Φιλαθλητικός | Γράφει ιστορία με τον πρώτο του τίτλο στην ΕΚΑΣΚ.

Στο κλειστό της Ιεράπετρας έμελλε να γραφτεί η πιο χρυσή σελίδα της σύντομης –είναι η αλήθεια- διαδρομής του Φιλαθλητικού στο τοπικό μπάσκετ.Το Ηράκλειο συγχαίρει τον πρωταθλητή Κρήτης.Τι δηλώνει ο Ν.Δοξαστάκης...

Με πανηγυρικό τρόπο,η ομάδα του Ηρακλείου κατέκτησε τον πρώτο Παγκρήτιο τίτλο ανδρών στην ιστορία της και παράλληλα φυσικά εξασφάλισε το δικαίωμα να αγωνιστεί του χρόνου στη Γ’ Εθνική.

Δημητριάδης : "Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη".
“ Τελείωσε μια πάρα πολύ καλή σεζόν για μας και ασφαλώς, τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Καταφέραμε να παντρέψουμε την εμπειρία με το ταλέντο ορισμένων νεότερων αθλητών και λειτουργήσαμε ιδανικά, χωρίς καθόλου πίεση.Αρχικά είχα απορρίψει την πρώτη κρούση που μου έγινε το καλοκαίρι γιατί ήθελα να ξεκουραστώ όμως μετά τη δεύτερη προσέγγιση, δέχθηκα την πρόσκληση των ανθρώπων που τρέχουν την ομάδα. Ευχαριστώ όλους τους αθλητές για την προσφορά τους και ιδιαίτερα τους Δοξαστάκη, Κουμιανάκη, Χισκάκη που έχουν και οργανωτικό ρόλο στην ομάδα, όπως και τον έφορο κ. Καλώστο”, τόνισε ο κ. Δημητριάδης που αφιέρωσε τον τίτλο στις δυο του κόρες και στη σύζυγό του.

Απολαμβάνουν τις στιγμές
Τι και αν Χισκάκης, Κουμιανάκης, Φασουλάκης, Χωματάς, Νηστικάκης, Χαραλαμπάκης του Φιλαθλητικού είχαν πανηγυρίσει και παλαιότερα τίτλους με Εργοτέλη, ΓΕΗ, Δειλινό, Ηρόδοτο; Πανηγύρισαν τον πρώτο τίτλο του Φιλαθλητικού στην ΕΚΑΣΚ σαν να ήταν ο πρώτος τους μαζί με τους συμπαίκτες τους, ιδιαίτερα στα μπαρ του Ηρακλείου όπου συνεχίστηκαν οι πανηγυρισμοί. Μαζί τους δεν είχαν κύπελλο (θα τους δοθεί αργότερα) και ούτε μιλούσαν για την επόμενη μέρα. Οπως έλεγαν, θέλουν αυτές τις μέρες να γευτούν την επιτυχία και μετά θα εξετάσουν την περίπτωση να δηλώσουν συμμετοχή στην Γ’ Εθνική. Ολοι πάντως έχουν να λένε για τον Κουμιανάκη που και στους δύο τελικούς αγωνίστηκε σαν... έφηβος.
Μάλλον περνάει δεύτερη εφηβεία...
Α.Π.
patris.gr

  Το Ηράκλειο συγχαίρει τον Φιλαθλητικό.


Ο Όμιλος μας, εκφράζει τα συγχαρητήρια του στην Ομάδα του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ και ατομικά στον καθένα από όλους όσους συνετέλεσαν στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κρήτης.
Επίσης εύχεται σε όλα τα σωματεία να συνεχίσουν με ζήλο την προσπάθεια τους και στα επόμενα χρόνια. 
Η Επιτροπή Καλαθοσφαίρισης


Δεν θα πάρουμε ρίσκα”
Ο ΝΙΚΟΣ ΔΟΞΑΣΤΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ

