Όμορφο θέαμα στα Χανιά, στο «Τουρνουά Street Basket 3 με 3».


Περίπου 60 ομάδες με 240 συνολικά παιδιά είχαν δηλώσει συμμετοχή στο «1ο Τουρνουά Street Basket 3 με 3» που  διεξάχθηκε για πρώτη φορά στα Χανιά και μάλιστα σε ένα από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης στην  οδό Κυδωνίας...

Το 1ο τουρνουά διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Χανίων και της Ελληνικής ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.
Στήθηκαν   εννέα μπασκέτες μπροστά στο δημαρχείο, στην οδό Κυδωνίας (από τη διασταύρωσή της με την Κ. Σφακιανάκη μέχρι την αντίστοιχη της οδού Καραϊσκάκη) και οι ομάδες είχαν χωριστεί ανά ηλικιακές κατηγορίες αγοριών-κοριτσιών, ενώ κάθε παιχνίδι είχε μάξιμουμ διάρκεια 15 λεπτά (τελείωνε ενωρίτερα αν μια ομάδα έφτανε στους 16 πόντους).
Το Σάββατο έγινε και ο διαγωνισμός βολών και χθες ανάλογος για τρίποντα, με τους νικητές να παίρνουν μετάλλια και διάφορα αναμνηστικά δώρα. Ακόμη, μετάλλια και αναμνηστικά πήραν οι νικήτριες ομάδες κάθε κατηγορίας, ενώ αναμνηστικά δόθηκαν και σε αυτές που μετείχαν σε τελικούς. Τέλος, αναμνηστικά διπλώματα πήραν όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν στο τουρνουά.
Τα παιδιά, αλλά και οι συνοδοί τους μπόρεσαν να ξεφύγουν για λίγο από τη -σίγουρα πολύ δύσκολη  για μικρούς και μεγάλους-καθημερινότητα, παίζοντας ένα άθλημα το οποίο είναι ευρέως διαδεδομένο, όμως ήταν η πρώτη φορά -στα 16 χρόνια που η ΕΟΚ διοργανώνει ανάλογα τουρνουά- που διεξήχθη στα Χανιά.
Οι νικήτριες ομάδες ανά κατηγορία, ήταν οι εξής:

-Στα αγόρια, γεννηθέντα το 2000, οι «Cyclops». Αγόρια, γεννηθέντα το 99 «Celtics Junior». Αγόρια 98 τα κακά παιδιά. Αγόρια του 2001, που διεξήχθησαν σε δύο μπασκέτες, οι Galaxy και οι Αντωνίου.

-Στα κορίτσια, της ίδιας ηλικίας, οι «Ανίκητες», στα κορίτσια 98-99 τα «Μικιά» και στα κορίτσια 96-97 οι «Αγριόγατες».

Μετά την επιτυχημένη υλοποίηση της ιδέας, ο δήμαρχος Χανίων, υποσχέθηκε ότι το τουρνουά θα επαναληφθεί και του χρόνου, με ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις.
Απονομές, μεταξύ άλλων, έκαναν ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λειψάκης, Μανώλης Κεμεσίδης, Μανούσος Λιονάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Βλαζάκης και ο σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Μουρνιών Μιχάλης Σχοινάς. 
Επίσης, ο κ. Σκουλάκης προσέφερε αναμνηστικό Λεύκωμα του Δήμου στην εκπρόσωπο της ΕΟΚ και υπεύθυνη του τουρνουά, Μαρία Προκοπίου.
Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν οι εταιρείες: ΒΙΟΧΥΜ, χυμός "Creta Fresh", αναψυκτικά "Γεράνι", ΕΤΑΝΑΠ-Νερό Σαμαριά, ξενοδοχείο "Κρήτη", S/M INKA, ενώ χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι εφημερίδες "Χανιώτικα Νέα", "Δημοκράτης", "Κόσμος της Πόλης", ο τηλεοπτικός σταθμός "Νέα Τηλεόραση" και το ειδησεογραφικό Portal Flashnews.gr.

Πηγή :"haniotika-nea.gr".

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.