Ηράκλειο | Μ.Σηφομιχελάκης: “Δικαίωση για τη μεθοδική δουλειά”.

Οκτώ χρόνια είχε να πανηγυρίσει μετάλλιο το «Ηράκλειο» σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα κι όπως είναι φυσιολογικό, η χαρά για την τρίτη θέση των παίδων στα τελικά της Καλαμπάκας θα κρατήσει για πολλές μέρες....

Η ομάδα που «έχτισε» ο Μάνος Σηφομιχελάκης με τη βοήθεια των συνεργατών του και τη στήριξη της διοίκησης, έφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα καθώς για ελάχιστους πόντους, έχασε το χρυσό μετάλλιο από τον Πανιώνιο.

«Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την πορεία της ομάδας και νιώθουμε δικαιωμένοι για τη μέθοδο δουλειάς που ακολουθούμε εδώ και χρόνια. Τα παιδιά αυτά μόχθησαν πολύ για να φθάσουν τόσο ψηλά και προσωπικά με έκαναν υπερήφανο που δούλεψα μαζί τους», τονίζει ο κ.Σηφομιχελάκης που χαρακτηρίζει την φετινή διοργάνωση ως την πιο αμφίρροπη των τελευταίων ετών: «Το φετινό πρωτάθλημα ήταν το πλέον ανταγωνιστικό εδώ και χρόνια, όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα. Η γενιά των ’96-‘97 είναι πολλά υποσχόμενη και θα φανεί στο μέλλον. Η τρίτη θέση δεν ήταν ταβάνι για την ομάδα μας. Μπορούσαμε και κάτι καλύτερο ωστόσο πιστεύω ότι μέτρησε η έλλειψη δύσκολων αγώνων σε επίπεδο Κρήτης. Οι ομάδες της Αθήνας για παράδειγμα δίνουν 60-70 ματς για να πάνε στα τελικά ενώ εμείς πολύ λιγότερα και σαφώς όχι τόσο δυνατά. Πάντως και μόνο ότι ισοβαθμήσαμε με τον Παναθηναϊκό και βγάλαμε εκτός μεταλλίων μια παραδοσιακή δύναμη όπως ο Μαντουλίδης, λέει πολλά».

Το «Ηράκλειο» θα προωθήσει τον βασικό κορμό της ομάδας αυτής την επόμενη σεζόν στην κατηγορία των έφηβων αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι η προώθηση των ταλέντων του στη μεγάλη ομάδα:

«Αναμφίβολα ο βασικός μας στόχος είναι να βγάλουμε αθλητές υψηλού επιπέδου και όχι η συλλογή μεταλλίων. Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας αλλά βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Τα παιδιά αυτά αλλά και αρκετά που έρχονται από πίσω, είναι ικανά να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα του συλλόγου στο μέλλον και να ανεβάσουν γενικότερα το τοπικό μπάσκετ. Η Κρήτη αποδεικνύει ότι στις αναπτυξιακές ηλικίες δουλεύει σωστά και αξίζει μεγαλύτερης προσοχής».

Η ομάδα του «Ηράκλειο» είχε ένθερμη υποστήριξη στην Καλαμπάκα από γονείς και παράγοντες, επιβεβαιώνοντας έτσι το άριστο κλίμα που την περιβάλλει.

«Σε αυτή τη διαδρομή που κάναμε μέχρι το χάλκινο μετάλλιο, οι γονείς των αθλητών και τα μέλη της διοίκησης ήταν αρωγοί μας. Θέλω όμως ειδικά να ευχαριστήσω τον άμεσο συνεργάτη μου Γιάννη Κυριάκογλου και τους εφόρους κ. Στρατάκη, Σπυριδάκη και Χαρωνιτάκη για τη συμβολή τους στην επιτυχία της ομάδας»,κατέληξε ο προπονητής του «Ηράκλειο».
patris.gr
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.