Μόλις με την τρίτη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα ανδρών της ΕΚΑΣΚ, ο Φιλαθλητικός κατάφερε αυτό που αρκετές ομάδες ονειρεύονται και κυνηγούν επί δεκαετίες. Κατέκτησε με άνεση μάλιστα τον τίτλο και απέκτησε το δικαίωμα να αγωνιστεί του χρόνου στη Γ’ Εθνική.
Οι πανηγυρισμοί στις τάξεις της ομάδας καλά κρατούν ωστόσο σιγά σιγά πρέπει να ξεκινήσει και ο σχεδιασμός για τις αυξημένες υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν. Ολα φυσικά εξαρτώνται από το οικονομικό κομμάτι και τα αποτελέσματα των επαφών με τους χορηγούς που θα αναζητηθούν.
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο γιατί πολύ απλά δεν είχαμε θέσει ως αυτοσκοπό την κατάκτηση του τίτλου. Θέλαμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και όπου φθάσουμε. Κλείσαμε τα αυτιά μας στα σχόλια που ακούγαμε και προχωρήσαμε», τονίζει στην «Π» ο Νίκος Δοξαστάκης, μέλος της επιτροπής μπάσκετ του συλλόγου και ενεργός αθλητής της ομάδας.
Ο Φιλαθλητικός είναι γνωστός στον Ηρακλειώτικο αθλητισμό για τις επιτυχίες του τμήματος γυμναστικής που διαθέτει αλλά είναι σαφές ότι μπορεί πλέον μέσω του μπάσκετ να αναδειχθεί περισσότερο.
«Βρισκόμαστε στο στάδιο της προσέγγισης με τη διοίκηση του συλλόγου που δείχνει πρόθυμη να στηρίξει την προσπάθειά μας. Ασφαλώς και οι δυνατότητές της δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της ομάδας, οπότε πρέπει να απευθυνθούμε στους χορηγούς σε μια δύσκολη εποχή αναμφίβολα», επισημαίνει το στέλεχος του Φιλαθλητικού και καταλήγει : «Θα προχωρήσουμε σε έναν πολύ προσεκτικό σχεδιασμό και δε θα κάνουμε το λάθος να στηριχθούμε σε υποσχέσεις. Μόνο αν εξασφαλίσουμε τα χρήματα που απαιτούνται για τη συμμετοχή της ομάδας στη Γ΄Εθνική, θα κάνουμε το επόμενο βήμα. Δε θέλουμε να πάει χαμένος ο κόπος των παιδιών στο γήπεδο αλλά σε καμία περίπτωση δε θα πάρουμε επικίνδυνα ρίσκα».


To μυστικό της επιτυχίας του Φιλαθλητικού."neakriti.gr".

Πραγματικά είναι άξιο λόγου αυτό που πέτυχε φέτος ο Φιλαθλητικός με την κατάκτηση του τίτλου στα μόλις τρία χρόνια ύπαρξής του στο τοπικό πρωτάθλημα μπάσκετ των ανδρών.
Απέδειξε περίτρανα ότι μία καλά οργανωμένη προσπάθεια που στηρίζεται στη δύναμη της παρέας μπορεί να κάνει θαύματα. Άσχετά με το μέσο όρο ηλικίας της ομάδας που αποτέλεσε και το κύριο θέμα συζήτησης από τότε που στελεχώθηκε.
Ο Νίκος Δοξαστάκης, ο ιδρυτής αυτής της ομάδας, μίλησε στη «Ν.Κ.» για το πώς γεννήθηκε η ιδέα του Φιλαθλητικού, τη φετινή χρονιά, αλλά και το τι γίνεται από τώρα κι έπειτα με την άνοδο της ομάδας στη Γ’ Εθνική.
Αναφερόμενος στη φετινή χρονιά επισήμανε: «Η χρονιά δεν ξεκίνησε με το σκεπτικό να πάρουμε τα ο πρωτάθλημα. Πέρυσι κάναμε μία πολύ καλή οργάνωση, είχαμε καλά παιδιά, καλούς παίκτες, όπως ο Βαρνάβας που πήρε μεταγραφή στον Εργοτέλη. Είδαμε παιδιά που είχαν όρεξη να παίξουν, όπως ο Ουρανός και ο Μυλωνάκης. Έγινε καλή δουλειά, συνεργαστήκαμε σα μία παρέα και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν ήταν αυτοσκοπός το πρωτάθλημα, αλλά να περάσουν καλά τα παιδιά και από εκεί και πέρα εάν ερχόταν κάτι καλό δε θα λέγαμε όχι».
Πως ξεκίνησε, όμως η ιδέα του Φιλαθλητικού; «Υπήρχε ο Φιλαθλητικός ως ομάδα έχοντας μίνι και παιδικό τμήμα. Από τη στιγμή που υπήρχαν οι προϋποθέσεις με τις ακαδημίες ξεκίνησα κάτι που το έκανα περισσότερο γιατί ήθελα μία ομάδα να μη στηρίζεται σε παράγοντες μπαμπάδες και μαμάδες, αλλά σε αθλητές. Δεν ήθελα να παίζουν όσοι έχουν μέσο, αλλά αυτοί που αξίζουν. Έτσι ξεκίνησε», επισήμανε ο Νίκος Δοξαστάκης, ο οποίος πλέον έχει συνοδοιπόρους τον Μάνο Χισκάκη και τον Πέτρο Κουμιανάκη. «Με τον Μάνο γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια όπως και με τον Πέτρο. Όταν ξεκίνησε η ιδέα του Φιλαθλητικού ο Χισκάκης ήταν στον Ηρόδοτος. Του είχα πει ότι είχα σκοπό να ξεκινήσω αυτή την προσπάθεια μαζί με τον Μανόλη Μαλαμά και τον Ταξιάρχη Μουντράκη. Βγάλαμε την πρώτη χρονιά σαν παρέα και η δεύτερη ξεκίνησε με τη βοήθεια του Πέτρου και του Μάνου».
Σχολιάζοντας το μεγάλο μέσο όρο ηλικίας που είχε φέτος η ομάδα τόνισε: «Αυτό έγινε εξ ανάγκης. Όπως είπα ο Φιλαθλητικός έχει μόνο μίνι και παίδες και μία ομάδα δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο σε νεαρούς αθλητές. Τώρα σιγά-σιγά θα μπουν κάποια παιδιά από τα τμήματα υποδομής. Ήδη φέτος πήραν χρόνο συμμετοχής οι 15χρονοι Μαρίνος Μπελεφάνης και Παύλος Δέλτσος».

