Αλλαγές στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ που ξεκινούν το πρώτο ήμερο του Νοεμβρίου.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΚΑΣΚ η συνάντηση της διοργανώτριας αρχής των «κρητικών» πρωταθλημάτων, με τους εκπροσώπους των σωματείων. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν  τα πρωταθλήματα που θα ξεκινήσουν  πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση και  ο τρόπος διεξαγωγής αυτών....
Το παρών έδωσαν 18 σωματεία, με πολύπλευρη παρουσία από παράγοντες αλλά και προπονητές των ομάδων.
Είναι δεδομένο ότι η νέα αγωνιστική χρονιά θα είναι δύσκολη από πολλές απόψεις, αλλά κυρίως λόγω του οικονομικού βάρους που θα πέσει στα σωματεία. Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ κ. Μιχάλης Δασκαλάκης ενημέρωσε για την περικοπή κατά 50% την επιχορήγησης του 2011 από την πολιτεία και ότι μέχρι το τέλος του έτους δεν πρόκειται να λάβει ούτε ευρώ η ΕΟΚ και κατ’ επέκταση οι Ενώσεις, ενώ δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για το 2012.

Με δεδομένο, λοιπόν ότι τα σωματεία θα επιβαρυνθούν τη νέα χρονιά τα έξοδα τόσο των μετακινήσεών τους όσο και την πληρωμή των διαιτητών, της γραμματείας, αλλά και των μετακινήσεων των τελευταίων, αποφασίστηκε να γίνουν κανονικά όλα τα πρωταθλήματα με μικρές τροποποιήσεις στις προκηρύξεις τους.

Το πρωτάθλημα των ανδρών είναι αυτό που επηρεάζεται περισσότερο καθώς θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των πέντε (ο διαχωρισμός θα γίνει βάσει των γεωγραφικών κριτηρίων), ενώ εκκρεμεί ακόμα το πώς θα διεξαχθεί η β’ φάση καθώς υπήρξαν διάφορες προτάσεις χωρίς να παρθεί οριστική απόφαση.
Το πρωτάθλημα των εφήβων θα  γίνει με 12 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους και οι δύο πρώτοι θα διασταυρωθούν χιαστί στην ημιτελική φάση για να έχουμε το ζευγάρι των τελικών.

Στο πρωτάθλημα των παίδων, θα συμμετάσχουν 17 ομάδες χωρισμένες σε τρεις ομίλους και στην τελική φάση θα περάσουν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου για να παίξουν όλοι με όλους μεταφέροντας τα αποτελέσματα του α’ γύρου.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι αποφασίστηκε στα πρωταθλήματα, πλην αυτά των ανδρών και γυναικών, να διαιτητεύει μόνο ένας διαιτητής και να υπάρχουν δύο άτομα αντί για τρία στη γραμματεία.
Πηγή κειμένου: "sporfm.gr"

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.