Τα νέα των ομάδων Εθνικών κατηγοριών.

Ξεκινά τις προπονήσεις ο Πετγουέι, αρνήθηκε πρόταση της ιταλικής Καζάλε ο Κρίστμας.Στον ΟΦΗ παίκτες και το τεχνικό τιμ συγκεντρώνονται στο αποφασιστικό εκτός έδρας ματς του Σαββάτου με τον Ερμή Περάματος, φιλικό σήμερα με Ηράκλειο."Σέβομαι την απόφαση", λένε Μπάρδας-Σκαμνάκης.Το Ηράκλειο υποστηρίζει την ένσταση,, κρατά την νίκη ο Εργοτέλης....

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Ντιόντε Κρίστμας δεν έχουν περάσει απαρατήρητες εκτός συνόρων. Είναι λογικό, λοιπόν, να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων, με τελευταία υποψήφια την Ιταλική Καζάλε. Τελευταία, γιατί πριν περίπου ένα μήνα και η Ισπανική Βαλένθια «είχε χτυπήσει την πόρτα» του 26χρονου Αμερικανού.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός αρνήθηκε να ξεκινήσει συζητήσεις με την Καζάλε και ο «συναγερμός» θεωρείται λήξαν. 
Βελτίωση έχει παρουσιάσει η κατάσταση του τραυματισμού του Μπρέντ Πέτγουεϊ, ο οποίος στο ματς με την Καβάλα υπέστη κάκωση στο δεξιό του αστράγαλο. Ο Αμερικανός ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και σήμερα θα επιχειρήσει να ξεκινήσει προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Στέργιος Κουφός θα τον έχει στη διάθεσή του στο εκτός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου (19.00) κόντρα στον Ηλυσιακό.
     
Φιλικό σήμερα «Ηράκλειο»-ΟΦΗ 
Την ευκαιρία να δοκιμάσει την ομάδα του χωρίς τους Μπάρδα και Σκαμνάκη στη σύνθεσή της πλέον θα έχει απόψε ο Κρις Χουγκάζ στο προγραμματισμένο για τις 19:15 (Λίντο) φιλικό κόντρα στο «Ηράκλειο».
Μετά από έξι χρόνια παρουσίας στον ΟΦΗ και πολλές όμορφες αλλά και άσκημες στιγμές, ο Αλέξης Μπάρδας αποτελεί πλέον παρελθόν. Ο μέχρι πρότινος αρχηγός των Κρητικών, σε δηλώσεις του στο "gentikoule.gr", δεν έκρυψε τη πικρία του για τη λύση της συνεργασίας, αλλά υπογράμμισε ότι είναι απολύτως σεβαστή η απόφαση της διοίκησης: 
"Αυτό που έκανα όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόμουν στην ομάδα είναι να σέβομαι τις αποφάσεις της διοίκησης και του προπονητή. Είχα μια συνάντηση χθες με την διοίκηση και μου ειπώθηκε πως δεν υπολογίζομαι από την ομάδα. Έτσι λύσαμε την συνεργασία μας με τον ΟΦΗ. Η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή", τόνισε ο 32χρονος γκαρντ και πρόσθεσε: 
"Σίγουρα μετά από έξι χρόνια παρουσίας στην ομάδα, όταν φεύγεις σου μένει μια πικρία, αλλά δεν είναι στο χέρι σου να το αλλάξεις. Σου ξαναλέω και δεν θέλω να παρεξηγηθώ πως σέβομαι την απόφαση της διοίκησης και του προπονητή". 
Στο μεταξύ, ο ΟΦΗ ετοιμάζεται εντατικά για τον "τελικό" του προσεχούς Σαββάτου στο Πέραμα, με τον τοπικό Ερμή. Ο Κρις Χουγκάζ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας της ομάδας έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα ένα φιλικό, προπονητικού χαρακτήρα, με το Ηράκλειο.

Ηράκλειο
Η απώλεια και της διαφοράς του πρώτου γύρου στον αγώνα με τον Διαγόρα, χάρη στο καλάθι των γηπεδούχων 2,9’’ πριν τη λήξη του παιχνιδιού της Ρόδου, ώθησε τους παράγοντες της τοπικής ομάδας να υποβάλλουν ένσταση για παράβαση κανονισμού. Το «Ηράκλειο» δεν εκδήλωσε την τελευταία επίθεση καθώς ο χρόνος κύλησε αντικανονικά, γεγονός που παραδέχθηκε και ο κομισάριος του αγώνα. Εφόσον υποστηριχθεί η ένσταση, η ΕΟΚ θα επιληφθεί του θέματος με τις πιθανότητες πάντως για δικαίωση να μην είναι πολλές.
Κατά τα άλλα, οι παίκτες και τεχνική ηγεσία, συγκεντρώνονται στον  αγώνα με το Στρατώνι που μοιάζει πλέον με τελικός και το σημερινό φιλικό με τον ΟΦΗ αποτελεί ιδανικό τεστ.

Εργοτέλης.
Στο δρόμο των επιτυχιών επανήλθε ο Εργοτέλης με τη νίκη του στο τοπικό ντέρμπι επί του Ηροδότου, έστω κι αν δεν απέδωσαν πολύ καλό μπάσκετ.
Επίσης η ΕΟΚ ανακοίνωσε αλαγή ώρας με τον Πολυκράτη
- Για συγκοινωνιακούς λόγους και μετά από συμφωνία των δύο σωματείων, ο αγώνας ΑΟ Πολυκράτης – ΓΣ Εργοτέλης για τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (2ος Όμιλος Νότου) της 12/2/2012 αντί ώρας 17.00 θα ξεκινήσει στις 13.00.  

Ο Κώστας Ρουμελιώτης, όμως, δεν ασχολείται με τους αντιπάλους της ομάδας του, αφού, όπως τονίζει, αποκλειστικά στο basketblog.gr το μεγαλύτερο πρόβλημα προκύπτει εκ των έσω και πρόκειται για τα οικονομικά προβλήματα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τον τελευταίο καιρό. 
"Στη Σάμο συνειδητοποίησα ότι κάθε μικρή κοινωνία, κάθε χωριό έχει τον δικό του γραφικό, τον δικό του "τρελό του χωριού". Δυστυχώς στο Πυθαγόρειο το ρόλο αυτό φαίνεται ότι τον έχω αναλάβει εγώ. Για τελευταία φορά, όμως, θα μιλήσω ζητώντας βοήθεια για την ομάδα, αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι θα εισακουστώ" δήλωσε ο προπονητής του Πολυκράτη.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.