«Θα προσπαθήσουμε…»

Τώρα πλέον μπαίνει το μεγάλο ζήτημα της Γ’ Εθνικής. Με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα θα είναι πολύ δύσκολο για μία επαρχιακή ομάδα να σταθεί στις Εθνικές κατηγορίες. Γι’ αυτό και ο Νίκος Δοξαστάκης ήταν επιφυλακτικός στην απάντησή του. Όπως τόνισε, λοιπόν: «Από εδώ και πέρα θα συζητήσουμε με τον Πέτρο (Κουμιανάκη) και τον Μανόλη (Χισκάκη) και θα δούμε τι θα κάνουμε. Θέλει προσεκτικό σχεδιασμό. Θα μιλήσω και με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, θα ψάξουμε για χορηγούς, γενικά θα κάνουμε την προσπάθειά μας και θα δείξει που θα καταλήξουμε...».

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

dope o fila8litikos auto exw n pw mono

Ανώνυμος είπε...

Το αλλο με τον Τοτο το ξερεις???

Ανώνυμος είπε...

ME VIAGKRA?

Ανώνυμος είπε...

EXO SOVARES PLHROFORIES OTI OI PAIKTES TOY FILATHLITIKOY,EPAIRNAN PRIN APO KATHE MATS SUPERMADOLINH ME VIAGRA SE ROFHMA,GIAYTO ETREXAN SAN TRELOI.MALISTA PRIN APO TA MATS FONAZAN SE SPITI ATHLITI TOUS FILATHLOUS KAI KAPNIZAN PIPA POY PERIEIXE TIS PARAPANO OUSIES SE MORFH KAPNOU......

Ανώνυμος είπε...

Το μυστικο βρισκεται στην οδο καλοκαιρινου !! Ο νοών...νοείτω !!!

Ανώνυμος είπε...

ας σοβαρευτουμε λιγο ρε παιδια λοιπον σε αυτη την ομαδα τα παιδια ειχαν ΘΕΛΗΣΗ και για αυτο πηραν το πρωταθλημα. φημες λενε οτι ειχαν παρει απ την βασιλειαδου και τον δοκτορ ζιβαγκο διαφορα ματζουνια φτερα κοτας ζουμια χηνας τσαι απ τα ιεροσολυμα σπανακι απ τον ποπαυ πρασινο χυμο απ τον HULK 2με 3 στολες του SUPERMAN και οτι πριν το 2 τελικο καπιος εκανε ταξιδι αστραπη στην ΑΙΤΗ και εφερε 12 κουκλακια και τα τρυπουσαν την ωρα του αγωνα