Με τα "φτερά του Ικάρου (Καλλιθέας) κάνει υψηλές πτήσεις το Ρέθυμνο Aegean !!!

Εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο από το Ρέθυμνο Aegean, το οποίο πήρε ακόμα μία νίκη (δεύτερη εκτός), αυτή την φορά απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας στο κλειστό της Γλυφάδας .Το Ρέθυμνο Aegean αν και βρέθηκε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ με 11 πόντους (51-40) απέναντι σε έναν Ίκαρο Καλλιθέας με εξαιρετικά ποσοστά από τη γραμμή των 6μ.75 κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 91-84....


Οι παίκτες του Στέργιου Κουφού βρήκαν αντίδοτο στο περιφερειακό σουτ της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη και έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα.

Από τους νικητές ο Κρίστμας σημείωσε 27 πόντους, ενώ ο Ράιτ πέτυχε 18. Για τον Ίκαρο Καλλιθέας, ο Μπάξτερ είχε 21 πόντους και ο Σκορδίλης πρόσθεσε 14.

Ανακοίνωση Ικάρου Καλλιθέας.

Για αλλοίωση αποτελέσματος κάνει λόγο η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ικαρος μετά τον αγώνα εναντίον του Ρεθυμνού, μέσω της οποίας τονίζεται πως η λίγκα που διοργανώνει το πρωτάθλημα δεν επιθυμεί υγιείς ομάδες...
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Η αλλοίωση αποτελέσματος που συνέβη στον αγώνα της ομάδας μας με τον ΑΓΟΡ, μας αναγκάζει να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τις αποφάσεις των κυρίων Τανατζή-Κορομηλά, αλλά και να ξεκαθαρίσουμε πως η ανοχή μας απέναντι στον ΕΣΑΚΕ έχει τελειώσει.

Είναι προφανές πως η λίγκα δεν επιθυμεί την παρουσία μιας υγιούς ομάδας και υποστηρίζει με τον τρόπο της τα "κακώς κείμενα" που υπάρχουν σε αυτή.
Σε ότι αφορά τους διαιτητές είναι απορίας άξιον πως "γύρισε" ένα ματς 11 πόντων στο τρίτο δεκάλεπτο και η ομάδα που βρισκόταν πίσω στο σκορ έκανε όλα κι όλα τρία φάουλ σε αυτό το διάστημα.

Υπάρχουν ακόμα πολλές λεπτομέρειες τις οποίες ανέφερε ο προπονητής Άρης Λυκογιάννης, όπως επίσης και το γεγονός πως οι διαιτητές έχουν αλαζονική και ειρωνική συμπεριφορά απέναντι στα μέλη του Ικάρου.

O πρόεδρος της ΚΑΕ
Δημήτρης Παπαδόπουλος"

Ο αγώνας:

Το συγκρότημα του Άρη Λυκογιάννη ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του από τα πρώτα λεπτά του ματς. Με αυτόν τον τρόπο ο Μπεκ έκανε το 7-0 για τον Ίκαρο Καλλιθέας, με τους παίκτες του Στέργιου Κουφού να μην μπορούν να πλησιάσουν το καλάθι των γηπεδούχων.

Στη συνέχεια τα πράγματα δεν άλλαξαν. Το Ρέθυμνο ανέβασε την απόδοση του και ο Ράιτ στο 5' θα μειώσει σε 12-5. Ο Ίκαρος, όμως θα διατηρήσει τον έλεγχο του αγώνα και θα καταφέρει να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα πέντε πόντων (20-15), ύστερα από καλάθι του Βαγγέλη Καράμπουλα.

Έπειτα, το Ρέθυμνο θέλησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και ο Περικλής Δορκοφίκης θα σημειώσει το 20-17, προτού ο Σκορδίλης κάνει το 22-17 για τον Ίκαρο Καλλιθέας. Το 28-23, πάντως με 1/2 βολές του Μπάξτερ έγινε γρήγορα 28-28 με καλάθι του Ράιτ και τρίποντο από τον Κρίστμας.

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν θα χάσουν την ψυχραιμία τους και το 30-31 με το τρίποντο του Νίκου Παπανικολάου θα γίνει 41-34 με τρίποντο του Μπάξτερ. Με αυτόν τον τρόπο το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με 51-40 και προβάδισμα 11 πόντων για τους γηπεδούχους.

Έφερε τα πάνω - κάτω...

