Ρέθυμνο Τένις & Sports Club | Τουρνουά μπάσκετ 3χ3


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Ρέθυμνο Τένις & Sports Club, διοργανώνει το τουρνουά μπάσκετ 3χ3, το οποίο τείνει να εξελιχθεί σε θεσμό.Στις εγκαταστάσεις του στον Λόφο της Υπαπαντής στα Μισίρια θα διεξαχθεί και η φετινή διοργάνωση, που αναμένεται να συγκεντρώσει αρκετά βλέμματα και το ενδιαφέρον αρκετών Ρεθυμνιωτών....

Και φέτος οι διοργανωτές έχουν συμπεριλάβει δύο κατηγορίες για το τουρνουά μπάσκετ 3χ3, την Open που έχουν δικαίωμα όποιοι και όποιες επιθυμούν και την κατηγορία άνω των 35 ετών.

Μέχρι στιγμής 12 ομάδες συνολικά έχουν δηλώσει συμμετοχή για να συμμετάσχουν στην διοργάνωση, ενώ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει την Τρίτη 1 Μαΐου. Τις δύο προηγούμενες χρονιές που το εν λόγω τουρνουά διεξήχθη μόνο στην κατηγορία Open, τον τίτλο είχε κατακτήσει ισάριθμες φορές η ομάδα των «Λιονταριών». Πολύ σημαντικό στοιχείο για το οργανωτικό κομμάτι αυτού του τουρνουά είναι πως οι διοργανωτές έχουν ζητήσει και σφυρίζουν όλα τα παιχνίδια αξιολογημένοι διαιτητές του Συνδέσμου Διαιτητών και Κριτών Κρήτης.

Τρόπος διεξαγωγής των αγώνων

Κάθε ομάδα συμμετέχει με 3-5 παίκτες, οι οποίοι δηλώνονται στην αρχή του τουρνουά, ενώ σε κάθε αγώνα θα παίζουν 3 και ένας θα δηλώνεται αναπληρωματικός. Στην κατηγορία 35+ θα παίζουν 3 και θα έχουν δυο αναπληρωματικούς. Κάθε παιχνίδι θα είναι διάρκειας 40 λεπτών μικτού χρόνου (δύο ημίχρονα των 20’) ή στους 31 πόντους. Ο τρόπος διεξαγωγής θα είναι με το σύστημα των ομίλων (ένας με όλους ) σε μονά παιχνίδια. Οι 4 πρώτοι από κάθε όμιλο θα παίξουν μεταξύ τους στην τελική φάση σε αγώνες νοκ-άουτ, σε ταμπλό των 8 όπου θα τοποθετηθούν ανάλογα με τη θέση που θα κατακτήσουν.

Ο αριθμός των ομάδων σε κάθε όμιλο θα είναι ανάλογα με τη συμμετοχή.
Οι μέρες διεξαγωγής θα είναι Τετάρτη 20:00 με 23:00 και Σάββατο 17:00 με 22:00 σε γήπεδο με σκιά. Η διάρκεια του τουρνουά θα είναι ανάλογη με τη συμμετοχή και η ημέρα του τελικού θα ανακοινωθεί μετά την λήξη της πρώτης φάσης των ομίλων.
Κατά τη διάρκεια των αγώνων όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιούν το
γυμναστήριο, την πισίνα και τα αποδυτήρια-ντουζ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Κατηγορίες συμμετοχών:
1) Κατηγορία Open:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άντρες και γυναίκες από 18 ετών και άνω, με ή χωρίς δελτίο σε ομάδα.
2) Κατηγορία άνω των 35 ετών:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άντρες και γυναίκες άνω των 35 ετών, με ή χωρίς δελτίο σε ομάδα.
Με τη δήλωση συμμετοχής θεωρείται δεδομένη η αποδοχή των κανονισμών και του τρόπου διεξαγωγής.
Υποχρεώσεις ομάδων:
• Κάθε ομάδα πρέπει να έχει ένα όνομα.
• Ο αρχηγός πρέπει να δηλώσει μέχρι 5 παίχτες και μπορεί να κάνει αλλαγές μέχρι την ημέρα
συμπλήρωσης της 3ης αγωνιστικής. Αλλαγές παιχτών μετά ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ.
• Όλοι οι παίχτες των ομάδων πρέπει να προσκομίσουν πρόσφατη ιατρική βεβαίωση και να υπογράψουν τη δήλωση συμμετοχής.
• Παρακαλούνται όλες οι ομάδες να τηρήσουν αυστηρά το πρόγραμμα διεξαγωγής των αγωνιστικών, το οποίο θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 25 Απριλίου. Ομάδα που δεν θα προσέλθει σε προγραμματισμένο αγώνα θα χάνει το παιχνίδι. Ανάβολες αγώνων δεν θα γίνονται δεκτές.
• Κάθε ομάδα πληρώνει όλους τους αγώνες της Α΄φάσης με την πρώτη της εμφάνιση. Η συμμετοχή για κάθε αγώνα είναι 12 ευρώ/ ομάδα.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
τηλέφωνο: 2831056600,
κινητό: 6944563764
facebook: Rethymno Tennis & Sports Club
site: www.Rethymnosportsclub.gr
email: info@Rethymnosportsclub.gr
twitter: @Rethymnosports
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.