμείνω. Όμως υπάρχει και μία προσωπική ζωή και κάποιοι άνθρωποι εξαρτώνται από εμένα. Μίλησα με την διοίκηση και τους έχω κάνει γνωστή την απόφαση μου.Από την συζήτηση μαζί τους κατάλαβα ότι η ομάδα έχει μπει σε ένα αδιέξοδο και υπάρχει ένα πρόβλημα στο όραμα της. Λείπει η δίψα με την φλόγα για το μέλλον. Αυτό φαινόταν και από τον κόσμο, καθώς σε πολλά παιχνίδια παίζαμε με την μάνα μου, την θεία μου και τους συγγενείς μας. Δεν είναι το οικονομικό ο λόγος που φεύγω αλλά το κίνητρο  ότι δεν υπάρχει η φλόγα που υπήρχε τόσα χρόνια.»
ofibc.gr




Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

διάβασα οτι ο σάκης αναφέρθηκε στο οτι είναι το τέλος εποχής για τον κορμό της ομάδας.
τι εννοεί θα έχουμε κ άλλες αποχωρήσεις?

Ανώνυμος είπε...

ο τελευταίος να κλείσει τη πόρτα.
αυτό ισχύει γενικά για όλες τις ομάδες.