Στην τρίτη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι θα μπουν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και θα καταφέρουν γρήγορα να καλύψουν την διαφορά των 11 πόντων από τον Ίκαρο. Έτσι, με επιμέρους σκορ 5-19 θα περάσουν μπροστά και θα ελέγξουν, μάλιστα το παιχνίδι παρά τις προσπάθειες του Ικάρου, ο οποίος ήταν πολύ εύστοχος από τη γραμμή του τριπόντου (56-59)!

Οι παίκτες του Στέργιου Κουφού θα συνεχίσουν να διατηρούν το προβάδισμα στο σκορ και θα καταφέρουν να κλείσουν την τρίτη περίοδο με +3 (64-67).

Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης ο Ίκαρος προσπάθησε να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση και να ελέγξει ξανά το παιχνίδι, όμως οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν λύσεις με τον Κρίστμας.

Με αυτόν τον τρόπο, το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα, προσθέτοντας ακόμα μία νίκη στο ενεργητικό του με 91-84.
 Πληροφορίες :"sport24.gr".



ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Έπαιξε όπως παίζει στην έδρα του. Έτρεξε στον αιφνιδιασμό, πήγε το σκορ σε υψηλά επίπεδα και όταν η ομάδα του Στέργιου Κουφού ξεπερνάει τους 80 πόντους, ειδικά εκτός έδρας, τότε δεν χάνει.

KEY POINT: Η τρίτη περίοδος ήταν αυτή που ουσιαστικά έκρινε το ματς. Ο ΑΓΟΡ βρέθηκε πίσω με 11 πόντους στο πρώτο ημίχρονο (51-40), αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ντιόντε Κρίστμας... πήρε φωτιά και βοήθησε την ομάδ του να κάνει επιμέρους σκορ 27-13 και να περάσει μπροστά. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, δεν κοίταξε ξανά πίσω η ομάδα της Κρήτης.

MVP: Ποιος άλλος από τον Ντιόντε Κρίστμας; Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ του Ρεθύμνου ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι εντυπωσιακός και πήρε την ομάδα του από το χέρι και την οδήγησε στη νίκη.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Άαρον Μπέινς ήταν σκιά του εαυτού του. Ο Αυστραλός σέντερ δεν βοήθησε καθόλου επιθετικά ενώ και αμυντικά είχε πολλά προβλήματα με τον Πέτγουεϊ.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Πάντα έχει... αξία να βλέπεις παιχνίδια του ΑΓΟΡ. Και αυτό γιατί η ομάδα του Στέργιου Κουφού παίζει ανοιχτά, πηγαίνει πάντα σε υψηλά σκορ τα παιχνίδια της και γενικά είναι η χαρά του παιχνιδιού και του φιλάθλου.

ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ
Δεκάλεπτα: 20-15, 51-40, 64-67, 84-91
Ίκαρος Καλλιθέας (Λυκογιάννης): Σκορδίλης 14 (6ριμπ,3ασ), Μπάξτερ 21 (2/3βολ, 2/3διπ, 5/6τριπ, 6ριμπ), Κουμπούρας 11 (1), Καράμπουλας 11 (6ριμπ), Πολυτάρχου, Βασίλιεβιτς 3 (1), Τζιάλλας 1, Παπαργυρόπουλος 3 (1), Μπέινς 7 (3ριμπ), Μπεκ 13 (0/0βολ, 2/6διπ, 3/6τριπ), Λιούμπισιτς.
Ρέθυμνο (Κουφός): Κρίστμας 27 (10/13βολ, 4/5διπ, 3/9τριπ, 3ριμπ, 4ασ), Κούμουλος 2, Παπανικολάου 7 (1), Ράιτ 18 (11ριμπ, 7ασ), Τσόχλας, Καλλινικίδης 2, Δορκοφίκης 6, Τζόνσον 8, Λάτοβιτς 8 (2τριπ, 5ριμπ), Πέτγουέι 11 (2τριπ), Δέδας 2, Κατσαρές.

Συνολικά στατιστικά

Ίκαρος Καλλιθέας: 19/25βολ, 16/36διπ, 11/20τριπ, 26αμυντ/4επιθ 30ριμπ, 18ασ, 1κλεψ, 11λαθ.
ΑΓΟΡ: 29/37βολ, 19/32διπ, 8/28τριπ, 25αμυντ/9επιθ 34ριμπ, 16ασ, 5κλεψ, 6λαθ.


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.