Γιάννης Κόκκινος | "Η αξιοπόιηση της εδρας, βασικό ατού για παραμονή"

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε ο προπονητής του Ηροδότου, Γ.Κόκκινος  στο infobasket.gr και στην Ειρήνη Άγα .Εκεί ξεκαθαρίζει τους στόχους της ομάδας, ενώ δεν διστάζει να  δηλώσει τα φαβορί της κατηγορίας....

Σε ένα από τα από τα αποφθέγματα του, ο ιστορικός Ηρόδοτος έγραψε:  “Ο άνθρωπος θέλει τίποτα να μην γίνεται τυχαία αλλά όλα με τη δική του πείρα”. Αυτή τη φράση φαίνεται πως ακολουθεί και ο προπονητής του κρητικού συλλόγου Γιάννης Κόκκινος, ο οποίος ανέλαβε πέρυσι την αντρική ομάδα της Αλικαρνασσού κατορθώνοντας να την οδηγήσει στις εθνικές κατηγορίες. Τώρα, θα παλέψει με τα “θεριά” του 2ου ομίλου, ώστε ο Ηρόδοτος να ξεπεράσει τον ίδιο του το εαυτό και να παραμείνει για πρώτη φορά στην κατηγορία της Γ’ εθνικής και για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Σύμμαχος του 44χρονου τεχνικού σε αυτό τον αγώνα η εμπειρία που διαθέτει, μιας και στο βιογραφικό του συμπεριλαμβάνονται αρκετοί κρητικοί σύλλογοι ( ΑΓΟΡ Α2 2005, ΟΦΗ Α2 2009, Δειλινό ΕΚΑΣΚ ), καθώς και η παρουσία του στον πάγκο μεικτών ομάδων του νησιού.

Τα λεγόμενα του έμπειρου τεχνικού στο infobasket.gr:

«Για εμάς, θα έλεγα ότι είναι μια χρονιά εμπειριών, γιατί και το σωματείο γενικότερα δεν είναι έμπειρο σε εθνικές κατηγορίες, αν και έχει ανέβει άλλη μια χρονιά αλλά παρέμεινε μόνο μια σεζόν και έπεσε πάλι στα τοπικά. Θα συλλέξουμε εμπειρίες θα δούμε κατά πόσο μπορούμε να σωθούμε ή όχι. Ο βασικός μας στόχος είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε νεαρά παιδιά όπως ο Σταθάκης και ο Νίχλος να παίξουν σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με στόχο αύριο μεθαύριο αν θέλουν τα παιδιά να παίξουν σε ένα υψηλότερο επίπεδο και σε μια καλύτερη ομάδα να το κάνουν. Οσον αφορά την ομάδα μέχρι τώρα τα παιδιά λειτουργούν αρκετά καλά με τις προπονήσεις, δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, ελπίζω αυτό που έχουμε δουλέψει να το βγάλουμε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και αν μπορέσει η ομάδα να μείνει στην κατηγορία θα είναι ακόμα καλύτερα».

Επίσης αναφέρθηκε στο αν οι «μπλε» θα ακολουθήσουν το δρόμο του συντοπίτη τους Εργοτέλη στη Γ’ εθνική κατηγορία: «Δεν είναι εύκολο να στο πω γιατί οι περισσότερες ομάδες , οι οχτώ από τις δώδεκα για παράδειγμα της κατηγορίας έχουν ενισχυθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Εμείς πήραμε παιδιά εδώ από το τοπικό στοιχείο αν θα μπορέσουμε να κάνουμε την πορεία που έκανε ο Εργοτέλης πέρσι δεν νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο από την άποψη ότι εκέινος είχε και πολύ καλύτερο ρόστερ σε σχέση με αυτό που έχουμε εμείς. Τώρα βέβαια και φέτος πιστεύω ότι ο Εργοτέλης θα κάνει μια ανάλογη πορεία γιατί είναι μια καλή ομάδα, έμπειρη, έχει τον ίδιο προπονητή τον ίδιο κορμό παικτών από πέρσι και δίνει και αυτός τη δυνατότητα όπως και εμείς σε νέα παιδιά να παίξουν και να δείξουν τις δυνατότητες τους. Σε αυτό που ελπίζουμε εμείς είναι να μπορέσουμε τουλάχιστον να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Στη συνέχεια είπε κατά ποσό ευνοεί το σύλλογο του να διαθέτει το δικό του «θερμό» σπίτι: «Δεν είναι αβαντάζ η έδρα, νομίζω ότι υπάρχουν έδρες πολύ καλές, ειδικά στην Αθήνα θα έχουμε πολύ δύσκολα παιχνίδια».

Τέλος, αποκάλυψε τα φαβορί στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα: «Με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε συλλέξει  πάρα πολύ καλά ρόστερ έχουν  το Ψυχικό και το Ίλιον. Αρκετά καλή ομάδα θα έχει και ο Αετός από Αθήνα, ο Πόλις που έχει κάνει κάποιες δυναμικές μεταγραφές, αλλά θα δούμε στην πορεία κατά πόσο οι ηχηρές αυτές μεταγραφές θα δείξουν μέσα στο γήπεδο.  Τέλος, και η Λιβαδειά που έχει πολύ καλό ρόστερ. Αυτές οι ομάδες θα πρωταγωνιστήσουν. Θα πάνε για να παραμείνουν κατηγορία. Ο Εργοτέλης αν συνεχίσει με τον περυσινό ρυθμό θα πάει καλά. Εμείς είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα , θα δούμε τι θα κάνουμε».

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.